Onkologija Kumodraž

Registruj se
Prijavi se
Onkologija Kumodraž
specijalna-hiruska-bolnica-aesculap-onkologija

Specijalna hiruška bolnica Aesculap

Beograd, Kumodraž, Gunjak 20b, kod instituta Torlak 011 3947871 |
060 3097618 |
cena: Cenovnik
ONKOLOGIJA.
Hirurgija i dijagnostika dojke u Aesculap-u je organizovana kao Centar za hirurgiju dojke iz nekoliko razloga: Operacije iz oblasti hirurgije tumora dojke u Aesculap-u obavljaju eksperti koji iza sebe imaju međunarodno priznate rezultate u hirurškoj tehnici, publikovane u najznačajnijim svetskim časopisima iz ovih oblasti.
Obzirom na uvežbanost tima, i činjenicu da nam je to prioritetna oblast delovanja, u situaciji smo da operacije dojki kontinuirano radimo po znatno povoljnijim cenama.
Savremena hirurgija tumora dojke zahteva izuzetnu stručnost i kreativnost da bi se tumor uklonio na pravi način, a u isto vreme postigao dobar estetski i funkcionalni rezultat.
To mogu obezbediti samo onkološki i estetski hirurg u istom timu.
Klinički (hirurški) pregled – u našoj ustanovi se uvek radi u kombinaciji sa ultrazvučnom eksploracijom.
Nepalpabilni tumori – prilikom operacije tumora koji se ne identifikuju palpatorno (pipanjem) koristimo identifikaciju ultrazvučnom vizuelizacijom tokom same operacije.
Punkcione biopsije – finom ili širokom iglom (fine and core needle), sa ili bez kontrole ultrazvukom.
U eri skrininga i sve masovnijeg otkrivanja tumora u prekliničkoj fazi ovo su izuzetno znajne procedure.
„Sentinel node“ biopsija – hirurška procedura kojom se tokom operacije karcinoma dojke uklanjaju samo limfni čvorovi koji su pod najvećim rizikom da budu zahvaćeni metastazama, a ne svi, kao kod klasičnog pristupa, koji nosi značajne funkcionalne probleme posle operacije.
„Sentinel node“ biopsijom ove probleme izbegavamo u potpunosti, pacijentkinje se vraćaju svakodnevnim obavezama kao da i nisu operisane, medjutim ovu hiruršku tehniku mogu primenjivati samo izuzetno uvežbani timovi onkoloških hirurga i patologa.
Procenat uspešnosti ove tehnike u našoj ustanovi je 100%, što je u rangu najspecijalizovanijih centara u svetu.
Operacije (benigni i maligni tumori, uvećanje i zatezanje dojki…) – obavljamo uz obavezno učešće i onkološkog i estetskog hirurga, bez obzira o kojoj proceduri je reč.
Mastektomija sa imedijatnom rekonstrukcijom – u slučajevima kada je neophodno ukloniti celu dojku da bi se odstranio tumor radimo rekonstrukciju dojke u istom aktu, tako da pacijentkinja nema značajan estetski defekt.
Operacije uznapredovalih tumora – neretko se dešava da pacijentkinje iz psiholoških razloga odlažu javljanje lekaru, sve dok tumor ne postane isuviše veliki, sa zahvatanjem struktura i organa van dojke.
Strah da se jave lekaru pojačava i prekoran i zgražavajući odnos medicinskog osoblja prema ovakvim pacijentkinjama, a da se radi o psihološkoj barijeri a ne neznanju svedoči činjenica da su pacijentkinje sa uznapredovalim tumorima često visoki intelektualci, pa čak i lekari.
Ovakvim pacijentkinjama pristupamo sa posebnom pažnjom i razumevanjem, a planiraju se i sa uspehom izvode opsežni hirurški zahvati, koji podrazumevaju multidisciplinarni hirurški tim: specijaliste onkološke, rekonstruktivne, vaskularne, grudne hirurgije, ortopedije.
Karcinom dojke, Zloćudni tumor porekla kanalića (duktalni) ili žlezdanih struktura (lobularni).
Sinonimi: rak, kancer, malignom, maligni tumor… Za razliku od benignih neprekidno raste, a u kasnijim fazama se širi (metastazira) u limfne žlezde i udaljene organe (pluća, jetra, kosti).
Onkologija je medicinska disciplina i nauka o malignim tumorima ili neoplazmama. Onkologija obuhvata veliki broj bioloških, medicinskih, socioloških i demografskih disciplina: epidemiologiju, molekularnu biologiju, biohemiju, genetiku, te gotovo sve grane kliničke medicine. Danas se značajan broj bolesnika sa malignim tumorima može izlečiti. Tačna dijagnoza, dobro isplanirano i sprovedeno lečenje, od početka, je najznačajnije za postizanje uspeha u lečenju. Korišćenje najnovijih lekova, novih tehnologija, naprednih terapija povećava šanse za izlečenje. Kancer je danas bolest u ekspanziji u celom svetu, i nažalost još nema odgovora na pitanje pacijenata: „Zašto sam dobio karcinom?” Najveći doprinos smanjenju broja obolelih može dati svako od nas ako sluša i reaguje na signale koje nam šalje naše telo. Odlaskom na kontrolne preglede bar dva puta godišnje može se na vreme otkriti svaka bolest i započeti lečenje. Ne zanemarujte signale tela!
Back to Top