Turističke škole Novi Beograd

Registruj se
Prijavi se
Turističke škole Novi Beograd

Visoka turistička škola

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 152a 011 2698222
TURISTIČKE ŠKOLE BEOGRAD VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA Visoka turistička škola, osnovana 1967. godine kao državna institucija, ima najdužu tradiciju u obrazovanju kadrova za potrebe turističke privrede. Škola obrazuje kadrove za obavljanje stručnih poslova i upravljačkih funkcija u preduzećima turističke privrede.Sadašnju, lidersku poziciju Škole, obezbedile su brojne generacije profesora i studenata koji su se dokazali u nauci i praksi, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Visoka turistička škola je moderna visokoobrazovna ustanova koja svojim studentima pruža obrazovanje, koju odlikuju tradicija, kvalitetan nastavni i vannastavni kadar i vrhunska tehnička opremljenost.
akademija-oxford-turisticke-skole

Akademija Oxford

Novi Beograd, Uroša Martinovića 25 011 4075421
SREDNJA TURISTIČKA ŠKOLA.
Turizam je delatnost koja doživljava rast čak i u ovim kriznim vremenima.
U našoj turističkoj školi, školujemo polaznike, koji treba da zadovolje potražnju koja postoji usled rasta ove grane privrede za zaposlenima koji će biti angažovani u njoj.
Široka lepeza zanimanja koja se mogu obavljati po završetku ove škole, omogućavaju olakšano zapošljavanje naših polaznika, a da bi ih učini još konkurentnijim na tržištu rada, obezbedili smo im praksu u najznačajnijim turističkim objektima u gradu i obezbedili predavače sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.
Struka turističkih vodiča je sama po sebi veoma zanimljiva i interesantna, te je i broj upisanih polaznika svake godine sve veći.
U našoj školi mogućnost završavanje srednjeg vanrednog obrazovanja, dokvalifikacije ili prekvalifikacije u vidu trećeg, četvrtog ili petog stepena srednje stručne spreme primamljiva je svakom ko želi da se bavi ovom oblasti i bude profesionalac u svom poslu.
Jer, ovo je jedan od posebnih načina da u najmanju ruku obiđete svet.
Turista može biti svaki čovek, koji želi da putuje, ali imati saznanja o državama koje obilazite velika je stvar.
Poznavati njihovu kulturu, istoriju, istorijska mesta, od velikog je značaja za svakog pojedinca.
Ovaj posao je prepun zanimljivih i pustolovnih aktivnosti, koji traži polaznika željnog avantura, ali i svakodnevnog učenja o novim gradovima i raznim kulturama.
Srednja škola Niš - Turistička | Vandredno školovanje | Dokvalifikacije | Prekvalifikacije | Akademija Oxford Međutim, pored klasičnog turističkog vodiča, menadžment u turizmu je još jedan smer, koji ima sveobuhvatno značenje, kao i cela oblast turizmologije, koja obuhvata više podoblasti.
Kao menadžeri u turizmu imćete mogućnost da organizujete razne vrste edukativnih putovanja, studentskih razmena i slično.
Samim tim, Vaša uloga je značajnija, veća i zanimljivija, jer odluke koje donosite imaju značaj u ovoj oblasti.
Zato je potrebno da budete profesionalno edukovani, što je zasigurno ukoliko se odlučite za obrazovanje u našoj instituciji.
Samim tim, što je u srednjoj turističkoj školi Akademije Oxford sistem rada po najnovijoj tehnologiji i što se zasigurno prate svi savremeni i najprofesionalniji standardi, jer to je osnov i sigurnost svakog polaznika.
Verujemo da Vam je sve navedeno od velikog značaja i da ćete na osnovu istaknutog lakše doći do odluke koja je škola i koji smer upravo onaj koji ste oduvek želeli, jer saznanje da se nastava odvija po svetskim i evropskim standardima koji pružaju mogućnost sigurnog, profesionalnig i kvalitetnog procesa edukacije zasigurno su od velikog značaja.
Po završetku školovanja, naši polaznici stiču diplomu koja im pruža mogućnost za nastavak školovanja na nekom od fakulteta ili visokih škola, što takođe doprinosi sigurnoj i validnoj odluci svakog budućeg polaznika.
Zato Vas očekujemo da nam se pridružite u profesionalnoj edukaciji srednje turističke škole i svim ponudama koje ona pruža.
srednja-turisticka-skola-beograd-turisticke-skole
Srednju turističku školu pohađa 956 učenika raspoređenih u 30 odeljenja.
U Školi se obrazuju sledeći profili: turistički tehničar, ugostiteljski tehničar i kulinarski tehničar.
I trogodišnji obrazovni profili:konobar i kuvar. Teorijska nastava se odvija u 14 učionica, a vežbe i praktična nastava u kabinetima za usluživanje, kuvarstvo, agencijsko – hotelijersko poslovanje i računarstvo i informatiku.
Škola ima Svečanu salu koja raspolaže sa 120 mesta.Sala je opremljena video projektorom, računarom, pojačalom, sistemom za ozvučenje i klavirom, kako bi se uspešno organizovale manifestacije povodom proslava školske slave Svetog Save, Dana škole, predstave dramske sekcije, književnih večeri i drugo ( multimedijalni časovi, prezentacije beogradskih fakulteta i Visokih strukovnih škola).
Fond školske biblioteke obuhvata oko 5000 naslova.
Sem obavezne školske lektire u biblioteci se nalaze enciklopedije, monografije, rečnici, stručne literature i časopisi dostupni učenicima i profesorima.
U okviru školskog prostora nalazi se šest kancelarija, nastavnička zbornica i prostorija za prijem roditelja.
Škola ima fiskulturnu salu i dva otvorena sportska terena, za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i sportska takmičenja.
Opremljenost učionica i kabineta zadovoljava potrebe učenika.
Školski prostor je adekvatan, učionice sa dosta svetla, veliki holovi i školsko dvorište. U Školi se neguju vrednosti kvalitetne nastave, profesionalnog odnosa prema radu, uzajamnog poštovanja svih učesnika u nastavnom procesu i životu Škole.
Zbog atraktivnosti obrazovnih profila, izuzetnih uslova za rad i brige o bezbednosti učenika, interesovanje za upis u našu Školu je veliko.
Učenici po završetku Srednje turističke škole uspešno nastavljaju svoje obrazovanje na visokim strukovnim školama i fakultetima Beogradskog univerziteta.
Oni koji se ne odluče za dalje školovanje, zahvaljujući znanjima i veštinama koje stiču, posebno tokom obavljanja praktične nastave ,lako nalaze posao u poznatim hotelima i restoranima gde su često i obavljali praksu.
Back to Top