Endokrinologija Dedinje

Registruj se
Prijavi se
Endokrinologija Dedinje
internisticka-ordinacija-kardiotonus-endokrinologija
ENDOKRINOLOGIJA.
PREGLED INTERNISTE ENDOKRINOLOGA SA ULTRAZVUKOM ŠTITNE ŽLEZDE.
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-endokrinologija
Endokrinologija, dijabetes i bolesti metabolizma.
Stručno osoblje centra za endokrinologiju MSB se bavi dijagnostikom i lečenjem svih endokrinih i metaboličkih poremećaja.
Lečenjem oboljenja štitaste i paraštitaste žlezde, dijagnostikovanjem i lečenjem dijabetesa, bolesti hipotalamusa i hipofize, bolesti nadbubrega, osteoporozom, bolesti prekomerne težine - gojaznosti i poremećajima metabolizma lipoproteina.
MULTIDISCIPLINARNI CENTAR ZA LEČENjE GOJAZNOSTI.
CENTAR ZA DIJAGNOSTIKU i LEČENjE DIJABETESA
Endokrinologija je grana medicine koja se bavi endokrinim sistemom čoveka. Endokrini sistem jedan je od sistema ljudskog organizma zadužen za kontrolu, komunikaciju i koordinaciju svih procesa u organizmu. Sve veća izloženost stresu i savremen, ubrzan način života uzrokuje povećanu učestalost bolesti endokrinog sistema, od kojih najčešće dijabetes i oboljenja štitaste žlezde. Bolesti štitaste žlezde su na drugom mestu, odmah iza dijabetesa. Dva najčešća poremećaja su pojačana funkcija, hipertiroidizam i snižen obim funkcije, hipotiroidizam. Većina poremećaja u funkciji žlezde, na vreme otkrivene, mogu biti i u potpunosti izlečene. U endokrinološkim ordinacijama možete utvrditi da li bolujete od dijabetesa ili od nekog oblika štitaste žlezde. Simptomatologija ovih bolesti neretko je dosta oskudna, pa do dijagnoze prodju godine i godine, tokom kojih se razvijaju neugodne i nepovratne posledice. Saveti lekara se svode na to da čim osetite nekakve neprijatnosti koje možete povezati sa nekom od pomenutih oboljenja, u najkraćem mogućem roku bi trebalo da posetite endokrinološke ordinacije.
Back to Top