Endokrinologija Ruma

Registruj se
Prijavi se
Endokrinologija Ruma
poliklinika-ginako-endokrinologija
ENDOKRINOLOGIJA JE GRANA MEDICINE KOJA SE BAVI POREMEĆAJIMA ENDOKRINOG SISTEMA I NJIHOVIM SPECIFIČNIM IZLUČEVINAMA – HORMONIMA.
U endokrinološkoj ordinaciji Poliklinike Ginako se pružaju usluge iz oblasti prevencije, dijagnostike i lečenja: šećerne bolesti, poremećaja metabolizma masnoća, gojaznosti, bolesti štitaste žlezde i drugih endokrinoloških bolesti.
Endokrinologija je grana medicine koja se bavi endokrinim sistemom čoveka. Endokrini sistem jedan je od sistema ljudskog organizma zadužen za kontrolu, komunikaciju i koordinaciju svih procesa u organizmu. Sve veća izloženost stresu i savremen, ubrzan način života uzrokuje povećanu učestalost bolesti endokrinog sistema, od kojih najčešće dijabetes i oboljenja štitaste žlezde. Bolesti štitaste žlezde su na drugom mestu, odmah iza dijabetesa. Dva najčešća poremećaja su pojačana funkcija, hipertiroidizam i snižen obim funkcije, hipotiroidizam. Većina poremećaja u funkciji žlezde, na vreme otkrivene, mogu biti i u potpunosti izlečene. U endokrinološkim ordinacijama možete utvrditi da li bolujete od dijabetesa ili od nekog oblika štitaste žlezde. Simptomatologija ovih bolesti neretko je dosta oskudna, pa do dijagnoze prodju godine i godine, tokom kojih se razvijaju neugodne i nepovratne posledice. Saveti lekara se svode na to da čim osetite nekakve neprijatnosti koje možete povezati sa nekom od pomenutih oboljenja, u najkraćem mogućem roku bi trebalo da posetite endokrinološke ordinacije.
Back to Top