Rizi Co - Čupa Ford

Registruj se
Prijavi se

Rizi Co - Čupa Ford

ČUPA FORD

Rizi Co doo je privredno društvo koje se razvija u oblasti trgovine auto delovima i u održavanju i servisiranju vozila, prvenstveno iz programa Ford, KIA i Hyundai, kao i programa lakih komercijalnih vozila.

Postoji i razvija se od 1992. godine. U početku bila je to mala automenaničarska radionica danas u okviru preduzeća posluje prodavnica novih auto delova ALO FORD i auto servis ČUPA, kao i prodaja polovnih delova.

Dugogodišnje iskustvo i kvalitetan rad na servisiranju i održavanju Fordovih vozila, korektan i prijateljski odnos sa vlasnicima ovih četvorotočkaša rezultirao je svakodnevnim napretkom, ulaganjem u nove alate i napredne tehnologije što je sa povećanim brojem zadovoljnih mušterija uslovilo proširenje poslovnog prostora i delatnosti.

Čupa Ford pruža usluge šlepovanja kao i registracije vozila.
Čupa Ford - ČUPA FORD - 1
Čupa Ford - ČUPA FORD - 1

PUNJENJE I ODRŽAVANJE AUTO KLIMA ČUPA FORD

Kao i svaki drugi sistem u automobilu i klima uređaj traži redovno održavanje. Ovi saveti će Vam pomoći da produžite radni vek i olakšate funkcionisanje klime u Vašem automobilu.

- Proverite klima uređaj u vašem automobilu na vreme
Prvi savet koji Vam možemo dati je da proverite klima uređaj u Vašem automobilu na vreme. Nemojte čekati letnje vrućine da biste to učinili, nego je isprobajte na proleće. To će Vam dati dovoljno vremena da otklonite eventualne nedostatke. Uključite klimu pritiskom na dugme A/C, isprobajte da li dovoljno hladi, da li ventilator “duva” na svim brzinama…

- Redovno menjajte filter
Za pravilno funkcionisanje klima uređaja u vozilu, najvažnija je redovna zamena filtera klime (ovaj filter se često naziva i filterom kabine, odnosno polenskim filterom). Redovna zamena filtera bitna je i zbog toga što se u sistemu klima uređaja skupljaju bakterije. Proizvođač svakog vozila je predvideo servisni interval zamene filtera klime. On obično iznosi 10-15.000 km. Da biste saznali koji je interval zamene polenskog filtera predviđen za Vaše vozilo, konsultujte naš servis. Prilikom zamene filtera, obavezno čistimo i kućište u kom se on nalazi, od lišća, insekata i ostalih nečistoća.

- Dopunite gas u klima uređaju
Ako je klima uključena, ali slabo hladi, nejverovatnije je u pitanju nedovoljna količina gasa (nekada se koristio freon, a danas ne) u sistemu. Vremenom mogu nastati mikro oštećenja na cevima i spojevima, tako da gas može vremenom cureti. Nedostatak gasa se najčešće manifestuje na taj način što se kompresor startuje, ali vazduh koji izlazi iz ventilacionih otvora nije hladan. U slučajevima kada u sistemu nedostaje velika količina gasa, kompresor se neće ni uključiti. Ako je ovo slučaj u Vašem vozilu, zakažite servis kako biste dopunili gas u klima uređaju. Pri tom, neophodno je proveriti da li postoji mesto gde gas curi i problem otkloniti. Normalno je da se gas u klima uređaju mora dopuniti posle 4 godine od dana proizvodnje automobila, pa ponovo na svakih 2-3 godine.Ovu uslugu možete obaviti u našem servisu.

- Redovno koristite klima uređaj
Ako želite da produžite radni vek klima uređaja u Vašem vozilu, povremeno uključite klima uređaj. Na taj način će ulje, koje je pomešano sa gasom podmazati kompresor i poboljšati zaptivanje spojeva i mikro oštećenja na crevima. Preporuka je da klimu uključujete bar jednom nedeljno, čak i kada napolju nije toplo. Na moderinijim automobilima, ovo
ima poente raditi samo kada je spoljna temperatura iznad 5°C, jer kada je hladnije, kompresor klima uređaja se neće neće ni uključiti.

- Isključite klima uređaj pre nego što se parkirate
Nekoliko minuta pre nego što ugasite automobil, isključite klima uređaj, ali ostavite uključenu ventilaciju. Tokom rada klima uređaja, stvara se vlaga na isparivaču, što u velikoj meri pogoduje razvoju bakterija, mikro-organizama, buđi... Ako isključite klimu, a ostavite uključenu ventilaciju, ventilator će isušiti isparivač i u znatnoj meri usporiti razvoj
bakterija. Dovoljno je da kada prilazite parkingu isključite klimu i ostavite uključenu ventilaciju. Osim raznih bolesti, ovo će sprečiti i pojavu neprijatnih mirisa koji dolaze iz ventilacije što je jako česta pojava kod vozača danas.

- Dezinfekcija klima uređaja
Ako se neprijatni mirisi iz klime ipak pojave, neophodno je da dezinfikujete sistem. Na tržištu postoji veliki broj preparata za tu namenu. Najčešći su oni koji su u obliku spreja i u obliku pene. Zbog prevelike količine upotrebljenog sredstva može doći do porasta vlage u sistemu, pa se dešavalo čak i da se ošteti elektronika u vozilu! Kako biste
izbegli navedene posledice,savetujemo da čišćenje klima uredjaja poverite našem timu.
Čupa Ford - PUNJENJE I ODRŽAVANJE AUTO KLIMA ČUPA FORD - 1
Čupa Ford - PUNJENJE I ODRŽAVANJE AUTO KLIMA ČUPA FORD - 1

AUTO MEHANIČARSKE USLUGE ČUPA FORD

- Automehanika
Benzinskih i dizel automobila
U današnje vreme kod proizvođača automobila stalni je izazov napredovati u tehnologiji automobila. Smatramo da je jako važno stalno usavršavanje i razne obuke zaposlenih kako bi bili uvek trendu mehanike automobila. Popravljamo sve vrste benzinskih i dizel motora, pored toga i ostale mehaničarske kvarove, koji se svrstavaju u ovu grupu
Od usluga izdvajamo:

- Veliki servis
U veliki servis spada zamena zupčast(ih)og kaiša , njegovog španera odnosno trkača ili lanca sa zatezačima.Kod više tipova automobila ujedno menja se i vodena pumpa. Takodje menja se PK kaiš ili klinasti kaiš sa španerom, trkačem.Kod modernih automobila zamena zupčastog kaiša iziskuje posedovanje alata za zupčenje što naravno znači da i mi ulažemo jako puno novca na ove specijalne alate, bez kojih je nemoguće odraditi adekvatno ovaj posao. Pored toga potrebno je i iskustvo odnosno znanje za obavljanje ove vrste posla. Naša radionica stalnim kontinuitetom kupuje ove alate, kao i mnoge druge i obezbedjuje kvalitetan rad ove vrste.

- Generalno popravljanje svih vrsta vozila
Nekada ima potrebe za generalno popravljanje (osveživanje) motora, jer često ovako popravljeni motori još dugo, dugo vremena služe verno. Naravno postoje i drugi razlozi zbog kojih verne gazde ili gazdarice generalno popravljaju motore svog automobila. Jedan od razloga je kidanje zupčastog kaiša ili lanca, postoji mogucnost da nije dovoljno
promeniti samo par ventila ili podizača ventila. Ali uvek stojimo na raspolaganju i za ovakvu vrstu popravke. Za nas je izazov da osvežimo svaki motor.

- Promena delova trapa
Ukoliko prilikom vožnje svog ljubimca primetite bilo kakav zvuk koji dolazi iz prednje ili zadnje osovine posetite naš servis, jer naizgled malo lufta u trapovima ili amortizerima vozila može proizvesti mnogo veće troškove. Ukoliko se na vreme otkloni kvar možete izbeći popravku drugih, ispravnih delova koji usled eksploatacije vozila stradaju.
Servisiranje trapa vršimo specijalnim alatima i sa originalnim delovima renomiranih proizvođača.

- Amortizeri
Amortizeri imaju važnu ulogu: smanjuju vibriranje opruga i time garantuju dobro ležanje vozila na putu i vašu udobnost. Amortizeri, takođe kontrolišu pomeranje karoserije i garantuju vam sigurnost i udobnost prilikom vožnje, bolje ležanje vozila na putu zahvaljujući stalnom održavanju dodira točkova sa tlom i ublažavaju udarce koje uzrokuju
nepravilnosti na putuAmortizeri dakle utiču i na osećaj u vožnji putnika, ali i sprečavaju prerano trošenje delova kao što su gume, elementi prednjeg mosta, ležajevi itd.
Ispravni amortizeri obezbedjuju:
- bolje prijanjanje vozila uz tlo u krivinama,
- bolje upravljanje i usmeravanje vozila,
- bolje kočenje.
- smanjuju pomeranja karoserije,
i ublažavaju snažne udarce koje uzrokuju rupe ili izbočine na putu itd.

- Kočnice
Ovaj posao uzimamo jako ozbiljno i zato smo i koristili mogućnost za stručno osposobljavanje, kako bi nudili najbolju uslugu. Počev od merenja udara u diskovima, korišćenje specijalne paste za sastavljenje kočionih pločica i pakni do samog izbora kvalitetnih delova za Vaše kočnice, nudimo profesionalnu zamenu i održavanje kočnica na Vašem automobilu. Pored toga popravljamo ABS i ESP sisteme, kako mehaničke tako i elektronske kvarove na istima.

- Priprema za tehnički pregled vozila
Nudimo uslugu da pre nego što odete na tehnicki pregled vašeg vozila, pregledamo i da otklonimo postojeće greske zbog kojih eventualno ne bi pustili Vaš automobil u saobraćaj.

- Pregled vozila - opšteg stanja
Danas mnogo ljudi kupuje automobile. Možda i Vi planirate zamenu svog četvorotočkaša, zato kod nas i postoji mogućnost da pre nego što kupite automobil koji ste izabrali, da dovezete isti kod nas i da pregledamo vozilo odnosno damo naše stručno mišljenje. Naravno ni mi ne možemo videti neke „sakrivene” mane, probleme, ali iskreno mislimo da dugogodišnjim iskustvom i stečenom praksom mozemo da pomognemo, pa čak i da spasimo neke veće izdatke koje mozda Vi ne biste primetili. Zato vam stojimo na raspolaganju.

- Auspuh
Auspuh kao sistem je jako važan u režimu rada motora, utiče na potrošnju, snagu, zvuk, i opšti rad motora. A da ni ne pominjemo katalizatore (DPF filteri). Stručno podešavanje, varenje, zamena ovih sistema je bitna, treba posvetiti dovoljno vremena i truda čak i za ovaj, naizgled ne tako velik kvar. Obučeno i ljubazno osoblje našeg servisa Vam stoji
na raspolaganju.
Čupa Ford - AUTO MEHANIČARSKE USLUGE ČUPA FORD - 1
Čupa Ford - AUTO MEHANIČARSKE USLUGE ČUPA FORD - 1

AUTO DIJAGNOSTIKA ČUPA FORD

Savremeni automobili visoke i srednje klase u sebi imaju i do 30 kompjutera koji vašu vožnju čine ugodnijom i bezbednijom. Zadatak kompjutera je da se brine o svim parametrima vozila koji olakšavaju vožnju, ali i brinu o sigurnosti putnika.

Svaki kompjuter analizira podatke iz vozila bilo da se ono kreće ili miruje i na osnovu toga podešava rad motora, antiblokirajući sistem i sl. Drugi zadatak kompjutera je da pamti sve neispravnosti na vozilu i da Vas blagovremeno obavesti o kvaru. Današnja vozila postaju sve pametnija i sama sebe proveravaju i na prvi znak neke neispravnosti ona Vas obaveštavaju da im je došlo vreme za servis.Danas je teško zamisliti bilo kakvu popravku na automobilu bez adekvatne opreme koja može da komunicira sa vozilom.

Kada je potrebna autodijagnostika ?
Automobil Vas sam obaveštava da je došlo do nekog kvara u vozilu pomoću MIL lampice.
Ovo je univerzalan deo na svim vozila, u pitanju je jedna lampica koja se obično nalazi na instrument tabli i koja Vas obaveštava da je došlo vreme za servis vozila.Ona se pali ako nastane problem kontrole motora, antiblokirajućeg sistema, vazdušnog jastuka i sl. U zavisnosti od problema lampica može da neprekidno svetli ili da trepće. Za ovu
lampicu je karakteristika da se gasi isključivo posle otklanjanja kvara na vozilu.
Ova lampica je kao stvorena za Vaš automobil, jer se ona praktično brine o stanju Vašeg automobila i prilikom njenog paljenja ne treba je ignorisati, jer Vas ona obaveštava da sa Vašim automobilom nešto nije u redu. Prilikom njenog paljenja vi ne možete pretpostaviti o kakvom se kvaru radi, automobil se mora dovesti u servis kako bi se automobil proverio pomoću dijagnostičke opreme.Dijagnostička oprema komunicira sa vozilom i tada automobil saopštava koji je kvar nastao.

Šta autodijagnostika rešava i da li je sigurna ?
Pomoću autodijagnostike se praktično može rešiti svaki problem koji je nastao na vašem automobilu, s obzirom da kompjuter u vozilu neprekidno reguliše i podešava karakteristike i performanse Vašeg vozila. Dijagnostička oprema omogućava najsigurniju proveru i podešavanje Vašeg automobila, često se hauba automobila ni ne otvori, a dijagnostički uređaj saopšti koji je kvar nastao. Mi smo tu da kvar otklonimo.Dijagnostičkim uređajem moguće je pristupiti i dodatno podesiti pojedine sklopove na vozilu.
Današnje servisiranje i održavanje vozila je neostvarljivo bez adekvatne opreme. Zato naš servis neprestano ulaže u dijagnostičke programe i u obuku zaposlenih.
Čupa Ford - AUTO DIJAGNOSTIKA ČUPA FORD - 1
Čupa Ford - AUTO DIJAGNOSTIKA ČUPA FORD - 1

GUME ČUPA FORD

Montaža i demontaža guma kod putničkih i lakih teretnih vozila, dijagnostiku ispravnosti odnosno geometriju felni i guma, krpljenje guma, kao i punjenje guma azotom. Neizbalansirani točkovi mogu se lako osetiti na prednjoj osovini zato što se vibracije lako osećaju na volanu. Iste vibracije se ne otkrivaju lako kada su na točkovima zadjne osovine.
Bez obzira da li se osećaju ili ne, vibracije nepovoljno utiču na ostale mehaničke sklopove.
U mogućnosti smo da Vam ponudimo i vansezonsko čuvanje pneumatika (hotel za gume) u uslovima kao što je suva i zamračena prostorija sa optimalnim odnosom vlage. Pravilan tretman odlaganja i skladištenja je važan za očuvanje svojstava pneumatika.
U ponudi su gume sledećih brendova
- Sava
- Tigar
- Michelin
- Pirelli
-Goodyear


Označavanje guma
Svaka guma na svom bočnom zidu sadrži oznaku poput one na slici ispod. Ova oznaka je najvažniji parametar prilikom izbora odgovarajuće gume za vaš automobil. U nastavku dajemo opise i značenja svih oznaka koje se mogu naći na auto gumama.
Čupa Ford - GUME ČUPA FORD - 1
Čupa Ford - GUME ČUPA FORD - 1

ZAMENA ULJA I ANTIFRIZA

- Zamena ulja
Funkcija ulja je da odnosi toplotu iz bloka motora i podmazuje pokretne delove, kako u motoru tako i na pomoćnim agregatima. U ulju se nagomilavaju i produkti sagorevanja u cilindru, koji prodiru u ulje npr. pored klipnih prstenova. S vremenom dolazi do prljanja ulja, što direktno utiče na njegova svojstva. Zato je vek zamene ulja znatno kraći kod motora koji troše ulje. U svom toku ulje nailazi na prečistač (filter) u kome se zadržavaju otpadne čestice, ali treba znati da filteri nisu svemoćni i da veliki broj mikročestica slobodno prolazi kroz njih.Redovna zamena ulja omogućuje nesmetano funkcionisanje delova motora, čime sprečava kvarove većih razmera. Interval zamene ulja zavisi od više faktora, kao što su relacija i uslovi vožnje, kvalitet goriva, kao i kvalitet ulja. Mi kao optimum preporučujemo zamenu ulja na 10 000 pređenih km. Pod potrošnjom motornog ulja smatra se količina ulja koja se doliva u motor između dve zamene na svakih pređenih 1000 kilometara. Motor mora da troši ulje. Normalna potrošnja motornog ulja kreće se od 0.2 do 0.5 litara na pređenih 1000 kilometara. Nivo ulja u motoru kontroliše se na svakih 500 kilometara. Ako koristite kvalitetno motorno ulje, a motor vozila je u dobrom stanju, potrošnja ulja je minimalna.

- Zamena antifriza
Tokom zime, voda koja hladi blok motora može se zalediti. S obzirom na to da voda zauzima veću zapreminu u zaleđenom stanju nego u tečnom, kada led počne da se širi može doći do ozbiljnih oštećenja motora. Uloga antifriza je da spusti tačku smrzavanja mešavine na nivo na kom je bezbedno da do takve situacije neće doći.
Čupa Ford - ZAMENA ULJA I ANTIFRIZA - 1
Čupa Ford - ZAMENA ULJA I ANTIFRIZA - 1

AUTO DELOVI ČUPA SERVIS

- Motorna grupa
Klipovi, karike, dihtunzi, ventili, vođice, biksne, semerinzi, kaiševi, španeri

- Delovi trapa
Amortizeri, opruge, viljuške,ramena, spone, kugle, zglobovi

- Kočioni sistemi
Diskovi, doboši, paknovi, disk pločice, cilindri, vodovi, creva

- Ulja
Motorno ulje, ulje menjača, kočiono ulje.

- Filteri
Filter vazduha, filter ulja, filter goriva, filter polena

- Rashladni sistemi
Hladnjaci, pumpe vode, antifriz

- Set kvačila
korpa, lamela, druk lager

- Limarija
Branici, haube, krila, vrata, maske

- Svetlosna grupa
Farovi, stop lampe, migavci

- Auto elektrika
Akumulatori, alnaseri, alternatori, komutatori, svecice, kablovi,grejaci motora
Termostati, davači, prekidači.
Metlice brisača
Auto kozmetika i još mnogo toga.

Sve kupljene delove možete i ugraditi u našem servisu.
Za delove kupljene u našoj prodavnici dobijate povoljnije cene ugradnje u servisu.
Robu možete poruciti telefonom ili putem naruđbenice, stiže na Vašu adresu u roku od 24-48 sati. Placanje je prilikom prijema, a za velike kolicine i iznose po dogovoru.
Čupa Ford - AUTO DELOVI ČUPA SERVIS - 1
Čupa Ford - AUTO DELOVI ČUPA SERVIS - 1
Radnička 37 - Beograd - Čukarica
011 3547676;
Pitaj ČUPA FORD
PREPORUKE I UTISCI
LOKACIJE
Rizi Co - Čupa Ford
Napiši komentar
Komentari i Utisci Korisnika:
Lokacije
    Beograd Čukarica Radnička 37 +381 11 3547676
    Beograd Čukarica Paštrovićeva 10 +381 64 1209293
Čupa Ford - 2
Čupa Ford - 3
Čupa Ford - 11
Čupa Ford - 6
Čupa Ford - 7
Čupa Ford - 9
Čupa Ford - 10
Čupa Ford - 8
Čupa Ford - 5
Čupa Ford - 12
Čupa Ford - 4
Čupa Ford - 13
Čupa Ford - 14
Čupa Ford - 15
Čupa Ford - 16
Čupa Ford - 17
Čupa Ford - 18
Čupa Ford - 19
Čupa Ford - 20
Čupa Ford - 21
Čupa Ford - 22
Čupa Ford - 23
Čupa Ford - 24
Čupa Ford - 25
Čupa Ford - 26
Čupa Ford - 27
Čupa Ford - 28
Čupa Ford - 29
Čupa Ford - 30
Čupa Ford - 31
Čupa Ford - 32
Back to Top
Mirandre.com logo