Endokrinologija Subotica

Registruj se
Prijavi se
Endokrinologija Subotica
poliklinika-sente-endokrinologija
Specijalistički endokrinološki pregled i lečenje oboljenja štitne žlezde, paraštitaste žlezde, hipofize, nadbubrežne žlezde u Poliklinici Sente.
Ultrazvuk štitne žlezde.
poliklinika-medic-endokrinologija
ENDOKRINOLOGIJA.
Konsultativni subspecijalistički pregled.
Tumačenje laboratorijskih nalaza.
Ultrazvučni pregled štitaste i paraštitne žlezde
poliklinika-kuca-zdravlja-endokrinologija
ENDOKRINOLOG.
Dijagnostikuje i leči: šećernu bolest, gojaznost, poremećaje štitne, nadbubrežne i drugih žlezda sa unutrašnjim lučenjem.
Klinički endokrinološki pregled upotpunjuje se ultrazvučnim pregledom žlezda sa unutrašnjim lučenjem
poliklinika-badawi-endokrinologija
ENDOKRINOLOGIJA POLIKLINIKE BADAWI Endokrinolog se bavi bolestima i poremećajima koji zahvataju sistem endokrinih žlezda.
Među dve najpoznatije bolesti iz ove grupe su: bolesti štitne žlezde i šećerna bolest.Endokrinolog skoro uvek traži da se urade laboratorijske pretrage, vrlo često je potreban i ultrazvučni pregled i često to u jednom nizu možete uraditi.
Npr ako dolazite kod endokrinologa zbog štitne žlezde možete prethodno uraditi laboratorijske pretrage sa njima doći kod endokrinologa koji će uraditi i ultrazvučni pregled ako smatra da treba.
Endokrinologija je grana medicine koja se bavi endokrinim sistemom čoveka. Endokrini sistem jedan je od sistema ljudskog organizma zadužen za kontrolu, komunikaciju i koordinaciju svih procesa u organizmu. Sve veća izloženost stresu i savremen, ubrzan način života uzrokuje povećanu učestalost bolesti endokrinog sistema, od kojih najčešće dijabetes i oboljenja štitaste žlezde. Bolesti štitaste žlezde su na drugom mestu, odmah iza dijabetesa. Dva najčešća poremećaja su pojačana funkcija, hipertiroidizam i snižen obim funkcije, hipotiroidizam. Većina poremećaja u funkciji žlezde, na vreme otkrivene, mogu biti i u potpunosti izlečene. U endokrinološkim ordinacijama možete utvrditi da li bolujete od dijabetesa ili od nekog oblika štitaste žlezde. Simptomatologija ovih bolesti neretko je dosta oskudna, pa do dijagnoze prodju godine i godine, tokom kojih se razvijaju neugodne i nepovratne posledice. Saveti lekara se svode na to da čim osetite nekakve neprijatnosti koje možete povezati sa nekom od pomenutih oboljenja, u najkraćem mogućem roku bi trebalo da posetite endokrinološke ordinacije.
Back to Top