Obuća za bebe Pančevo

Registruj se
Prijavi se
Obuća za bebe Pančevo
decija-obuca-cipelino-obuca-za-bebe

Dečija obuća Cipelino

Pančevo, Miloša Obrenovića 12 013 313008
Kako pravilno odabrati obuću za dete?
Dečije stopalo do 2.
godine raste u proseku 2 cm godišnje, od 2.
do 6.godine 1,5 cm, a od 6.
do 11.godine 1 cm godišnje.
Najbrži rast dečijeg stopala odvija se u prvim godinama života i zbog toga odabir obuće za dete zaslužuje veliku pažnju.
Najbitnije je omogućiti stopalu deteta da pravilno raste u obući odgovarajuće veličine koja obezbeđuje stabilnost nozi i omogućuje da stopalo diše.
Pravilan razvoj stopala važan je za zdrav razvoj kičmenog stuba i pravilno držanje tela.
Anatomski oblikovana obuća ima dovoljno širok prednji deo kako bi prsti mogli nesmetano da se pomeraju, anatomski uložak neophodan za pravilno formiranje unutrašnjeg svoda stopala i lub to jest pojačan petni deo koji je dovoljno čvrst da obezbedi stabilnost dečijem stopalu pri hodu.
Za siguran i pravilan korak veoma je bitno da obuća bude odgovarajuće veličine.
Neprilagođena veličina obuće može da dovede do zdravstvenih problema i deformiteta stopala.
Roditelji svom detetu misle i žele sve najbolje i zato svakoj kupovini, a posebno kupovini obuće, pristupaju veoma ozbiljno. Međutim, pored najboljih namera, gotovo uvek se susreću sa dilemama kakvu obuću kupiti, da li kupiti skupu ili jeftinu, sa ulošcima ili bez, i kako odrediti veličinu. Ne postoje „najbolje cipele“, ali uz određene smernice roditelji mogu da se potrude pa da svojoj deci obezbede kvalitetnu obuću. Za sebe je lako kupiti, ali dete ne zna da li mu obuća u potpunosti odgovara. Roditelji treba da budu spremni da deci često kupuju obuću, jer deci stopala jako brzo rastu. To znači da roditelji treba svakog meseca da proveravaju dečiju obuću i da budu spremni da u početku kupuju novu obuću otprilike za svako godišnje doba. Ne preporučuje se da dete nosi pozajmljenu i korišćenu obuću, jer svako dete gazi na svoj način.
Back to Top