Endokrinologija Kanarevo Brdo

Registruj se
Prijavi se
Endokrinologija Kanarevo Brdo
poliklinika-eginski-endokrinologija

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737 |
011 3513467 |
Endokrinologija je grana medicine koja se zanima endokrinim sistemom čoveka.
Oboljenja endokrinog sistema izazvana su oboljenjima njegovih sastavnih delova tj žleda i/ili poremećajem materija koje one luče to jest hormona.
Endokrini sistem jedan je od sistema ljudskog organizma zadužen za kontrolu, komunikaciju i koordinaciju svih procesa u organizmu.
Endokrini sistem zajedno sa nervnim i reproduktivnim sistemom, bubrezima, crevima, jetrom i pankreasom kontroliše: nivo telesne energije, reprodukciju, rast i razvoj, unutrašnju ravnotežu organizma, tj homeostaza, odgovor na okruženje, stres i povrede.
U Poliklinici Eginski se obavlja: pregled specijaliste endokrinologa, lečenje i praćenje poremećaja kao što su: poremećaj lipidnog statusa (trigliceridi, holesterol, HDL, LDL); Diabetes mellitus tip 1 i tip 2 (šećerna bolest); bolesti štitne žlezde (hipertireoza i hipotireoza, Hašimoto tireoiditis); gojaznost; metabolički sindrom i dr U lečenju većine endokrinoloških oboljenja ključnu ulogu ima rano otkrivanje i uzrok nastanka bolesti.
Naša ustanova je opremljena tako da na komforan i siguran način možete proveriti rad svojih žlezda i hormona koje one luče, dijagnostikovati oboljenje i započeti lečenje.
Back to Top