Sudski tumač za češki jezik Savski venac

Registruj se
Prijavi se
Sudski tumač za češki jezik Savski venac
abc-prevodi-sudski-tumac-za-ceski-jezik

ABC Prevodi

Beograd, Savski venac, Admirala Geprata 2 011 6685537
cena: Cenovnik
SUDSKI TUMAČ ZA ČEŠKI JEZIK Prevod i overa dokumenata od strane sudskog tumača za češki jezik, po potrebi izlazimo i na teren.

Vavilon prevodi

Beograd, Savski venac, Balkanska 46 011 6649190 |
064 4030270 |
SUDSKI TUMAČ ZA ČEŠKI JEZIK Imamo izvrsne sudske tumače i prevodioce za češki jezik.

Word Shop

Beograd, Savski venac, Nemanjina 4 064 4119796
SUDSKI TUMAČ ZA ALBANSKI JEZIK - WORD SHOP Prevod overen pečatom sudskog tumača za ALBANSKI jezik.

Language Shop

Beograd, Savski venac, Miloša Pocerca 11 011 3614312 |
011 4143223 |
Sudski tumač za češki jezik. Sudski prevodioci za češki jezik. Pisani prevodi dokumenata i tekstova sa češkog jezika i na češki jezik. Prevodi sa overom ovlašćenog sudskog tumača za češki jezik.
LOKACIJE
Češki jezik je jezik iz grupe zapadnoslovenskih jezika i službeni jezik 10,5 miliona stanovnika Češke. Najveća češka dijaspora je u Sjedinjenim Američkim Državama (oko 1,5 miliona), Brazilu (oko 0,5 miliona), Kanadi (80 hiljada). U ostalim zemljama sveta broj im ne prelazi par desetina hiljada. Najbliži jezik češkom je slovački jezik. Govornici ova dva jezika se međusobno potpuno razumeju. Specifičnost današnjega češkog jezika je postojanje jasne razlike između pisanog i govornog jezika koji se koristi u neslužbenoj i poluslužbenoj usmenoj komunikaciji. Češki jezik je u Srbiji u službenoj upotrebi samo u opštini na krajnjem istoku Vojvodine - u Beloj Crkvi. Češki jezik se u Srbiji od ustanova čiji je osnivač država izučava na Filološkom fakultetu u Beoradu, a od pre nekoliko godina se uči i u nekoliko osnovnih škola u opštini Bela Crkva. Osim toga, u organizaciji Južnomoravskog kraja češki jezik se fakultativno uči i u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, a u češkim udruženjima u regionu Južnog Banata već godinama deluje učitelj češkog, koga je izaslala Češka Republika. Postoji želja i da se na neki način obnovi rad češke škole koja je do 60-tih godina delovala u Beogradu u Češkom domu i u kojoj se celokupna nastava odvijala na češkom.
Back to Top