Onkologija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Onkologija Beograd
Nažalost, onkologija je danas jedna od najpotrebnijih grana medicine.
Maligni tumori su najveći problem današnjice ne samo u Beogradu ili u Srbiji već u celom svetu.
Svi se nosimo mišlju da neće nama da se desi, ali ukoliko osetite bilo kakve probleme ili posumnjate da ste oboleli od kancera, nemojte se dvoumiti već odmah posetite onkologiju Beograd ili neku drugu ukoliko Vam je bliža.
Ne zanemarujte znakove, jer upravo Vam ti znakovi mogu spasiti život!
specijalna-hiruska-bolnica-aesculap-onkologija

Specijalna hiruška bolnica Aesculap

Beograd, Kumodraž, Gunjak 20b, kod instituta Torlak 011 3947871
cena: Cenovnik
ONKOLOGIJA.
Hirurgija i dijagnostika dojke u Aesculap-u je organizovana kao Centar za hirurgiju dojke iz nekoliko razloga: Operacije iz oblasti hirurgije tumora dojke u Aesculap-u obavljaju eksperti koji iza sebe imaju međunarodno priznate rezultate u hirurškoj tehnici, publikovane u najznačajnijim svetskim časopisima iz ovih oblasti.
poliklinika-intermed-plus-onkologija
ONKOLOGIJA BEOGRAD POLIKLINIKA INTERMED PLUS Onkologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem, dijagnostikom i lečenjem tumora (raka).
Kako je broj obolelih od ovih bolesti sve veći iz godine u godinu onkologija ima sve veći značaj.
Konstantno se traga za novim modalitetima terapije, a stari metodi se usavršavaju sa cilljem da se pronađe što efikasnija terapija koja bi dovela do izlečenja kod većeg broja ljudi.
Specijalista onkologije u saradnji sa lekarima drugih specijalnosti bavi se dijagnostikom i lečenjem malignih oboljenja.
Prati pacijente nakon uspešnog lečenja kako bi ukoliko se desi povratak malignog oboljenja što pre mogao da reaguje.
Kada se rak otkrije u odmaklom stadijumu ili se potpuno izlečenje teško može postići, onkolog vrši palijativno zbrinjavanje ovih pacijenata.
Cilj palijativnog lečenja je olakšanje tegoba poput bola, kao i određenih drugih simptoma kako bi se popravio kvalitet života.
Jedan od zadataka onkologije je i skrining populacije i rođaka pacijenata kod kojih su dijagnostikovana maligna oboljenja koja imaju jaku naslednu osnovu poput raka dojke.
dijagnosticki-centar-hram-onkologija

Dijagnostički centar Hram

Beograd, Vračar, Skerlićeva 22 011 3441886
cena: Cenovnik
Centar za onkologiju.
U našem centru posebna pažnja posvećuje se preventivnim pregledima radi ranog otkrivanja malignih bolesti i njihovog blagovremenog lečenja.
Posebnu pažnju skrećemo na najčešće malignitete koji se kod nas sreću-karcinom dojke i grlića materice kod žena,karcinom prostate kod muškaraca i karcinome debelog creva i pluća koji su česti kod oba pola.
Kod svih pacijenata kod kojih postoji sumnja na malignu bolest, mogu se obaviti kompletni dijagnostički pregledi i potvrditi ili isključiti prisustvo bolesti.
Pacijentima kod kojih je već potvrđen neki oblik maligne bolesti omogućena je konsultacija sa najistaknutijim imenima u oblasti onkologije-onkološke hirurgije,interne medicine i radioterapije.Na savremenim aparatima koje koristimo moguće je precizno odretiti stadijum bolesti(njenu raširenost).Naši konzilijumi se sastoje od zajedničke konsultacije lekara svih specijalnosti koji su uključeni u lečenje bolesti i omogućavaju da se odmah i bez gubitka dragocenog vremena odredi najbolji terapijski pristup.
Naš cilj je da se svakom pacijentu individualno pristupi i proceni optimalni način tretiranja bolesti.Dobićete profesionalan i objektivan odgovor na pitanje šta možete očekivati od lečenja,koliko traje,kakvi su očekivani neželjeni efekti.
fmms-onkomedikus-ordinacija-za-radiologiju-i-onkologiju-onkologija
ONKOLOGIJA.
Specijalistička radiološko onkološka ordinacija FMM Onkomedikus prisutna je u privatnom zdravstvenom sistemu Republike Srbije od 2001 godine, za koje vreme je razne usluge ordinacije koristilo preko 15.000 bolesnika.
Vlasnik i nosilac delatnosti ordinacje je Prim dr sci med Mirjana Durbaba, radijacijoni onkolog (radiolog /radioterapet), sa 35 godišnjim iskustvom u onkologiji.
Kako se većina tumora u nekoj fazi lečnja leči i zračenjem, uloga radiacionog onkologa je značajna, ne samo u fazi multidiscipliranog odlučivanja o lečenju, već i u planiranju i izvodjenju lečenja zračenjem, bilo samog ili u kombinaciji sa hirurgijom i/ili, hemijoterapijom (kombinovani režimi lečenja), odnosno praćenju toka bolesti, te dijagnostikovanju očekivanih i/ili neželjenih reakcija na zračenje ili kombinovane pristupe lečenja.
Suočavanje sa spoznajom da neko od članova porodice boluje od maligene bolesti je bolno saznanje za onoga koji boluje, ali i za članove njegove porodice.
Tokom konsulativnog pregleda može se saznati više o bolesti, načinu lečenja, dobiti odgovore na sva pitanja koja plaše i stvaraju osećaj izgubljenosti.
Iako je onkologija doktrinarna nauka, sa utemeljenim načinom lečenja za većinu tumora, koju poštuje i primenjuje onkološka medicinska praksa postoji i neotuđivo pravo svakog obolelog i njegove porodice da traži i ostvari pravo na drugo mišljenje.
artcor-klinika-onkologija

Artcor Klinika

Beograd, Banovo brdo, Osiječka 37a 011 4207372
Onkologija je posebna grana medicine koja se bavi prevencijom i ranim otkrivanje tumora i metodama lečenja raznih oblika kancera.
poliklinika-dr-roncevic-onkologija
ONKOLOGIJA.
Pregledi dojki ultrazvučno i manuelno - onkološki pregled, punkcija cista i promena sa patohistološkom analizom, pregled mladeža, lipoma i drugih izraslina, prekonzilijarni pregledi i saveti u onkologiji
opsta-bolnica-medical-centar-onkologija

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242
ONKOLOGIJA.
Otkrivanje i operativno lečenje tumora.
Rak bubrega treći je po učestalosti tumor urotrakta, posle tumora prostate i bešike.
Nažalost, nekada tumor može da naraste i do 15 centimetara, a da nema simptoma.
Kako bi se bolest otkrila na vreme, kada je izlečenje moguće u 80 odsto slučajeva, od presudnog značaja su preventivni pregledi urologa.
Ultrazvukom se gotovo u 100 % slučajeva može otkriti tumor bubrega.
Često je to i dovoljan pregled da se uđe u dalju dijagnostičku proceduru koja podrazumeva laboratorijske analize, uzimanje podataka o pacijentu i odluku o definitivnom lečenju.
Ponekad su za tu odluku potrebni i skener, magnetna rezonanca i renovazorgafija, ciljano snimanje bubrega sa kontrastom, da bismo procenili da li je u pitanju maligni ili benigni tumor, kakav je odnos tumora prema krvnim sudovima i na osnovu toga doneli odluku o vrsti operacije, da li može da se obavi parcijalna operacija pri kojoj bi bio uklonjen samo tumor ili mora da se odstrani ceo bubreg.
Operativno lečenje tumora dojke i štitne žlezde.
Osnovna procedura do pred kraj XX veka bila je mastektomija.
Podrazumeva uklanjanje cele dojke i limfnih žlezda pazušne jame.
Posle operacije nije obavezno zračenje, ali se primenjuje ako je tumor bio smešten u unutrašnjim kvadrantima, ili ako je više limfnih žlezda u pazuhu bilo zahvaćeno tumorom. Poštedna operacija.
Sinonimi: kvadrantektomija sa disekcijom aksile, široka resekcija (ekscizija) tumora sa disekcijom aksile… Razvija se poslednjih decenija XX veka, u prednosti je nad mastektomijom iz estetskih i psiholoških razloga, jer pacijentkinja posle lečenja ne ostaje bez dojke.
Podrazumeva uklanjanje tumora sa okolnim tkivom dojke, uklanjanje limfnih žlezda iz pazuha u opsegu kao kod mastektomije i postoperativno zračenje ostatka dojke.
Posle ove operacije obavezno je zračenje da bi se rezultati lečenja izjednačili sa onim posle mastektomije.

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 011 2270564 |
063 361732 |
Onkologija. Pregledi specijaliste onkologa. Dijagnostika i lečenje svih vrsta tumora celog tela. Primena injekcione i infuzione terapije
Onkologija je medicinska disciplina i nauka o malignim tumorima ili neoplazmama. Onkologija obuhvata veliki broj bioloških, medicinskih, socioloških i demografskih disciplina: epidemiologiju, molekularnu biologiju, biohemiju, genetiku, te gotovo sve grane kliničke medicine. Danas se značajan broj bolesnika sa malignim tumorima može izlečiti. Tačna dijagnoza, dobro isplanirano i sprovedeno lečenje, od početka, je najznačajnije za postizanje uspeha u lečenju. Korišćenje najnovijih lekova, novih tehnologija, naprednih terapija povećava šanse za izlečenje. Kancer je danas bolest u ekspanziji u celom svetu, i nažalost još nema odgovora na pitanje pacijenata: „Zašto sam dobio karcinom?” Najveći doprinos smanjenju broja obolelih može dati svako od nas ako sluša i reaguje na signale koje nam šalje naše telo. Odlaskom na kontrolne preglede bar dva puta godišnje može se na vreme otkriti svaka bolest i započeti lečenje. Ne zanemarujte signale tela!
Back to Top