Endokrinologija Kanarevo Brdo

Registruj se
Prijavi se
Endokrinologija Kanarevo Brdo
poliklinika-eginski-endokrinologija

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737
Endokrinologija je grana medicine koja se zanima endokrinim sistemom čoveka.
Oboljenja endokrinog sistema izazvana su oboljenjima njegovih sastavnih delova tj žleda i/ili poremećajem materija koje one luče to jest hormona.
Endokrini sistem jedan je od sistema ljudskog organizma zadužen za kontrolu, komunikaciju i koordinaciju svih procesa u organizmu.
Endokrini sistem zajedno sa nervnim i reproduktivnim sistemom, bubrezima, crevima, jetrom i pankreasom kontroliše: nivo telesne energije, reprodukciju, rast i razvoj, unutrašnju ravnotežu organizma, tj homeostaza, odgovor na okruženje, stres i povrede.
U Poliklinici Eginski se obavlja: pregled specijaliste endokrinologa, lečenje i praćenje poremećaja kao što su: poremećaj lipidnog statusa (trigliceridi, holesterol, HDL, LDL); Diabetes mellitus tip 1 i tip 2 (šećerna bolest); bolesti štitne žlezde (hipertireoza i hipotireoza, Hašimoto tireoiditis); gojaznost; metabolički sindrom i dr U lečenju većine endokrinoloških oboljenja ključnu ulogu ima rano otkrivanje i uzrok nastanka bolesti.
Naša ustanova je opremljena tako da na komforan i siguran način možete proveriti rad svojih žlezda i hormona koje one luče, dijagnostikovati oboljenje i započeti lečenje.
Back to Top