Škole baleta, Škole baleta za decu Beograd

Registruj se
Prijavi se
Škole baleta, Škole baleta za decu Beograd
Škole baleta za decu u Beogradu su mesta gde deca stiču osnove baletske umetnosti.
Male balerine ili baletski igrači će uživati u svojim prvim baletski koracima.
Baletsku umetnost prati klasična muzika tako da vaše dete pored pokreta upoznaje i remek dela muzičke umetnosti.
Baletske škole za decu u Beogradu vode iskusne balerine koje sa predanošću žele da prenesu svoje znanje deci.
Bićete ponosni kada budete gledali baletsku priredbu a vaša mala balerina će uživati u druženju i igri.
Baletske škole Beograd upisuju decu raznih uzrasta, obično počevši od 3 ili 4 godine, dok se u klasičnu osnovnu baletsku školu deca upisuju tek oko desete godine.
Kontaktirajte ih odmah da ne propustite upis!
plesni-studio-dance-plus-skole-baleta

Baletski Studio Dance Plus

Beograd, Palilula, Ugao Takovske i Cvijićeve 064 3044040
cena: Cenovnik
ŠKOLE BALETA BEOGRAD PLESNI STUDIO DANCE PLUS Rad sa decom i njihovo obrazovanje u oblastima modernog i džez baleta zahteva niz specifičnosti u odnosu na klasično baletsko obrazovanje.
Sistem obrazovanja igrača, po uzoru na najprestižnije škole istog tipa u svetu.
predskolska-ustanova-puz-skole-baleta

Privatni vrtić Puž

Beograd, Banjica, Bulevar oslobođenja 142 - 144 011 2665461
cena: Pozvati
ŠKOLICE BALETA BEOGRAD PUŽ. Pozivamo male i velike princeze od 3 - 13 godina da dođu i naprave svoje prve baletske korake u Baletskom studiju Puž koji vodi profesorka baleta i član Narodnog pozorišta. Osim baletskih koraka naučićete kako da lepo hodate, steći ćete pravilno držanje, gracioznost i muzikalnost, radićete vežbe prevencije i korekcije stopala i kičmenog stuba.
A mame, tate, bake i deke moći će da uživaju u predstavama svoje mezimice.
ŠKOLA BALETA ZA DECU ACADEMIA EDUCATIVA. BALETSKI I PLESNI PROGRAMI obuhvataju: Ritmiku i moderan balet, Džez balet, Školu plesa. Ritmika i moderan balet su namenjeni deci od 4 do 12 godina i usmereni su na sticanje osnovnih baletskih stilizovanih i slobodnih tehnika kroz estetske komponente klasične baletske tehnike i savremenog baletskog izraza. Džez balet za decu stariju od 12 godina obuhvata upoznavanje sa umetnošću i tehnikama igre uz koreografiju sa ciljem sticanja baletsko-plesne kulture. Škola plesa za decu i odrasle obuhvata sticanje plesnih veština kroz igru i koreografiju od klasičnih do savremenih plesnih igara.
skola-baleta-zvoncica-skole-baleta-za-decu

Škola baleta Zvončica

Beograd, Zvezdara, Vjekoslava Kovača 11 064 1554695
Škola baleta za decu.
Školica baleta.
Osnivač škole baleta „Zvončica“ i kreator programa je Nataša Najman (Komarić), aktivna balerina Narodnog pozorišta od 1997. Prvu školu baleta osnovala je 2004 god.
od kada kontinuirano i uspešno radi sa decom uzrasta izmedju 3 i 11 god. Program baletske škole „Zvončica“ sprovode diplomirani baletski igrači, edukovani za rad sa decom. Baletski program škole baziran je na osnovnim tehnikama klasicnog baleta i prilagodjen je uzrasnim grupama dece. Prednosti igranja baleta u ovom uzrastu se, pre svega, ogledaju u ispravljanju deformiteta, ojačavanju muskulature, pravilnom držanju, razvijanju osećaja ravnoteže i motorike tela. Idealan je za devojčice u ranom uzrasnom periodu jer pored gracioznosti, gipkosti i koordinacije pokreta, balet razvija muzikalnost i osećaj za ritam, predstavljajući osnovu svih plesnih stilova Programom škole baleta obuhvaćeni su: javni časovi za roditelje, učešća na raznim sportskim i kulturnim dešavanjima, predstave i seminari.
baletska-skolica-sunce-skole-baleta-za-decu

Baletska školica Sunce

Beograd, Voždovac, Vojvode Stepe 064 2143733
Škole baleta za decu.
Školu baleta za decu Sunce vodi Soka Veličković, pedagog i koreograf.
Završena baletska škola Luj Davičo a potom i muzička gimnazija.
Iskustvo sa decom stečeno je radom u privatnim školama, obdaništima i plesnim grupama.
Program baletske školice Sunce je baziran na osnovnim tehnikama modernog i klasičnog baleta, koji je prilagođen za decu uzrasta od 3 do 8 godina.
Balet za decu ojačava muskulaturu, razvija osećaj ravnoteže i motoriku tela.
Idealan je za devojčice u ranom uzrastu jer razvija osećaj za muzikalnost i ritam.
Program baletske školice Sunce obuhvata: javne časove za roditelje dve godišnje priredbe Korektivne vezbe Usled nedovoljne fizičke angažovanosti veći broj dece ima neke deformitete kao sto su: loše držanje kičme, ravna stopala i mnogi drugi.
Da bi se ti deformiteti otklonili ili ublažili deca na zadnjem delu časa uz razne zanimljive rekvizite rade vežbe koje je odobrio fizioterapeut. Pored klasicnog baleta deca uče ples, glumu, pevanje, igre u parovima, i karakterne igre.
Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 45min, deca su podeljena u tri uzrasne grupe: Prva grupa za decu uzrasta od 3 do 5 god (utorak, četvrtak od 17h do 17 i 45) Druga grupa za decu od 5 do 7 god (18:10 do 18 i 55) Nove grupe ponedeljk i sreda od 17 do 17:45 (uzrast od 4god do 5,5 god) Cena mesečne članarine 3500 din.
Ukoliko su dva deteta iz jedne porodice drugo dete plaća 50% od ukupne članarine
skola-igre-ashen-ataljanc-skole-baleta-za-decu
Škole baleta za decu.
Nakon 27 godina internacionalne karijere, naša najpoznatija prima balerina, otvorila je školu koja nosi njeno ime. Škola igre Ašhen Ataljanc predstavlja i donosi potpuno novo poimanje igračke umetnosti kod nas. I, svakako, ne samo klasičnog baleta koji je osnova i stožer svih igračkih tehnika, ali koji se danas, u 21.
veku, neverovatno prepliće sa svim savremenim stilovima ovog Novog doba.
To je jedini način da dobijemo vrhunske, visoko obrazovane i tehnički savršeno pripremljene igrače – građane sveta!
Pre svega, u ovoj školi predaju visoko obrazovani stručni kadrovi koji svoje bogato profesionalno iskustvo prenose mladima, budućim umetnicima, ne samo klasičnog baleta, već i svih savremenih vidova umetničke igre, a bez kojih se više ne može zamisliti ni jedna igračka trupa, niti pozorište u svetu. Umetnička igra je umetnost koja se ne uči iz knjiga i skripti.
To je umetnost koja se prenosi „s kolena na koleno“ i jedino se na taj način stvaraju novi vrhunski igrači.
Ne postoji drugi način.
Zbog toga je beskrajno važno i jedino moguće da se mlade, buduće snage i nosioci vrhunske Umetnosti Igre obrazuju uz najbolje, iskusne pedagoge!
Znači, ova škola odgaja igračke kadrove širokog spektra znanja i umeća, koji vladaju svim stilovima i mogu da odgovore svim zahtevima bilo kog pozorišta ili trupe u svetu, i mogu da nađu svoje mesto pod suncem na ma kom delu zemaljske kugle.
ustanova-kulture-palilula-skole-baleta

Ustanova kulture Palilula

Beograd, Palilula, Mitropolita Petra 8 011 2764866
BALETSKA ŠKOLA.
Kroz pokret praćen klasičnom muzikom, dete upoznaje sopstveno telo i sve njegove mogućnosti kretanja, pravi prve baletske korake, uči osnovne pozicije nogu i ruku, razvija elementarne motoričke funkcije dečijeg tela, upoznaje se s francuskom terminologijom baletske umetnosti.
Program je baziran na osnovama klasične baletske tehnike, a tokom časova baleta, razvija se disciplina, osećaj zajedništva i timskog rada, koordinacija, maštovitost.
Deca uče da se kreću u ritmu s muzikom i da izraze raspoloženje kroz svoje pokrete.
U zavisnosti od uzrasta, deca su rasporedjena u četiri grupe.
Muzika koja se koristi na časovima je specijalno snimana za decu ovog uzrasta.
Pored časova baleta prilagodjenih dečijem uzrastu, ustanova kulture Palilula u svom programu nudi i rekreativne časove klasičog baleta za odrasle.
Ovaj program podrazume baletske vežbe kod štapa, na sredini sale i skokove, a prilagodjen je polaznicima koji nemaju iskustvo u bavljenju klasičnim baletom.
Sve časove vodi Sanvila Hadži Nikolić, diplomirani baletski igrač.
Prednosti igranja baleta u ranom detinjstvu, pre svega, ogledaju u ispravljanju deformiteta, ojačavanju muskulature, pravilnom držanju, razvijanju osećaja ravnoteže i motorike tela. Idealan je za devojčice u ranom uzrasnom periodu jer pored gracioznosti, gipkosti i koordinacije pokreta, balet razvija muzikalnost i osećaj za ritam, predstavljajući osnovu svih plesnih stilova. Koreografije i muzičke vežbe služe da bismo podstakli muzikalnost i memoriju. Kreativni deo programa i improvizacije služe za razvoj kreativnosti i umetničkog duha. Jazz balet predstavlja moderniju formu plesa koja je u korenima proizašla iz klasičnog i modernog baleta. Tehniku jazz baleta karakterišu slobodniji stil i elementi pokreta, što umnogome ide u prilog popularnosti koji stiče među damama koje se jazz baletom bave isključivo rekreativno. Časovi jazz baleta su sve odjednom- uživanje, rekreacija, istezanje, zatezanje mišića, učenje plesnih pokreta i koreografija… Rad sa decom i njihovo obrazovanje u oblastima modernog i džez baleta zahteva niz specifičnosti u odnosu na klasično baletsko obrazovanje.
Back to Top