Sudski tumač za češki jezik Novi Beograd

Registruj se
Prijavi se
Sudski tumač za češki jezik Novi Beograd
prevodioci-i-sudski-tumaci-akademija-oxford-sudski-tumac-za-ceski-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA ČEŠKI JEZIK - AKADEMIJA OXFORD Akademija Oxford pruža uslugu prevođenja sa i na češki jezik, kao i overu dokumenata od strane sudskog tumača.
bg-prevodi-sudski-tumac-za-ceski-jezik-739075

BG prevodi

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđica 105/21 011 3111228
cena: Cenovnik
SUDSKI TUMAČ ZA ČEŠKI JEZIK - BG PREVODI Prevodi sa i na češki jezik sa overom sudskog tumača.
ab-globus-prevodi-sudski-tumac-za-ceski-jezik-686327

AB Globus Prevodi

Novi Beograd, Jurija Gagarina 167/1 ( kod TC Piramida) 069 1006515
cena: Cenovnik
SUDSKI TUMAČ ZA ČEŠKI JEZIK - AB GLOBUS PREVODI Prevod u kratkom roku sa češkog jezika na srpski i sa srpskog na češki svih vrsta dokumenata sa overom sudskog prevodioca za fizička i pravna lica.
Pečat sudskog prevodioca je priznat u zemlji i inostranstvu.
Izlazak kod notara i na venčanja.
agencija-za-prevodilacke-usluge-spotter-sudski-tumac-za-ceski-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA ČEŠKI JEZIK SPOTTER Sudsko prevođenje dokumenata za češki jezik.
Prevod svih vrsta dokumenata sa overom za češki jezik.
LOKACIJE
Češki jezik je jezik iz grupe zapadnoslovenskih jezika i službeni jezik 10,5 miliona stanovnika Češke. Najveća češka dijaspora je u Sjedinjenim Američkim Državama (oko 1,5 miliona), Brazilu (oko 0,5 miliona), Kanadi (80 hiljada). U ostalim zemljama sveta broj im ne prelazi par desetina hiljada. Najbliži jezik češkom je slovački jezik. Govornici ova dva jezika se međusobno potpuno razumeju. Specifičnost današnjega češkog jezika je postojanje jasne razlike između pisanog i govornog jezika koji se koristi u neslužbenoj i poluslužbenoj usmenoj komunikaciji. Češki jezik je u Srbiji u službenoj upotrebi samo u opštini na krajnjem istoku Vojvodine - u Beloj Crkvi. Češki jezik se u Srbiji od ustanova čiji je osnivač država izučava na Filološkom fakultetu u Beoradu, a od pre nekoliko godina se uči i u nekoliko osnovnih škola u opštini Bela Crkva. Osim toga, u organizaciji Južnomoravskog kraja češki jezik se fakultativno uči i u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, a u češkim udruženjima u regionu Južnog Banata već godinama deluje učitelj češkog, koga je izaslala Češka Republika. Postoji želja i da se na neki način obnovi rad češke škole koja je do 60-tih godina delovala u Beogradu u Češkom domu i u kojoj se celokupna nastava odvijala na češkom.
Back to Top