Gradjevinske skele Mirijevo

Registruj se
Prijavi se
Gradjevinske skele Mirijevo
jadran-gradjevinske-skele

JADRAN

Beograd, Mirijevo, Kornatska 2 011 2781333
GRADJEVINSKE SKELE JADRAN Jadran d.o.o.
u svojoj ponudi poseduje znatan broj privremenih konstrukcija različitih tipova , koje omogućavaju pristup svim delovima građevina, pa čak i onim najnepristupačnijim.
Vrste raspoloživih skela koje imamo su savremene skele bilo da su u pitanju lake (fasadne, radne, zaštitne) ili teške skele u koje ubrajamo nosive skele za horizontalne, lučne konstrukcije visokogradnje ili inženjerske konstrukcije, mostove, grede, ploče, sa ortogonalnim i obrtnim vijcima.
Pod skelama u građevinarstvu najčešće se podrazumevaju privremene konstrukcije koje služe za pristup svim delovima objekta u izgradnji, rekonstrukciji ili restauraciji. Međutim, skele se koriste i kao dopuna oplatnim sistemima gde imaju zadatak preuzimanja opterećenja koje najkraćim putem treba da prenesu na čvrste oslonce. Opterećenja koje skele preuzimaju na sebe jesu sopstvena težina nedovršene konstrukcije ili delova objekta, kao i težine pokretnog i slučajnog opterećenja. Njihov zadatak je da sve ove sile prenesu na tlo, druge konstrukcije ili očvrsle delove konstrukcije koja je u izgradnji... Pokretne skele se primenjuju u onim slučajevima kada je vremenski interval izvođenja radova kratak, ili kad nije neophodno baratati sa velikim opterećenjima. Ovakav način je pogodan za sve vrste pristupa (ne oduzima vreme i prostor neophodan za velike skelske sisteme), naročito u urbanim sredinama kada postoji rizik za prolaznike, a visoki su kriterijumi za dodelu svih vrsta dozvola.
Back to Top