Muzičke škole Palilula

Registruj se
Prijavi se
Muzičke škole Palilula
lekart-muzicke-skole

Lekart

Beograd, Palilula, Mitropolita Petra 8 064 6494291
MUZIKA I KOMPONOVANJE.
Program vodi Irena Popović.
U okviru programa polaznici će moći da nauče da sviraju, pevaju ali će svakako spoznati tajne muzike koje ne mogu naučiti u klasičnim muzičkim školama.
Pored toga što će izabrati instrument koji žele da sviraju, nučiti note, moći će da se poigraju u našem kompozitorskom ateljeu i naprave svoje prve kompozicije.
Najmlađi će kroz ozvučavanje priča i bajki komponovati svoje prve melodije i uz pomoć naših instruktora dirigovati svojom prvom kompozicijom.
Da bi učestovali u samom činu komponovanja u našem kompozitorskom ateljeu nije nužno da znate da svirate.
Najvažnije je da želite da maštate i da svoje ideje podelite sa nama.
Dečiji kompozitorski atelje uključuje decu od 6 do 12 godina kao i one starije.
Sve kompozicije će biti snimljene i biti prezentovane na koncertu a na poledjeni cd-a biće ispisana imena svih učesnika tj novih malih kompozitora.
MUZIKA I INSTRUMENTI. U okviru LEKART škole možete da naučite da svirate sledeće instrumente: violina, viola, violončelo, flauta, klarinet, udaraljke, gitara, harmonika, truba, trombon, kontrabas, basgitara, klavir.
Naše časove instrumenata predaju vrsni umetnici, vredni mladi ljudi ali i oni malo stariji koji imaju puno umetničkog i pedagoškog iskustva.
Bez obzira na sklonost ili talenat deteta, muzičko obrazovanja na više načina pomaže u razvoju svakog deteta. Muzičko obrazovanje moće pružiti detetu mnogo više od samo osnovnog znanja o muzici, jer utiče na razvoj deteta u mnogim sferama života. Mnoga istraživanja koja su rađena na ovu temu su pokazala da muzičko obrazovanje kod dece razvija veštine u savladavanju ne samo muzike i instrumenta nego i drugih predmeta u školi, kao i unapređivanje sposobnosti koje koriste u drugim sferama života. Mnoga istraživanja i različite studije pokazale su da bavljenjem muzikom u ranom periodu razvoja poboljšava i povećava koeficijent inteligencije. Stvar je u tome što se bavljenjem muzikom mozak “tera” na drugačiji režim rada i na povećanu aktivnost. Muzičkim obrazovanjem dete stiče još jednu naviku, ali i uči da postoje stvari koje se rade iz zadovoljstva i iz želje da budemo deo nečega posebnog i drugačijeg. Dete mora naučiti da je bavljenje muzikom nešto posebno i da time može učiti sebe srećnijim, ali i druge oko sebe. Najbolji uzrast za početak sviranja instrumenta zavisi od deteta, njegovog ili njenog razvoja i instrumenta koji planira da uči. Svi smo videli klince kako bez muke sviraju Mocarta na violini sa 3 ili Šopena na klaviru sa 5 godina. Najbolji znak da su deca spremna za muzičko obrazovanje jeste da hoće da idu na formalne časove i da mogu da se skoncentrišu tokom časa.
Back to Top