Turističke škole Beograd

Registruj se
Prijavi se
Turističke škole Beograd
Gde se nalazi turistička škola?
Kakav program nudi i za koje delatnosti iz oblasti turizma?
Ako se ovo pitate, turističke škole Beograd predstavljene su na ovoj stranici.
Ako volite putovanja i voleli biste da postanete turistički vodič, organizator turističkih putovanja, stjuard ili stjuardesa ili biste voleli da radite u nekom turističkom objektu, informišite se o programu turističkih škola.
Za buduće srednjoškolce predstavljene su srednje turističke škole, a ako ste već srednjoškolac i razmišljate šta da studirate predstavljamo Vam visoke turističke škole.
I za sve one koji žele da se obrazuju u obliku vanredne nastave postoje privatne turističke škole koje Vam nude ovaj oblik obrazovanja.
Želimo Vam puno uspeha u školi i u daljoj karijeri!

Visoka turistička škola

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 152a 011 2698222
TURISTIČKE ŠKOLE BEOGRAD VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA Visoka turistička škola, osnovana 1967. godine kao državna institucija, ima najdužu tradiciju u obrazovanju kadrova za potrebe turističke privrede. Škola obrazuje kadrove za obavljanje stručnih poslova i upravljačkih funkcija u preduzećima turističke privrede.Sadašnju, lidersku poziciju Škole, obezbedile su brojne generacije profesora i studenata koji su se dokazali u nauci i praksi, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Visoka turistička škola je moderna visokoobrazovna ustanova koja svojim studentima pruža obrazovanje, koju odlikuju tradicija, kvalitetan nastavni i vannastavni kadar i vrhunska tehnička opremljenost.
ugostiteljsko-turisticka-skola-beograd-turisticke-skole
Centar za obrazovanje.
Za dan Škole uzima se 14.decembar, dan kada je godine 1960, na osnovu Rezolucije Savezne narodne skupštine o obrazovanju stručnih kadrova, formiran Školski centar za obrazovanje stručnih kadrova za ugostiteljstvo i turizam.
U početku u njemu su se učenici školovali za zanimanja s predznakom kvalifikovani: konobar, kuvar, poslastičar i portir.
Školovanje je trajalo dve godine, da bi novim Zakonom o srednjem stručnom obrazovanju (počev od školske 1967/68) nastava u ugostiteljskim školama za sva zanimanja bila produžena na tri godine.
Godine 1971.
prvi put je uvedeno četvorogodišnje školovanje, i to za novo zanimanje – turistički tehničar.
Naša škola je, na osnovu promena koje je doneo Zakon o srednjoj školi, jula 1992.
postala ono što je i danas: Ugostiteljsko-turistička škola, čija je osnovna delatnost obrazovanje kadrova za ugostiteljsko-turističku struku od prvog do petog stepena, kao i pružanje ugostiteljskih usluga preko Školske radionice hotela „Palas“.
Škola organizuje dva oblika obrazovanja: redovno i vanredno.
Ustanovljeno je deset obrazovnih profila, i to: U trogodišnjem trajanju tri obrazovna profila: konobar, kuvar i poslastičar.
U četvorogodišnjem trajanju tri obrazovna profila: turistički tehničar, ugostiteljski tehničar i kulinarski tehničar.
U jednogodišnjem trajanju – specijalizacija za četiri obrazovna profila: konobar specijalista, kuvar specijalista, poslastičar specijalista i turistički organizator.
Za preko 75 godina svoga postojanja Ugostiteljsko-turistička škola može se pohvaliti ostvarenim uspesima na brojnim takmičenjima u okviru struke.
Rado učestvuje i na brojnim drugim takmičenjima, smotrama i festivalima.
Čini to zato da bi promovisala samu školu i njen način rada koji Školi donosi popularnost koja iz godine u godinu raste.
akademija-oxford-turisticke-skole
SREDNJA TURISTIČKA ŠKOLA.
Turizam je delatnost koja doživljava rast čak i u ovim kriznim vremenima.
U našoj turističkoj školi, školujemo polaznike, koji treba da zadovolje potražnju koja postoji usled rasta ove grane privrede za zaposlenima koji će biti angažovani u njoj.
Široka lepeza zanimanja koja se mogu obavljati po završetku ove škole, omogućavaju olakšano zapošljavanje naših polaznika, a da bi ih učini još konkurentnijim na tržištu rada, obezbedili smo im praksu u najznačajnijim turističkim objektima u gradu i obezbedili predavače sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.
Struka turističkih vodiča je sama po sebi veoma zanimljiva i interesantna, te je i broj upisanih polaznika svake godine sve veći.
U našoj školi mogućnost završavanje srednjeg vanrednog obrazovanja, dokvalifikacije ili prekvalifikacije u vidu trećeg, četvrtog ili petog stepena srednje stručne spreme primamljiva je svakom ko želi da se bavi ovom oblasti i bude profesionalac u svom poslu.
Jer, ovo je jedan od posebnih načina da u najmanju ruku obiđete svet.
Turista može biti svaki čovek, koji želi da putuje, ali imati saznanja o državama koje obilazite velika je stvar.
Poznavati njihovu kulturu, istoriju, istorijska mesta, od velikog je značaja za svakog pojedinca.
Ovaj posao je prepun zanimljivih i pustolovnih aktivnosti, koji traži polaznika željnog avantura, ali i svakodnevnog učenja o novim gradovima i raznim kulturama.
Srednja škola Niš - Turistička | Vandredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford Međutim, pored klasičnog turističkog vodiča, menadžment u turizmu je još jedan smer, koji ima sveobuhvatno značenje, kao i cela oblast turizmologije, koja obuhvata više podoblasti.
Kao menadžeri u turizmu imćete mogućnost da organizujete razne vrste edukativnih putovanja, studentskih razmena i slično.
Samim tim, Vaša uloga je značajnija, veća i zanimljivija, jer odluke koje donosite imaju značaj u ovoj oblasti.
Zato je potrebno da budete profesionalno edukovani, što je zasigurno ukoliko se odlučite za obrazovanje u našoj instituciji.
Samim tim, što je u srednjoj turističkoj školi Akademije Oxford sistem rada po najnovijoj tehnologiji i što se zasigurno prate svi savremeni i najprofesionalniji standardi, jer to je osnov i sigurnost svakog polaznika.
Verujemo da Vam je sve navedeno od velikog značaja i da ćete na osnovu istaknutog lakše doći do odluke koja je škola i koji smer upravo onaj koji ste oduvek želeli, jer saznanje da se nastava odvija po svetskim i evropskim standardima koji pružaju mogućnost sigurnog, profesionalnig i kvalitetnog procesa edukacije zasigurno su od velikog značaja.
Po završetku školovanja, naši polaznici stiču diplomu koja im pruža mogućnost za nastavak školovanja na nekom od fakulteta ili visokih škola, što takođe doprinosi sigurnoj i validnoj odluci svakog budućeg polaznika.
Zato Vas očekujemo da nam se pridružite u profesionalnoj edukaciji srednje turističke škole i svim ponudama koje ona pruža.
srednja-turisticka-skola-beograd-turisticke-skole
Srednju turističku školu pohađa 956 učenika raspoređenih u 30 odeljenja.
U Školi se obrazuju sledeći profili: turistički tehničar, ugostiteljski tehničar i kulinarski tehničar.
I trogodišnji obrazovni profili:konobar i kuvar. Teorijska nastava se odvija u 14 učionica, a vežbe i praktična nastava u kabinetima za usluživanje, kuvarstvo, agencijsko – hotelijersko poslovanje i računarstvo i informatiku.
Škola ima Svečanu salu koja raspolaže sa 120 mesta.Sala je opremljena video projektorom, računarom, pojačalom, sistemom za ozvučenje i klavirom, kako bi se uspešno organizovale manifestacije povodom proslava školske slave Svetog Save, Dana škole, predstave dramske sekcije, književnih večeri i drugo ( multimedijalni časovi, prezentacije beogradskih fakulteta i Visokih strukovnih škola).
Fond školske biblioteke obuhvata oko 5000 naslova.
Sem obavezne školske lektire u biblioteci se nalaze enciklopedije, monografije, rečnici, stručne literature i časopisi dostupni učenicima i profesorima.
U okviru školskog prostora nalazi se šest kancelarija, nastavnička zbornica i prostorija za prijem roditelja.
Škola ima fiskulturnu salu i dva otvorena sportska terena, za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i sportska takmičenja.
Opremljenost učionica i kabineta zadovoljava potrebe učenika.
Školski prostor je adekvatan, učionice sa dosta svetla, veliki holovi i školsko dvorište. U Školi se neguju vrednosti kvalitetne nastave, profesionalnog odnosa prema radu, uzajamnog poštovanja svih učesnika u nastavnom procesu i životu Škole.
Zbog atraktivnosti obrazovnih profila, izuzetnih uslova za rad i brige o bezbednosti učenika, interesovanje za upis u našu Školu je veliko.
Učenici po završetku Srednje turističke škole uspešno nastavljaju svoje obrazovanje na visokim strukovnim školama i fakultetima Beogradskog univerziteta.
Oni koji se ne odluče za dalje školovanje, zahvaljujući znanjima i veštinama koje stiču, posebno tokom obavljanja praktične nastave ,lako nalaze posao u poznatim hotelima i restoranima gde su često i obavljali praksu.

Visoka hotelijerska škola

Beograd, Rakovica, Kneza Višeslava 70 011 2547255
Škola je, 2007. godine, sa uspehom završila proces akreditacije čime je dobila status visokoškolske ustanove u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju. Tada su akreditovana i sva tri studijska programa. U 2012. godini Škola je, u skaldu sa zakonom, obnovila akreditaciju ustanove i sva tri studijska programa: Hotelijerstvo, Restoraterstvo i Gastronomija. Specifičan sistem praktične nastave (1640 sati kroz tri godine studija) kao deo ukupnog nastavnog procesa, realizuje se u malim grupama u renomiranim hotelima i restoranima Beograda, Srbije, Crne Gore, Engleske, Francuske, Grčke, Rusije, Nemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Kipra, Švajcarske, Turske, Meksiko i SAD-a. Od osnivanja do danas, programski koncept Škole je dobar spoj teorije i prakse što diplomiranim studentima omogućava brzo uključenje u procese rada preduzeća, odnosno u proizvodne, uslužne i menadžerske poslove. Iskustva i znanja stečena u ovom dinamičnom nastavnom procesu koji se velikim delom realizuje u hotelima i restoranima različitih lokacija, tipova, kultura, organizacije i strukture i personala i gostiju omogućava studentima međunarodnu mobilnost i brzo zapošljavanje.
prva-privatna-turisticko-ugostiteljska-skola-beograd-turisticke-skole

Privatna turističko ugostiteljska škola Beograd

Beograd, Palilula, Mitropolita Petra 8 011 2752920
TURISTIČKA ŠKOLA.
Škola je osnovana 2002.godine i njen osnovni cilj je da omogući sticanje stručnog i opšteg znanja za rad i dalje školovanje.
Svaki smer obuhvata posebnu grupu radnih zadataka.
Učešće roditelja u školskom životu ima veliki značaj za rad škole.
Nastava se odvija u manjim grupama, do 20 učenika u savremeno opremljenim kabinetima.
Praktična nastava realizuje se u objektima i agencijama visoke kategorije.
U sklopu vannastavnih aktivnosti organizovan je rad sekcija: recitatorsko-dramska, sekcija retorike, hor, sekcija crvenog krsta, sportska i internet sekcija.
Nastava se odvija u prepodnevnoj smeni.
Svakom učeniku obezbeđen je: izlet, ekskurzija, odlazak na takmičenja, savremene metode učenja, pristup internetu, osiguranje, fizičko-tehničko obezbeđenje.
Smer: turistički tehničar.
Turizam je delatnost koja doživljava rast čak i u ovim kriznim vremenima. Turističke škole školuju polaznike, koji treba da zadovolje potražnju koja postoji usled rasta ove grane privrede za zaposlenima koji će biti angažovani u njoj. Široka lepeza zanimanja koja se mogu obavljati po završetku ove škole, omogućavaju olakšano zapošljavanje učenika. Struka turističkih vodiča je sama po sebi veoma zanimljiva i interesantna, te je i broj upisanih polaznika svake godine sve veći. Biti turistički vodič je jedan od posebnih načina da u najmanju ruku obiđete svet. Turista može biti svaki čovek, koji želi da putuje, ali imati saznanja o državama koje obilazite velika je stvar. Poznavati njihovu kulturu, istoriju, istorijska mesta, od velikog je značaja za svakog pojedinca. Ovaj posao je prepun zanimljivih i pustolovnih aktivnosti, koji traži polaznika željnog avantura, ali i svakodnevnog učenja o novim gradovima i raznim kulturama. Pored klasičnog turističkog vodiča, menadžment u turizmu je još jedan smer, koji ima sveobuhvatno značenje, kao i cela oblast turizmologije, koja obuhvata više podoblasti. Kao menadžeri u turizmu imćete mogućnost da organizujete razne vrste edukativnih putovanja, studentskih razmena i slično. Turistički tehničar – četvrti stepen stručne spreme posebno je zanimljiv profil zanata predviđen za sve turistički orjentisane učenike koji vole da putuju, ali i da uče o istoriji raznih naroda.
Back to Top