Kardiološke ordinacije Vračar

Registruj se
Prijavi se
Kardiološke ordinacije Vračar
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-kardioloske-ordinacije
KARDIOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA KARDIOLOŠKA ORDINACIJA. U Poliklinici As Medicus možete obaviti kompletan kardiološki pregled koji obuhvata Anamnezu(uvid u trenutne tegobe i istoriju bolesti), Objektivni deo pregleda (inspekcija, palpacija, perkusija i auskultacija), EKG (elektrokardiografija), Ultrazvuk srca, EKG-Holter monitoring, ABPM (24-oro časovni ambulatorni monitoring arterijskog krvnog pritiska).
Pacijent na osnovu pregleda dobija nalaz od lekara sa dijagnozama i predlogom terapije ukoliko je potrebno.
poliklinika-panacea-kardioloske-ordinacije

Poliklinika Panacea

Beograd, Vračar, Velimira Bate Živojinovića 5 011 7857555
cena: Cenovnik
KARDIOLOGIJA.
Bolesti srca i krvnih sudova predstavljaju najveći problem današnjeg savremenog čoveka.
Statistički, bolesti srca i krvnih sudova su danas najčešći uzrok smrti.
Kardiologija pripada oblasti medicine koja izučava bolesti srca i krvnih sudova.
Naziv srce potiče od latinske reči COR ili CORDIS, grčki CARDIA, predstavljajući mišićnu pumpu koja svojim ritmičkim kontrakcijama prima krv iz vena I potiskuje je u arterije.
Na ovaj način srce omogućava stalni protok krvi kroz cirkulacioni sistem I normalnu razmenu materija u tkivima.
Kod bolesti srca, najčešća je koronarna bolest, koja je poznata i kao ishemijska bolest srca.
Ovo je naziv za grupu bolesti srca koje nastaju usled smanjenog krvnog protoka kroz srčane arterije.
Najčešći uzrok smanjenog protoka krvi kroz krvne sudove srca jeste tzv.
ateroskleroza.
Posledica koronarne bolesti srca je koronarna insuficijencija, tj stanje premale ponude I prevelike potrebe srčanog mišića za kiseonikom.
Oblici koronarne bolesti srca su: stabilna angina pectoris, nestabilna angina pectoris, akutni infarct miokarda, srčana insuficijencija, poremećaj srčanog ritma tj aritmija, ishemija srca bez simptoma i sl.
Krvni sudovi se grupišu prema tome da li mogu dovesti ili odvesti krv od srca i prema veličini.
Arterije I manje arteriole odvode krv od srca do kapilara koje su povezane sa manjim venama I kroz koje protiče krv do većih vena koje dovode krv natrag u srce.
Najmanji krvni sudovi, odnosno kapilari se sastoje samo od sloja endotelijuma, dok ostali krvni sudovi imaju I tanke slojeve drugih proteina, npr kolagen i elastin.
kardioloska-ordinacija-dr-miodrag-grujic-kardioloske-ordinacije
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA.
Klinički pregledi i konsultacije, EKG, Holter monitoring.
Klasični EKG holter monitorinig sa prilepljenim elektrodama na grudni koš i tzv džepni holter EKG, koji se može koristiti nekoliko dana i samo ručnim prislanjanjem na grudni koš u momentu osećaja preskakanja srca, lupanja srca i slično zabeležiti prolazne EKG promene.
Ehokardiogrfija
Kardiologija je grana interne medicine koja se bavi problemima koji su vezani za srce i krvne sudove. Lekar na početku pregleda uzima detaljnu anamnezu o tegobama, problemima koje pacijent ima (zamaranje, bolovi u grudima, lupanje ili preskakanje srca, glavobolja, povišen krvni pritisak). Zatim pregleda pacijenta, sluša srcane tonove, ritam, frekvencu rada srca. Značajnu ulogu za postavljanje dijagnoze ima. EKG čiji zapis pomaže u mnogome da se vidi stanje srčanog misica.Ukoliko je potrebno, delovi srca, pretkomore i komore, stanje srčanih zalistaka mogu se videti i uz pomoć ultrazvučnog pregleda srca. Za kontinuirano snimanje rada srca koristi se 24-satni monitoring EKG-a (holter EKG-a) a za merenje krvnog pritiska 24-satni monitoring krvnog pritiska (holter pritiska). Uz sve ove preglede, lekar specijalista kardiolog preporučuje laboratorijske analize koje su važne za procenu stanja krvnih sudova (glikemija,holesterol HDL i LDL, trigliceridi). ZAKAŽITE PREGLED KOD KARDIOLOGA
sb-medic-internisticka-ordinacija-kardioloske-ordinacije
KARDIOLOŠKI PREGLEDI.
Elektrokardiogram ili EKG je važan deo početne procene pacijenta koji se sumnja da ima problem sa srcem.
Mali lepljive elektrode se postavljaju pacijentu na grudi, ruku i nogu.
Žice se koriste za povezivanje pacijenta na EKG aparatom.
Neophodno je da pacijent bude miran, dok medicinska sestra ili tehničar snima EKG.
Električna aktivnost srca obrađuje EKG aparat, a zatim se štampa na specijalnom papiru grafu.
Potrebno je nekoliko minuta da se primenjuju EKG elektrode, a jedan minut stvarnog snimanja.
Elektrokardiogram je kratak zapis električne aktivnosti ćelija srčanog mišića, na papiru.
Najčešće je sastavni deo internističkog pregleda.
EKG je izuzetno bezbedan i ne nosi sa sobom nikakav rizik za pacijenta.
U retkim slučajevima, neki ljudi mogu da razviju iritaciju kože od elektrode lepkom, ali nema ozbiljne alergijske reakcije.
24-časovni AMP je registrovanje krvnog pritiska tokom 24 časa, na 30 minuta tokom dana i na 1 h tokom noći.
Tokom interpretacije holtera lekar može kada pacijent, i u koje doba dana i noći ima skok krvnog pritiska, pa će prema tome odrediti antihipertenzivnu terapiju.
Ova metoda omogućava i da se proveri da li je određeni lek i doza leka odgovarajući.
24-časovni AMP se preporučuje svima koji imaju glavobolju, zujanje u ušima, osećaj pritiska u glavi i u grudima, pacijentima sa labilnom hipertenzijom, onima koji su gojazni.
poliklinika-antamedica-kardioloske-ordinacije

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
KARDIOLOGIJA – KARDIOLOG.
Bolesti srca i krvnih sudova su najčešće bolesti savremenog čoveka i najčešći uzrok smrti danas.
Prevencija, rano otkrivanje i adekvatno lečenje su od velikog značaja i sprovodi ih internista – kardiolog.
Bolesti srca i krvnih sudova: Ishemijska bolest srca (Angina pektoris, Akutni infarkt miokarda), Arterijska hipertenzija – visok krvni pritisak, Arterijska hipotenzija – nizak krvni pritisak, Sinkopa - iznenadni, prolazni gubitak svesti, Valvularne mane srca (Mitralna stenoza, Mitralna insuficijencija, Prolaps mitralne valvule, Aortna stenoza, Aortna insuficijencija, Trikuspidna stenoza, Trikuspidna insuficijencija, Pulmonalna stenoza, Pulmonalna insuficijencija), Miokarditis, Kardiomiopatije (Dilatativna kardiomiopatija, Hipertrofična kardiomiopatija, Restriktivna kardiomiopatija), Perikarditis, Srčana insuficijencija, Infektivni endokarditis, Kongenitalne (urođene) bolesti srca.
BOL U GRUDIMA.
Ukoliko imate bol u grudima, posebno ako Vam je to prvo iskustvo, ne morate odmah da mislite na najgore, jer postoji veliki broj uzroka koji mogu da dovedu do ovog neprijatnog simptoma.
Holter krvnog pritiska.
Šta je holter krvnog pritiska?
Metoda registrovanja visine krvnog pritiska u toku 24 sata.
Uređaj automatski meri krvni pritisak, svakih 20 ili 30 minuta.
Za vreme nošenja 24 satnog holtera krvnog pritiska pacijent nastavlja s uobičajenim dnevnm aktivnostima.

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
KARDIOLOŠKA SLUŽBA. Dijagnostika i lečenje raznih kardioloških oboljenja (povišen krvni pritisak, oboljenja srčanih zalistaka, poremečaji srčanog ritma, upalna i druga oboljenja srčanog mišića i srčane ovojnice, bolesti srčanih arterija i dr.), Kardiološki pregled sa EKG-om, Ultrazvučni pregled srca sa kolor dopplerom, Test opterećenja srca (ergometrijski test), 24-časovni Holter EKG, 24-časovni Holter krvnog pritiska. U kardiološkoj službi u Poliklinici Intertim rade Prof. dr Žarko Vučinić, Prof. dr Dragan Tavčioski i Prof. dr Vjekoslav Orozović, kardiolozi sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom stečenim u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, autori više knjiga, stručnih i naučnih publikacija iz oblasti kardiologije. Pored preventivnog rada koji se sastoji od ranog otkrivanja ishemijske bolesti srca, kao i drugih kardiovaskularnih oboljenja kod osoba sa rizikom za pojavu bolesti srca i krvnih sudova, sa ciljem produženja životnog veka, kao i poboljšanja kvaliteta života.
Kardiologija. Poliklinika Millenium Medic je opremljena najsavremenijom opremom za dijagnostikovanje i kontrolu svih bolesti srca i krvnih sudova, kao što su najčešće: Angina pectoris, povišen krvni pritisak, kardiomiopatije, pormećaji srčanog ritma, stečene i urođene srčane mane, hronične bolesti miokarda i perikarda, kao praćenje bolesnika posle preležanog infarkta miokarda i dr. U našoj ustanovi možete uraditi: EKG, ehokardiografiju (ultra zvuk srca i karotida), Color doppler srca i krvnih sudova, holter EKG-a i holter krvnog pritiska, kompletne hematološke, imunološke i biohemijske analize. Za srčana oboljenja i oboljenja krvnih sudova pored pravilnog načina života (što podrazumeva pravilnu ishranu, bavljenje fizičkom aktivnošću, smanjenje stresa, odsudstvo loših životnih navika (alkohol, cigarete, droge i sl)) značajno je redovno kontrolisanje opšteg zdravlje i pravovremena dijagnostika. Ukoliko osetite bol u grudima, lupanje i preskakanje srca, gušenje, zamaranje, bilo kakvu nelagodnost u predelu grudnog koša,bol i oticanje nogu i trbuha su samo neka od stanja na osnovu kojih se može posumnjati na bolesti kardiovaskularnog sistema. Kardiološki pregled kao i kompletan internistički pregled, kompletno opremljena laboratorija, savremeni aparati uz stručno osoblje i pravu terapiju su rešenje koje vam nudimo.

EUROMEDIK Bolnica Dom zdravlja Poliklinika

Beograd, Vračar, Alekse Nenadovića 7 011 2448008 |
011 2444111 |
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA. Kardiološki pregled je bezbolan, nije potrebna nikakva priprema, ne koriste se nikakvi invazivni instrumenti (uobičajeno se koristi stetoskop, tenziometar, EKG aparat). Traje prosečno oko 20-30 minuta a po potrebi i duže. Kardiološki pregled obuhvata: Anamnezu odnosno uzimanje podataka o postojećim tegobama i smetnjama. Ličnu i porodičnu anamnezu, odnosno podatke o prethodnim bolestima i detekciju faktora rizika od vaskularnih, endokrinih, neuroloških, nefroloških i drugih faktora rizika kod bolesnika i krvnih srodnika). Kardiološki pregled (status).
poliklinika-dr-roncevic-kardioloske-ordinacije
Kardiologija je deo interne medicine koji se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti srca i krvnih žila.
Jedan od najvećih zdravstvenih problema u svetu i kod nas čine kardiovaskularne bolesti koje su i najčeći uzrok i obolevanja i umiranja.
Obolevanje i posledice KV bolesti biće značajno manje ako je primarna prevencija bolesti dobra a to podrazumeva sve mere koje imaju da spreče nastanak bolestiodnosno da se eliminišu faktori rizka koji uzrokuju bolest. Sekundarna prevencija znači lečenje već postojeće bolesti i sprečavanje njenog pogoršanja, recidiva i ona je dosta skupa i često manje uspešna.
Klinička praksa podrazumeva u tom cilju niz dijagnostičkih i terapijskih procedura kako bi se sprečio nastanak ili razvoj KV bolesti koje obuhvataju: hipertenzije, koronarnu bolesti, infarkta, arteriosklerozu, poremećaja srčanog ritma, srčane slabosti, bolesti srčanih zalisaka, bolesti ks srca i otalih KS, upalnih stanja srca i perikarda.
PREGLEDI u POLIKLINICI dr RONČEVIĆ kardiološki pregled sa EKG-om; ultrazvučni pregled srca sa kolor dopplerom; CW, PW, Power Doppler, test opterećenja srca (ergometrijski stress test); stress ehokardiografiju, 24 ili 48-časovni Holter EKG 3 kanalni ili 12 kanalni; 24-časovni Holter krvnog pritiska i pulsa.
KARDIOLOG je subpecijalista za bolesti srca.
Pregled podrazumeva: razgovor sa pacijentom u okviru anamneze, fizikalni auskultatorni pregled srca i magistralnih krvnih sudova, auskultacija pluća i opšti internistički pregled, sagledavanje opšteg statusa, merenje krvnog pritiska i pulsa na obe ruke,EKG snimak i njegova interpretacija, interpretacija laboratorijskih i drugih nalaza i medicinskih dokumentacije, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije.
Postupak je sličan kod pacijenata kojima je potrebno odobrenje kardiologa ili interniste ili pulmolga za operaciju ili davanje anestezije.
Back to Top