Solarni sistemi, Solarni paneli, Solarni kolektori Beograd

Registruj se
Prijavi se
Solarni sistemi, Solarni paneli, Solarni kolektori Beograd
Zanimaju Vas solarni sistemi, solarni paneli, solarni kolektori i solarna energija?
Solarni sistemi Beograd je stranica koja objedinjuje kompanije iz Beograda koje u ponudi imaju solarne sisteme.
Raspon cena solarnih sistema u Beogradu je relativno širok.
Projektovanje solarnih sistema, izrada solarnih sistema, montaža ili ugradnja solarnih sistema delatnost je ovde prezentovanih firmi.
Interesuju Vas solarni paneli i cene solarnih panela, solarni kolektori i cene solarnih kolektora ili solarno grejanje i cene solarnog grejanja?
Odgovori su tu!
Ako Vas zanimaju solarni sistemi za grejanje, solarni sistemi za navodnjavanje, solarni sistemi za kuću ili drugi solarni sistemi pogledajte detaljno prezentacije ovih beogradskih firmi i njihova gotova rešenja za korišćenje solarne energije.
U ponudi su elementi solarnih sistema kao što su solarni paneli za struju, solarni bojleri, akumulatori toplote, antifriz za solare, izmenjivači toplote i još mnogo komponenata koje mogu činiti solarne sisteme.
vaillant-solarni-sistemi

Vaillant

Beograd, Savski venac, Radnička 57 011 3540050
cena: Cenovnik
SOLARNI SISTEMI BEOGRAD VAILLANT Za razliku od fosilnih goriva, solarna energija je dostupna u gotovo neograničenoj meri, ne proizvodi štetnu emisiju ugljen dioksida i uz to je besplatna.
Moderni sistemi grejanja se mogu kombinovati sa solarnim kolektorima, što solarne sisteme grejanja čini izvrsnom opcijom za pripremu potrošne tople vode ili za podršku krugu grejanja.
expont-solarni-sistemi

Expont

Beograd, Voždovac, Vojvode Stepe 153 011 3982022
cena: Cenovnik
SOLARNI BOJLERI I SOLARNI PANELI: Akumulatori toplote, Antifriz za solare, Higijenski bojleri, Industrijski bojleri, Izmenjivač toplote za bojler, Kombinovani bojleri, Solarni bojleri, Solarni paneli.
Akumulatori toplote: Akumulatori toplote se koriste za akumulaciju, čuvanje toplotne energije koju kotao proizvede, poboljšanje perfomansi sistema i uštedu energenta.
Preporučuje se za sve sisteme grejanja a posebno na čvrsto gorivo.
Obezbeđuje optimalan radni režim kotla, dozvoljavajući njegovo funkcionisanje maksimalnom snagom čak i kada sistem grejanja ne koristi svu toplotnu energiju.
Višak toplotne energije se akumulira i čuva u akumulatoru toplote i koristi se kada se voda u sistemu sama po sebi ohladi.
ANTIFRIZ ZA SOLARE je fiziološki bezopasna ( neotrovna ), zeleno nijansirana, bistra tečnost na bazi vodenog rastvora viših glikola, koja se koristi za prenos toplote u sistemima solarnog grejanja, naročito kod onih koji su izloženi velikim termalnim opterećenjma.
Termofluid SOLAR je razvijen zbog sve veće primene solarnih vakuum kolektora, koji imaju visoku temperaturu mirovanja, do +260°C.
Uobičajena sredstva za prenos toplote na bazi etilen ili propilen glikola isparavaju na visokim temperaturama usled niske tačke ključanja tih glikola.
Higijenski bojleri se koriste za akumulaciju i čuvanje toplotne energije i imaju spiralni visoko higijenski izmenjivač toplote za protočnu toplu vodu, sanitarnu vodu od inox-nerđajućeg čelika.
Sanitarna voda se zagreva trenutno dok teče kroz veliku površinu spiralnog nerđajućeg izmenjivača.
Tako se voda isporučuje vruća dok je još sveža i čista, bez taloga.
Industrijski bojleri su namenjeni za potrošače sa velikim potrebama za toplom vodom.
Nude se u zapremina u zapreminama od 1500 litara i 2000 litara.
Mogu da imaju jedan ili dva izmenjivača toplote (spirale).
Izolacija je od poliuretanske pene.
Rezervoar kod bojlera od 1500 litara je emajliran i ima anodnu zaštitu.
Rezervoar kod bojlera od 2000 litara je sa duplim epoksivnim premazom.
Izmenjivač toplote za bojler: Moze se koristiti i u solarnom sistemu da zagreje odredjenu kolicinu vode u klasičnim bojlerima nezavisno da li postoji solarni bojler.
Solarni bojleri se koriste da bi se dobila sanitarna topla voda – potrošna topla voda.
Solarni bojler sa solarnim kolektorom je osnovna komponenta u svakom solarnom sistemu čija je osnovna funkcija da bi se zagrejala , akumulirala i skladištila sanitarna topla voda – potrošna topla voda za svakodnevne potrebe u domaćinstvima, turizmu i industriji koristeći solarnu energiju.
Instaliranjem solarnog bojlera sa solarnim kolektorima i opremom, dobili smo centralno zagrevanje sanitarne tople vode koristeći solarnu energiju kao glavni izvor obnovljive energije koja je kao energetski faktor najvažnija jer je besplatna i ne zagađuje prirodu i okolinu u kojoj živimo donoseći nam visoku finansijsku uštedu.
Solarni bojleri se dele na MONOVALETNE – sa jednim izmenjivačem toplote i BIVALENTNE – sa dva izmenjivača toplote koji se naziva KOMBINOVANI SOLARNI BOJLER, jer ima kombinaciju korišćenja solarne, električne energije i energije iz grejnog sistema kuće, pelet, drva, ugalj, gas.
Solarni kolektori vakumski NES za zagrevanje potrošne tople vode u domaćinstvu i dogrevanje stambenog prostora imaju estetski dizajn, visoku efikasnost i dug radni vek.
Cevi kolektora su napravljene od kaljenog borosilikatnog stakla a unutrašnja površina cevi je prekrivena selektivnim premazom i uz izolacione osobine vakuma sa mogućnošću maksimalne iskorišćenosti sunčevog zračenja čine vakumske kolektore isplativim rešenjem za solarne instalacije.
Otporni su na vetar, grad, prašinu i imaju mogućnost postavljanja na ravni krov, kosi krov ili fasadu.
Solarni panel je izolovana kutija sa jednom prozirnom stranom ispod koje se nalaze cevi kroz koje prolazi voda.
Na cevi su spojeni limovi tzv.
krilca koja čine čitavu površinu unutrašnjosti panela.
Krilca su obojana crnom bojom, privlačeći tako Sunčeve zrake koji prolaze kroz prozirnu stranu panela i udara o crnu limenu površinu krilca i pretvara se u toplotnu energiju.
Ova toplotna energija se sa limenih krilaca prenosi na cevi (jer su fizički spojeni) i greje vodu koja prolazi kroz njih.
Zagrejanu vodu pritisak odvodi u rezervoar gde se toplotna energija akumulira.
Važno je da rezervoar bude dobro izolovan i na toplom mestu jer se tako smanjuje gubljenje energije.
Temperatura u panelu zavisi od godišnjeg doba i količine Sunčevog zračenja na tom području.
Tokom prosečnog sunčanog letnjeg dana temperatura u panelu dostiže od 60ºC do 80ºC.
viessmann-1-solarni-sistemi
Solarni sistemi Solarni sistemi.
Solarna toplota za zagrevanje potrošne vode i podršku grejanju.
Ko investira u novu instalaciju za grejanje, trebalo bi odmah da planira i solarnu instalaciju.
To donosi uštedu zbog manje upotrebe energije, što znači da će mesečni račun za energiju biti manji.
Panelni kolektori velikog kapaciteta prosečno godišnje štede do 60 procenata energije koja je potrebna za zagrevanje potrošne vode.
Zahvaljujući solarnoj energiji može se u kombinaciji sa kondenzacionim kotlom uštedeti više od trećine ukupne potrebne energije.
Vakuumski kolektori - Efektivno iskorišćena sunčeva toplota - selektivno slojevito poslagani apsorberi primaju puno sunčeve energije, čime se postiže visoki stepen iskorišćenja.
Vakuum u cevima stvara veoma efikasnu toplotnu izolaciju, tako da skoro uopšte ne nastaju gubici između staklenih cevi i apsorbera - a kolektor može i mali solarni prinos da pretvori u iskoristivu toplotu.
Vakuumski kolektori veoma efikasno koriste raspoloživu solarnu energiju, pogotovo u prelaznim izimskim mesecima, kada su spoljašnje temperature niske.
samsara-klima-uredjaji-solarni-sistemi
SOLARNI SISTEMI BEOGRAD SAMSARA KLIMA UREĐAJI Poslednjih godina u Srbiji postoji sve veći interes za alternativne energetske izvore, naročito za Solarnu sunčanu energiju.
Da bi se energetska kriza učinila podnošljivim, trebalo bi da razvije nove izvore energije koje delotvornije iskorišćavaju energiju, i u skladu sa tim treba menjati i način života odnosno štedeti energiju.
Razne procene se mogu navoditi o iskorišćavanju sunčane energije u skorijoj budućnosti, i sigurno će se u narednih nekoliko godina povećati udeo sunčane energije.
techno-partner-solarni-sistemi

Techno Partner

Novi Beograd, Milutina Milankovića 124/11 060 0360200
Solarna energija i ostali obnovljivi izvori energije su nešto što je budućnost svih nas, a TechnoPartner, kao kompanija koja gleda u budućnost, obezbedila je svojim korisnicima najbolja rešenja u tom segmentu i sve to po najpovoljnijim uslovima.
Solarni sistemi - Celovita rešenja grejanja i pripreme sanitarne tople vode sa solarnim sistemima.
Visoko kvatitetni kolektori, bojleri i akumulacije.
Pločasti kolektori, Vakumski cevni kolektori HEATPI.
Prednosti ACV električnih kotlova.
Solarna enetgetska ušteda.
Subvencionisani krediti za energetsku uštedu.
Celovita rešenja grejanja i pripreme sanitarne tople vode sa solarnim sistemima.
Visoko kvalitetni kolektori, bojleri i akumulacija.
Pločasti kolektori.
Vakumski cevni kolektori HEATPIPE s 22 i 30 cevi.
Visoko učinkoviti bojleri izrađeni od nerđajučeg čelika SMART LINE MULTI ENERGY.
Solarni kolektor HEAT PIPE.
Visoko učinkoviti vakumski cevni kolektor sistema »HEAT PIPE«.
Vakumske cevi s dvostrukim zidom, proizvedena od borsilicij stakla.
Absorber: visoko kvalitetna prevlaka od ALN/Al.
Izolacija od kamene vune debljine 50 mm.
EKOLOGIJA: 0 % emisije CO.
10 godina garancije.
U ceni uključen montažni set.
Pločasti solarni kolektor .
Pločasti solarni kolektor KAPLAN 2.0.
Izmjenjivač se sastoji od bakrenih pera, bakrenih cevi i kolektora.
Bakrena pera su napravljena od 0,2 mm debelog bakra i postavljena su na svakih 120 mm.
Pera su pričvrščena na bakrene cevi promera 8 mm debljine 0,5 mm, te je sve to presvućeno sa TINOX plavom visokoselektivnom navlakom i na kraju je sve vakuumirano.
Cevi su spajane sistemom ULTRA SONIC COLD.
Termički kontakt je OPTIMALAN.
Cela ta konstrukcija je pričvršćena na kolektore promera 20 mm.
Izolacija je od 60 mm debela kamena vuna s crnom zadnjom folijom i specif.
težinom 70 kg/cm2, koja ja postavljena dole i sa strane Pokrov debljine 4mm, transmisije (91%) temperaturno staklo.
toptherm-solarni-sistemi

TopTherm

Bečej, Zanatska 3 063 522059
OLARNI SISTEMI.
UltraSol solarni sistemi: Najtanji pločasti solarni kolektori kao savršena nadogradnja sistemu za grejanje i pripremu tople vode.
Čista energija, Ultra tanak, Fleksibilno priključenje i montaža.
Projektovanje, instalacija, puštanje u pogon i održavanje podržano i vođeno od strane Hovala.
Proizvodnja UltraSol solarnih kolektora.
solarni-sistemi-atenica-solarni-sistemi
SOLARNI SISTEMI.
U ponudi su Solarni paneli, Solarni punjači, Invertori napona, Solarne baterije, Kompletni solarni sistemi i Solarni kolektori.
Solarni panel je foto električni elemenat, čija je uloga da vrši direktnu konverziju sunčevog zračenja u jednosmernu električnu energiju, obično napona 12 V, 24 V ili 48 V.
On je sačinjen od jednog ili više nizova solarnih ćelija koje mogu biti mono kristalne ili poli kristalne.
Današnje solarne ćelije imaju iskorišćenje do 19 %, i ta se tehnologija i dalje usavršava.
Solarni punjač ili regulatori napona su elektronski uređaji čija je uloga u solarnim sistemima da vrše regulaciju napona između solarnog panela i baterija ili potrošača.
Takođe imaju ulogu i da štite sistem od preopterećenja, niskog ili previsokog napona u baterijama i pregrevanja uređaja.
Inverteri ili pretvarači napona su elektronski uređaji čija je uloga u solarnim sistemima da vrše konverziju jednosmernog napona u naizmenični napon od 220 V.
Oni omogućavaju da vaši kućni uređaji kao što su kompjuter, TV, radio itd.
rade na isti način kao da su povezani na javnu električnu mrežu.
Solarne baterije ili akumulatori imaju ulogu da sunčevu energiju preko solarnih panela akumuliraju, kako bi ste i u trenucima kada nema sunca mogli da vaše potrošače snabdevate strujom.
Osnovna razlika u baterijama namenjenih za upotrebu u solarnim sistemima i akumulatorima koji su nam dobro poznati, za upotrebu u automobilima i kamionima je u tome što je dubina pražnjenja mnogo veća kod solarnih baterija.
U našoj ponudi će te naći solarne sisteme koji su prilagođeni vašim potrebama.
Svaki solarni sistem je već optimizovan, kako bi vam pružio najbolji odnos uloženog i dobijenog.
Ukoliko želite možete i sami uz saradnju sa našom ekipom da prilagodite sebi sistem.
Solarni kolektori ili solarni grejači vode imaju ulogu da sunčevu toplotu direktnim putem, ili preko medijuma pretvaraju u toplotnu energiju. Ovako dobijena toplotna energija se može koristiti za zagrevanje sanitarne vode, dogrevanje sistema parnog grejanja, grejanja vode u bazenima.
Uštede koje se postižu ovim načinom grejanja vode se kreću i do 70 % na godišnjem nivou.
Zagrevanje vode se postiže i u danima sa manjim intenzitetom sunčeve svetlosti, mada sa dobijanjem niže temperature.
strukturcom-solarni-sistemi

Strukturcom

Novi Beograd, Antifašističke borbe 36 011 3122236
SOLARNI SISTEMI.
Solarne panele, kontrolere, invertore, akumulatore, bilbord osvetljenja - kod nas možete kupiti odmah po najpovoljnijim cenama.
Fotonaponski solarni paneli - vrhunski Kalitet i garancija 25 godina na 80% snage.
Akumulator je jedna od najbitnijih komponenti solarnog sistema, te treba voditi računa o izboru adekvatnog akumulatora.
Akumulatori koji su namenjeni za solarne sisteme odlikuju se visokom gustinom punjenja, velikim brojem ciklusa 800-1500, dubinom pražnjenja 80% , a vek trajanja im je od 5-15god u zavisnosti od eksploatacije.
Naš osnovni savet za sve zainteresovane korisnike i kupce solarnih sistema i prateće opreme je: Pozovite nas pre kupovine bele tehnike, pumpi za vodu, hidrofora, televizora, osvetlenja i svih ostalih tehničkih uređaja kako bismo Vam dali prave savete u vezi opreme i sistemskih rešenja koja će Vam dugo i kvalitetno raditi uz solarne panele i energiju sunca.
Najbolji izbor bavezno znači i najmanju potrošnju i dugovečnost eksploatacije solarnih sistema.
etaz-solarni-sistemi

Etaž

Beograd, Vrčin, Šumatovačka 2 011 8053979
SOLARNI SISTEMI: Solarne ćelije i oprema, Solarni sistemi SOLIMPEKS, Solarni sistemi CENTROMETAL, Solarni sistemi SONNENKRAFT, Solarni sistemi BOSCH, Solarni bojleri, Oprema za solarne sisteme.
Serija solarnih kolektora WUNDER ANP predstavlja kolektor koji je namenjen pre svega za krajeve sa velikim brojem sunčanih dana i velikim potrebama za toplom vodom.
CENTROMETAL SOLARNI KOLEKTORI - CVSKC 10.
Solarno tržište zahteva tehnologiju sa visokim stepenom dejstva i kod manje povoljnih uslova i zbog toga je konstruisan cevni vakumski kolektor.
Cevni vakumski kolektor CVSKC-10 pokazuje svoju snagu najvise tamo gde pločasti kolektori gube svoju delotvornost - kod smanjenog zračenja ili kod velikih temperaturnih razlika.
Proizvodni program SONNENKRAFT je napravljen da odgovori zahtevima kupca uz mogućnost da ponudi svakome odgovarajuće solarno rešenje.
SONNENKRAFT proizvode je lako instalirati i održavati.
Uz isporuku svih neophodnih komponenti solarnog sistema, SONNENKRAFT osigurava da svi delovi savršeno odgovaraju jedan drugom, što povećava efikasnonst sistema.
telefon-inzenjering-solarni-sistemi
Telefon inženjering prodaje i ugrađuje Solarne OFF grid sisteme i Solarne ON grid sisteme.
Telefon inženjering je distributer Kanadske firme Rolls koja je najpoznatiji svetski brend u proizvodnji solarnih baterija.
Takođe su zastupnik američke firme Morningatar koja je lider u proizvodnji solarnih kontrolera i invertora kao i prateće opreme za solarne kontrolere.
U ponudi su Solarni paneli, nosači solarnih panela, Solarni kablovi i konektori, Solarni regulatori.
conseko-solarni-sistemi

Conseko

Beograd, Palilula, Takovska 49 011 2762725
Solarna energija je najveći izvor energije na planeti.
Solarni paneli omogućuju proizvodnju struje na bilo kojoj lokaciji.
Oni obezbeđuju energetsku nezavisnost ili uštedu energije pri objektima.
Conseko je jedna od prvih kompanija koja je počela primenu solarnih sistema i pružanje rešenja za bolju energetsku efikasnost na teritoriji Srbije i već 8 godina izvodi projekte u oblasti solarnih tehnologija.
Conseko je zastupnik solarne opreme nemačkih i holandskih kompanija.
Solarni sistemi za zagrevanje vode, upravo su primer kako se postiže energetska efikasnost u domaćinstvu.
Tokom prelaznog i letnjeg perioda, moguće je pokriti do 80% potreba za energijom za zagrevanje vode za kupatilo, kuhinju, mašine za pranje sudova i pranje veša.
Conseko Beograd, kao Vaš partner za uštede energije, obezbeđuje nekoliko standardnih rešenja za grejanje potrošne vode nemačke firme Sunset, primenjenih i dokazanih u domaćinstvima u Nemačkoj, Austriji, Italiji i Španiji.
Solarni sistemi za grejanje vode koje isporučujemo, javljaju se u dva tipa: termosifonski (zatvoreni prirodno cirkulišući) sistemi i zatvoreni sistemi sa regulacijom.
U zavisnosti od broja članova domaćinstva, ustanovili smo veličine sistema za vaše potrebe.
Osnovu kompleta čine solarni kolektori odgovarajuće površine i solarni bojler odgovarajuće zapremine, uz optimalni odnos cena i stepen korisnog dejstva.
pare-na-sunce-solarni-sistemi

Pare na sunce

Banatski Karlovac, Knjaza Miloša 34 060 0891199
Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije.
Energija sunca se može koristiti na različite načine i upotrebljavati kao: električna, toplotna, mehanička ili hemijska energija.
Najjednostvavniji način za iskorišćenje solarne energije je sakupljanje toplotne energije, u vidu tople vode ili toplog vazduha.
Solarni kolektori se koriste pri ovom procesu.
Napredniji način je proizvodnja električne energije, a za ovaj proces su potrebni solarni paneli.
U današnje vreme, solarna energija se koristi i za dobijanje električne energije.
Kako su solarni paneli tehnološki napredovali, solarna energija je postala pristupačna i dostupna svima.
Iako je solarna energija tehnološki sve efikasnija i dalje zauzima mali procenat u ukupnoj proizvodnji električne energije.
Solarna energija je energija budućnosti.
Solarni paneli ne proizvode zagađenje životne sredine.
Solarni paneli omogućuju proizvodnju energije u procesu koji je veoma tih.
Solarna energija može biti veoma efikasna na mnogim mestima i oblastima naše planete, a solarni sistemi bazirani na novim tehnologijama omogućavaju visoku efikasnost čak i kada je vreme oblačno ili kada nema dovoljno direktne sunčeve svetlosti.
Solarni sistemi za uštedu električne energije su zapravo mrežno povezani fotonaponski sistemi.
Postavljaju se kada želite da delimično ili potpuno smanjite račun za električnu energiju.
Solarni sistem za uštedu električne energije se sastoji od solarnih panela i mrežnog invertora.
Preduslov za ugradnju ovakvog sistema je da na objektu već postoji priključak na elektrodistributivnu mrežu.
Sistem se povezuje na postojeću kućnu instalaciju bez ikakve potrebe za adaptacijom instalacija.
Prilikom instalacije ovakvih sistema, mrežni invertor se sinhronizuje sa elektrodistributivnom mrežom.
Prednost ovakvih sistema je smanjenje vaših mesečnih računa za električnu energiju.
Samostalni fotonaponski solarni sistem 500Wp - Sistem koji se najčesće koristi za vikendice.
Sistem pokriva kompletno osvetljenje,TV,frižider u toku cele godine.
U toku prolećnih i letnjih dana mogu se koristiti povremeno i ostali potrošači snage do 1kW.
Samostalni fotonaponski solarni sistem 750Wp - Malo jači sistem od prethodnog, ali u slučaju maglovitih dana nema razloga za brigu da nećete imati dovoljno struje za napajanje osvetljenja, televizora, frižidera.
Možete koristiti male kućne aparate snage do 1000W.
Sistem za solarno grejanje vode 150L za porodice do tri člana.
Hibridni solarni sistemi – Standard paket i Hibridni solarni sistemi – Ekstra paket.
elsol-solarni-sistemi

Elsol

Požarevac, Hajduk Veljkova 196 063 368341
SOLARNI SISTEMI.
Osnovna delatnost firme Elsol je prizvodnja solarnih kolektora i solarne opreme, instlacija solarnih sistema za grejanje sanitarne vode, bazena, kao i ispomoć grejanju, po sistemu ključ u ruke.
Možemo reći da imamo najviše izvedenih solarnih instalacija u Srbiji, od porodičnih domaćinstava, hotela, hostela, domova (učenika, za stara lica), industrijskim objektima, otvorenim i zatvorenim bazenima, spa centrima itd.
sa različitim uslovima i načinima povezivanja.
Ponosni smo na to da su naši solarni kolektori, komponente i materijali u solarnom sistemu od proverenih srpskih i nemačkih dobavljača.
Sa konstantnim rastom el.
energije, smanjivaće se i vreme isplativosti solarne instlacije, međutim, glavni utisak naših korisnika je zadovoljstvo i komfor koji pruža solarni sistem.
Projektujemo: Solarne sisteme sa sunčanim kolektorima za pripremu tople sanitarne vode kao i solarne sisteme u kombinaciji sa drugim termičkim sistemima.
Proizvodimo solarne kolektore, solarnu automatiku, solarne module.
tesla-sistemi-solarni-sistemi

Tesla sistemi

Novi Beograd, Milentija Popovića 32a 011 7116198
Energija sunčevog zračenja zajedno sa vetrom, energijom talasa, hidroenergijom i biomasom čine preko 99,99% dostupnih obnovljivih izvora energije na našoj planeti.
Kada bi se ta količina energije iskoristila za samo godinu dana mogla bi se dobiti skoro duplo veća energija nego sto ce se dobiti od svih neobnovljivih izvora (ugalj, nafta, prirodni gas, uranijum ) ikada.
Fotonaponski sistemi rade na principu fotonaponske konverzije sunčevog zračenja koja se vrši na solarnim ćelijama koje se izrađuju od poluprovodničkih materijala.
Fotonaponski sistem podrazumeva sistem pomoću koga se vrši snabdevanje jednosmernom, naizmeničnom ili i jednosmernom i naizmeničnom strujom.
Sistemi na kojima se vrši konverzija sunčevog zračenja i u električnu i u toplotnu energiju se nazivaju multifunkcionalni, ili hibridni sistemi.
Fotonaponska ćelija je uređaj koji vrši konverziju sunčevog zračenja u jednosmernu struju.
Solarni sistemi koji se koriste za pripremu i potrošnju tople vode kao osnovni izvor energije koriste emitovanu Sunčevu toplotu, odnosno Sunčevu energiju.
Solarni sistemi za grejanje u najvećem broju slučajeva se koriste kao dodatni izvori toplote, dok kao osnovni služe plinski ili električni kotlovi.
Njihova upotreba u vidu primarnog energetskog izvora je retka i ograničena na područja s dovoljnom količinom Sunčevog zračenja tokom cele godine, u kojima su istovremeno i klimatski uslovi povoljniji pa je i sezona grejanja kratka.
Iz tog razloga takvi solarni sistemi se najviše koriste za pripremu i potrošnju tople vode.
uniss-com-lab-solarni-sistemi

Uniss com lab

Petrovac na Mlavi, Petra Dobrnjca 151 065 5320551
Solarno grejanje kuće, solarni sistemi za kuću sa solarnim vakuumskim kolektorima u sprezi sa toplotnom pumpom i pratećim komponentama za solarnu akumulaciju toplotne energije za grejanje kuće i sanitarne vode, predstavljaju idealno rešenje i visok komfor svakom domaćinstvu, donoseći visoku uštedu u novcu koji se troši za električnu energiju ili neki drugi oblik konvencionalne energije.
Solarni vakuumski kolektori WesTech WT-B58 sa visokim termalnim karakteristikama
rd-solar-sistem-solarni-sistemi

RD Solar Sistem

Kragujevac, Solunska 21a 069 658410
Solarni sistemi za zagrevanje vode i za grejanje su primer kako se može postići energetska efikasnost u domaćinstvu ili u većim objektima kao što su hoteli, turistički objekti ili hale.
Uz pomoć solarnog sistema moguće je pokriti 80% potreba za energijom, a pogotovo za najpotrebnije aparate kojima je neophodna topla voda kao što su mašine za pranje sudova i veša, kao i voda za kuhinju, kupatilo i sl.
Solarno grejanje kuće predstavlja idealno rešenje za grejanje kuće i sanitarne vode.
Korišćenjem solarnog sistema grejanja postižete veliku uštedu novca koji bespotrebno dajete za električnu energiju ili drugu vrstu energenata.
Stepen efikasnosti u mnogome zavisi od toga kakva je izolacija vaše kuće takođe.
Kriza za energijom u budućnosti koja nam preti, kao i zagađenje atmosfere i okoline u kojoj se Vi nalazite bi trebalo da utiče na oživljavanje svesti o korišćenju besplatne sunčeve energije za grejanje kuće i sanitarne vode, kao i za proizvodnju električne energije, o čemu više možete pročitati u delu o solarnim elektranama.
Korišćenjem solarne energije na ovaj način je vrlo značajno za uštedu u novcu koji se troši na energente koji su svakim danom skuplji, smanjuju se i zagađuju okolinu u kojoj živimo!
Ugradnjom SOLARNOG SISTEMA u vaš životni prostor iskoristićete ono što vam priroda besplatno nudi!
RD SOLAR, kao Vaš partner za uštedu energije obezbeđuje Vam ovakvu vrstu sistema za grejanje vode i prostorija!
Kontaktirajte nas još danas!
sok-solarni-sistemi

Sok

Kraljevo, Mirka Lukovića 2 063 683093
SOLARNI SISTEMI.
Solarno grejanje je potrebno jer sunce koga imamo u izobilju može grejanjem kolektora na krovu bitno smanjiti račune.
Solarni termosifonski komplet je sistem za koji možemo reći: ugradi i zaboravi.
Reč je o integrisanom sistemu - vakuumski kolektor i rezervoar tople vode koji rade termosifonski bez pumpe i struje.
Solarni kolektor ima pouzdane, efikasne, vakumske cevi sa bakarnom cevčicom za brzi prenos toplote, voda se ne nalazi u cevčici, može se koristiti u hladnim predelima.
Savršen je za kućne solarne sisteme i idealan je za velike projekte kao što su bazeni, škole, hoteli.
Kontroleri za solarno grejanje stalno meretemperaturu u kolektoru, bojleru.
Na osnovu ovih temperatura kontroler uključuje pumpe, električni grejač ili elektromagnetni ventil.
master-solar-solarni-sistemi

Master Solar

Novi Beograd, Zemunska 22 011 6280220
MASTER SOLAR je eksluzivni zastupnik austrijske firme TiSUN GmbH koja je specijalizovana za proizvodnju kolektora visoke efikasnosti i veoma poznata na tržištu solarne tehnike. Delatnost firme je uvoz i distribucija opreme za solarne sisteme, izvođenje radova na instalaciji solarnih sistema, projektovanje i servis.
Od osnivanja MASTER SOLAR se trudi da prati konstantne potrebe tržišta i odgovara na najprofesionalniji način.
Kako upotrebiti sunčevu energiju, pitanje je koje često postavljamo sebi.
Razvojem savremene tehnike energija se može sve kvalitetnije iskoristiti, a jedan od načina je primenom solarnih kolektora.
Kolektori se, prema nameni, dele na fotonaponske i toplotne.
Fotonaponski kolektori proizvode električnu energiju a toplotni, toplotnu energiju.
Fotonaponski se dalje dele prema materijalima od kojih su izrađeni (monokristalni, polikristalni).
Cena opreme solarnog sistema za porodičnu kuću kreće se od 1 500 € pa naviše, a zavisi od namene sistema i postojećeg stanja.
Uz trend rasta cene energenata, obračun potrošene energije u domaćinstvu sve više će ići u prilog korišćenju sunčeve energije.
Što se tiče isplativosti sistema, brojke kojima baratamo su od 4 do 8 godina.
Ako se uzme u obzir da je vek trajanja solarnog sistema više od 20 godina, onaj ko se odluči da već danas ugradi solarni sistem naći će se na pravoj strani, kako u ekološkom tako i ekonomskom smislu.
U 80% slučajeva, solarni kolektori se koriste upravo za zagrevanje sanitarne potrošne vode.
Razlog tome je velika potrošnja sanitarne tople vode tokom cele godine i relativno niska tražena temperatura, 45 – 60 º C.
Sistem je dobro dimenzionisan ako je godišnji udeo iskorištene sunčeve energije u ukupno potrebnoj energiji za zagrevanje tople potrošne vode kod manjih solarnih sistema 50-60 %, odnosno kod srednjih 40-60 %.
Kod zahteva za povećanjem broja kolektora zbog većeg udela solarne energije, sistem bi bio predimenzionisan u letnjem period, i bio bi nesrazmeran odnos investicionih troškova i energetskih dobitaka.
SOLARNI KOLEKTORI primaju sunčevo zračenje i apsorbuju toplotu koju prenose do spremnika toplote, u većini slučajeva do bojlera.
Naš program podrazumeva ravne pločaste solarne kolektore.
Bojleri akumuliraju sunčevu energiju tokom dana.
Postoji nekoliko tipova bojlera, u zavisnosti koja im je namena (sanitarna topla voda, sanitarna topla voda i grejanje).
Uglavnom se sastoje od dva izmenjivača i time se razlikuju od standardnih bojlera (imaju jedan izmenjivač-grejač).
Kontrolne jedinice uključuju/isključuju solarnu pumpu u zavisnosti od temperature u kolektorima i bojleru.
Solarna pumpa radi samo ako je trenutna temperatura kolektora viša od trenutne temperature bojlera i uz uslov da nije postignuta podešena maksimalna temperatura bojlera.
U zimskom periodu pumpa se pali u zavisnosti od senzora koji se nalazi u donjoj zoni bojlera.
Kontrolna jedinica beleži temperature, periode rada pumpi, uštede, itd., i čuva ih na memorijskoj kartici.
U zavisnosti od modela kontrolne jedinice, moguće je voditi 1-15 različitih potrošača, pumpi, jedinica za rasterećenje, ili sl.
Kod solarnog sistema najvažnije je da kolektori u letnjim mesecima stalno “rade”.
To znači da apsorbovanu energiju “transportuju” do potrošača, i koriste je u svrhu zagrevanja vode.
elektromonter-solarni-sistemi
Firma Elektromonter iz Požege bavi se promocijom, prodajom i kompletnom ugradnjom nove generacije kolektora „solarni kolektori sa vakuumskim cevima“ (vacuum collectors) i solarnih sistema koji služe za zagrevanje sanitarne, tehničke vode pomoću energije Sunca.
Kod nas možete dobiti sve informacije vezane za solarne sisteme za zagrevanje sanitarne i tehničke vode.
Veoma povoljno nudimo split solarne sisteme za porodična domaćinstva, to su sistemi SN200 (3-4 člana) i SN300 (5-8 članova).
Naši solarni vakuumski kolektori su izuzetnog kvaliteta, to tvrdimo jer do sada nismo imali ni jednu reklamaciju.
Prednosti solarnih kolektora sa vakuumskim cevima: Ovaj kolektor raspolaže sa izuzetnim apsorberskim sposobnostima koji mu omogućavaju da temperatura u praznom hodu premašuje 250°C stepeni.
Dvostruko vakuum staklo obezbeđuje maksimalnu toplotnu izolaciju apsorbcione površine kolektora.
Cene ovih kolektora, gledano po kvadratu neto površine, su nešto skuplje u odnosu na panelne kolektore.
Međutim, vakuumski kolektori imaju veće korisno dejtvo od panelnih.
Energija Sunca se može koristiti za dobijanje toplotne i električne energije.
Za dobijanje toplotne energije koriste se dve vrste kolektora: panelni solarni kolektori i vakuumski solarni kolektori.
Panelni kolektori su jeftiniji, ali i manje efikasni, dok su vakuumski kolektori nešto skuplji, ali su zato u pogledu stepena iskorišćenja i dužine korišćenja.
Ugradnjom našeg solarnog kolektora ili solarnog sistema smanjujete potrošnju električne energije za potrebe zagrevanja vode više od 95% a pri tome ćete imati na raspolaganju veću količinu tople vode (ugrađuju se bojleri od 200 ili 300L).
Ceo solarni sistem se otplati za nekoliko godina, pri sadašnjoj ceni el.
energije.
Važno je napomenuti da će se cena električne energije u našoj zemlji povćavati.
To znači i da će se ugrađeni solarni sistem brže otplatiti , a potom i pružati veće uštede.
teres-m-solarni-sistemi

Teres - M

Beograd, Palilula, Marijane Gregoran 75 063 231554
SOLARNI SISTEMI: Panelni solarni kolektori visoke iskoristivosti, Kontloreri solarnih sistema, Kompaktne solarne instalacije, Solarni bojleri-izmenjivači i Dodatna oprema za solarno grejanje Vašeg objekta.
Teres-M je uvoznik nemačke firme STIEBEL ELTRON u Srbiji.
Upoznajte se sa njihovom zanimljivom ponudom.
STIEBEL ELTRON je postao sinonim za komforne kućne uredjaje još od 1924.
Danas, kao i onda, razvijaju proizvode najvećeg kvaliteta sa naprednom funkcionalnošću, i inovativnom tehnologijom.

Energy Net

Beograd, Žarkovo, Vodovodska 113 011 2310886
SOLARNI SISTEMI - ENERGY NET Oprema za solarne sisteme, solarni kolektori...

HAI Logic Inženjering

Subotica, Trg Cara Jovana Nenada 15/6 069 5521570
SOLARNI SISTEMI - HAI LOGIC INŽENJERING Visokokvalitetni solarni sistemi.
SOLARNI SISTEMI - BOSCH Odaberite solarne sisteme brenda Bosch.

Thermo Optimal Process Company

Novi Beograd, Jurija Gagarina 166a/33 011 4280147
SOLARNI SISTEMI -THERMO OPTIMAL PROCESS COMPANY Solarni sistemi austrijskog brenda Sonnekraft.
SOLARNI SISTEMI - TOP THERM Top Therm nudi kvalitetne solarne sisteme.
SOLARNI SISTEMI - GREEN ENERGY SOLUTIONS Vrhunska ponuda solarnih panela.
SOLARNI SISTEMI - SUNČICA SOLAR Kompletna rešenja i instalacije solarnih sistema.
SOLARNI SISTEMI - SMART SOLUTIONS PRO U ponudi su solarni kolektori odličnog kvaliteta.

Prosperity

Beograd, Lazarevac, Đure Đakovića 10 063 371675 |
011 8129120 |
SOLARNI SISTEMI - PROSPERITY Projektovanje i instalacija solarnih sistema.

Vespak - Piramida

Beograd, Zemun, Studentska broj 2 011 2602141 |
011 2602162 |
SOLARNI SISTEMI - VESPAK - PIRAMIDA Imamo veliko iskustvo u projektovanju solarnih postrojenja.

Geming

Šabac, Nikole Colovića 22 063 8735810
SOLARNI SISTEMI - GEMING Instalacije solarnih sistema.

Schwank - Marabon

Novi Beograd, Gandijeva 175 / 11 063 333199 |
011 3184619 |
SOLARNI SISTEMI - MARABON Mi smo ovlašćeni zastupnici Schwank solarnih sistema.

Etažno grejanje Dunja

Smederevo, Kozaračka 1 064 4128006
SOLARNI SISTEMI Instalacija solarnih sistema.
Solarni sistemi sastoje se od više elemenata: solarni paneli, solarni kolektori, solarni bojleri, akumulatori toplote, antifriz za solare, higijenski bojleri, industrijski bojleri, izmenjivači toplote za bojler, kombinovani bojleri itd. Solarna ćelija, solarni modul, solarni paneli - Solarni paneli proizvode električnu energiju iz energije sunčevog zračenja. Proizvedena struja može se koristiti preko dana, ili akumulirati u baterije kako bi potrošači struju imali tokom noći, kada nema dnevne svetlosti. Solarni paneli su sve više u upotrebi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, i Makedoniji. Solarni kolektori - Odabir solarnih kolektora zavisi od namene za koju se koriste. Takođe, presudan faktor za odabir solarnog kolektora može biti položaj objekta. Najbolja orijentacija za postavljanje solarnih kolektora je jug, a nagib može da odstupa od 20 do 70 stepeni, u zavisnosti od toga u kom godišnjem dobu se želi dobiti najviše energije. Postoje različiti tipovi i tehnologije proizvodnje solarnih kolektora. Glavna podela solarnih kolektora je na ravne (pločaste) i vakuumske solarne kolektore. Solarni sistemi mogu biti solarni sistemi za grejanje (solarno grejanje), solarni sistemi za navodnjavanje, solarni sistemi za električnu energiju (solarni sistemi za proizvodnju struje), solarni sistemi za kuću itd. Solarnim sistemima je zajedničko da koriste solarnu energiju ili energiju sunčevog zračenja.Solarna energija je energija sunčevog zračenja koju primećujemo u obliku svetla i toplote kojom nas naša zvezda svakodnevno obasipa. Sunce je najveći izvor energije na Zemlji. Sem neposrednog zračenja koje greje Zemljinu površinu i stvara klimatske uslove u svim pojasevima, ovo zračenje je odgovorno i za stalno obnavljanje energije vetra, morskih struja, talasa, vodnih tokova i termalnog gradijenta u okeanima. Postupkom fotosinteze se sunčeva energija pretvara u biljnu masu koja na taj način postaje pretvorena energija u celulozu ili drugi oblik ugljenih hidrata. Energija koja potiče iz posrednog i neposrednog sunčevog zračenja se smatra obnovljivim izvorom energije jer se njenim korišćenjem ne remeti značajno ravnoteža toka materije i energije u prirodi. Sva konvencionalna, fosilna, goriva su takođe jedan oblik energije sunčevog zračenja. Međutim, ova energija je akumulirana i u dugim procesima geoloških i hemijskih transformacija zarobljena pod površinom Zemlje u obliku nafte, gasa ili uglja. Ova energija se može iskoristiti na razne načine i upotrebiti kao toplotna, električna, hemijska ili mehanička energija. Najjednostavniji način je sakupljanje toplotne energije, pomoću solarnih kolektora koji daju toplu vodu ili topao vazduh koji se mogu koristiti za grejanje tople vode za domaćinstvo, bazene, radijatore ili podno grejanje. Još u vreme antičkih Grka je pisac Ksenofont opisao kako se pametnim građenjem može iskoristiti sunčeva energija za grejanje kuća zimi. Danas se u zgradama toplotna energija Sunca koristi pasivnim i aktivnim zahvatom korišćenjem arhitektonskih i građevinskih tehnika. Napredni način je neposredna proizvodnja električne energije fotonaponskim ćelijama. Ovaj način podrazumeva da se postavljanjem panela poluprovodničkih osobina i izlaganjem sunčevom zračenju neposredno dobija električni napon odnosno električna energija. Solarna energija je u poslednje vreme stekla veliku popularnost kao obnovljivi izvor energije koji sa sobom ne donosi zagađenje povezano s fosilnim gorivima.
Back to Top