Kardiološke ordinacije Kanarevo Brdo

Registruj se
Prijavi se
Kardiološke ordinacije Kanarevo Brdo
poliklinika-eginski-kardioloske-ordinacije

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737
Kardiologija je grana medicine koja se bavi lečenjem bolesti srca i krvnih sudova.
Poliklinika Eginski je opremljena najsavremenijom opremom za dijagnostikovanje i kontrolu svih bolesti srca i krvnih sudova, kao što su najčešće: Angina pectoris, povišen krvni pritisak, kardiomiopatije, pormećaji srčanog ritma, stečene i urođene srčane mane, hronične bolesti miokarda i perikarda, kao praćenje bolesnika posle preležanog infarkta miokarda i dr U Poliklinici Eginski možete uraditi: EKG, ehokardiografiju (ultrazvuk srca i karotida), Color doppler srca i krvnih sudova, kompletne hematološke, imunološke i biohemijske analize.
Za srčana oboljenja i oboljenja krvnih sudova pored pravilnog načina života (što podrazumeva pravilnu ishranu, bavljenje fizičkom aktivnošću, smanjenje stresa, odsudstvo loših životnih navika (alkohol, cigarete, droge i sl)) značajno je redovno kontrolisanje opšteg zdravlje i pravovremena dijagnostika.
Ukoliko osetite bol u grudima, lupanje i preskakanje srca, gušenje, zamaranje, bilo kakvu nelagodnost u predelu grudnog koša,bol i oticanje nogu i trbuha su samo neka od stanja na osnovu kojih se može posumnjati na bolesti kardiovaskularnog sistema.
Kardiološki pregled kao i kompletan internistički pregled, kompletno opremljena laboratorija, savremeni aparati uz stručno osoblje i pravu terapiju su rešenje koje vam nudimo.
Ultrazvuk srca (ehokardiografija) je dijagnostička metoda koja koristi ultrazvučni talas za vizuelizaciju srčanih struktura.
Izvodi se posebnom sondom koja se prislanja i pokreće preko prednjeg zida grudnog koša, te se ova metoda stručno zove transtorakalni ultrazvuk srca.
Metoda je neinvazivna, bezbolna, pre pregleda nije neophodna posebna priprema, nema štetnih dejstava i može se primenjivati u najranijoj životnoj dobi.
Ultrazvukom srca (Eho srca) dobijaju se značajni podaci o morfologiji i funkciji srčanog mišića, srčanih zalistaka, dimenzijama srčanih šupljina i brzini protoka krvi kroz srce i velike krvne sudove.
Kolor Dopler tehnika omogućava vizuelizaciju u boji toka krvi kroz srčane šupljine i krvne sudove, na osnovu čega je procena stanja i stepena oštećenja znatno preciznija.
Velike su mogućnosti ultrazvučne dijagnostike u sledećim stanjima: Primarne kardiomiopatije - bolesti srčanog mišića (dilatativne, hipertrofične, restrikcijske i infiltrativne).
Bolesti srčanih zalistaka (stenoze - „suženja", prolapsi, regurgitacije itd).
Urođene srčane mane (pretkomorski, komorski i septalni defekti, sve njihove varijante i kombinacije, tetralogija i pentalogija Fallot itd).
Intrakardijalne promene (tumori i ciste perikara i srčanog mišića, ehinokokne ciste, pretkomorski i komorski krvni ugrušci itd).
Ultrazvuk srca (Eho srca) bi trebalo uraditi bez obzira na godine života i postojanje tegoba.
Metoda je neinvazivna, bezbolna, nije potrebna posebna priprema, nema štetnih dejstava i može se primenjivati u najranijoj životnoj dobi.
Ultrazvuk srca (Eho srca) se savetuje mladim ljudima, sportistima, svima koji su izloženi stresu, ili imaju dodatne faktore rizika kao što su povišene masnoće u krvi, dijabetes, pušenje.
Ultrazvučni pregled srca (Eho srca) treba vršiti kod: dugogodišnjeg povišenog krvnog pritiska, stezanja, bola u grudima, bolesnika sa infarktom srca radi procene zahvaćenosti zone, snage srčanog mišića, ozbiljnosti nalaza i preporuka o daljem lečenju bolesti srčanih zalistaka (stenoza-”suženje”, prolapsi, regurgitacije itd), kontrola postoperativnog stanja srca, kardiomiopatija-slabosti srčanog mišića, urođenih srčanih mana.
Ultrazvuk srca (Eho srca) treba uraditi svim pacijentima koji imaju simptome angine pectoris ili su preboleli akutni infarkt miokarda, kao i pacijentima koji su imali neku hiruršku intervenciju na koronarnim krvnim sudovima.
Ultrazvuk srca (Eho srca) treba uraditi i pacijentima koji se brzo zamaraju i znaju za aritmiju srca.
Ovim pregledom gledamo kakva je pokretljivost pojedinih segmenata srčanog mišića na osnovu čega zaključujemo kakva je ishrana srčanog mišića, procenjujemo snagu srčanog mišića, gledamo veličinu srčanih šupljina kao i prisustvo stranih masa u njima.
Back to Top