Gradjevinske skele Voždovac

Registruj se
Prijavi se
Gradjevinske skele Voždovac
unimast-gradjevinske-skele

Unimast

Beograd, Voždovac, Kumodraška 240 011 3987389 |
065 2774766 |
GRAĐEVINSKE SKELE.
Skele, od 1970 godine kompanija MJ – Gerüst je specijalizovana za proizvodnju više vrsta skela koje su u upotrebi na evropskom tržištu.
Firma MJ – Gerüst je danas jedan od vodećih proizvođača skela u Nemačkoj i jedini proizvođač sistema skela čiji su proizvodi kompatibilni sa drugim proizvođačima.
Pod skelama u građevinarstvu najčešće se podrazumevaju privremene konstrukcije koje služe za pristup svim delovima objekta u izgradnji, rekonstrukciji ili restauraciji. Međutim, skele se koriste i kao dopuna oplatnim sistemima gde imaju zadatak preuzimanja opterećenja koje najkraćim putem treba da prenesu na čvrste oslonce. Opterećenja koje skele preuzimaju na sebe jesu sopstvena težina nedovršene konstrukcije ili delova objekta, kao i težine pokretnog i slučajnog opterećenja. Njihov zadatak je da sve ove sile prenesu na tlo, druge konstrukcije ili očvrsle delove konstrukcije koja je u izgradnji... Pokretne skele se primenjuju u onim slučajevima kada je vremenski interval izvođenja radova kratak, ili kad nije neophodno baratati sa velikim opterećenjima. Ovakav način je pogodan za sve vrste pristupa (ne oduzima vreme i prostor neophodan za velike skelske sisteme), naročito u urbanim sredinama kada postoji rizik za prolaznike, a visoki su kriterijumi za dodelu svih vrsta dozvola.
Back to Top