Sistemi za navodnjavanje Zemun

Registruj se
Prijavi se
Sistemi za navodnjavanje Zemun
kovex-srb-sistemi-za-navodnjavanje

Kovex SRB

Beograd, Zemun, Zire Adamovića 064 6584315
Solarno navodnjavanje.
Pumpe za solarno navodnjavanje su najoptimalnije Rešenje što se tiče isplativosti i održavanja kompletnog sistema u Eksploataciji.
Električnu Energiju za rad Pumpe obezbeđuju Fotonapnski Paneli, koji su priključeni preko invertora koji upravlja radom Pumpe i obezbeđuje max.
Efikasnost pokretanje i rad pumpe pri minimalnoj količini električne energije. Solarne pumpe imaju bolju efikasnost (30%÷50%) od klasične Pumpe sa Naizmeničnom strujom.
Prednosti solarnih pumpi: bez troškova i računa za struju i gorivo, savladavanje velikih visinskih razlika, dugoročno isplativije od benzinskih agregata, ekološko rešenje, bez buke, minimalno održavanje.
Usled minimalnih troškova tokom korišćenja, solarni sistemi su isplativiji nego benzinski agregati već nakon druge sezone korišćenja.
Invertor za pretvaranje solarne električne snergije u naizmeničnu za napajanje AC pumpi.
Invertor služi da Jednosmernu struju koju proizvode Fotonaponski Paneli pretvori u naizmeničnu.
Za sve Pumpe, monofazne ili trofazne, Snage od 1,5kW÷37kW.
telefon-inzenjering-sistemi-za-navodnjavanje
Solarni sistem TI2.5-2 može da se koristi za navodnjavanje zemljišta i to do 0.5 ha, u zavisnosti od potrebne količine vode, odnosno kulture koja se navodnjava.
Sistem se može koristiti, pored direktnog navodnjavanja kap po kap, i u sistemima sa rezervoarom, kao i kod sistema gde je potrebno obezbediti veći pritisak vode.
Pored navodnjavanja, sistem se može koristiti za opskrbljivanje pijaćom vodom, na ribnjacima, kao i na svim drugim mestima gde je potrebno obezbediti vodu.
Solarni sistem TI3A-10 može da se koristi za navodnjavanje zemljišta i to od 0,5 do 1 ha, u zavisnosti od potrebne količine vode, odnosno kulture koja se navodnjava.
Sistem se može koristiti, pored direktnog navodnjavanja kap po kap, i u sistemima sa rezervoarom, kao i kod sistema gde je potrebno obezbediti veći pritisak vode.
Takođe, sistem može da bude sa ili bez baterija.
Snaga solarnih panela je 1500W, dubina sa koje se izvlači voda je 30–70m, maksimalna količina izvlačenja vode po satu je 5m3.
Solarni sistem TI5A-3 može da se koristi za navodnjavanje zemljišta i to do 1.5 ha, u zavisnosti od potrebne količine vode, odnosno kulture koja se navodnjava.
Snaga solarnih panela je 750W, dubina sa koje se izlači voda je 2–15m, maksimalna količina izvlačenja vode po satu je 9m3.
Solarni sistem TI8A-5 može da se koristi za navodnjavanje zemljišta i to od 1 do 3 ha.
Snaga solarnih panela je 1300W, dubina sa koje se izvlači voda je 2-30m, maksimalna količina izvlačenja vode po satu je 16m3.
Solarna bunarska pumpa SP160C sa solarnim panelom, pogodna je za profesionalnu primenu na terenu, gde nije dovedena električna mreža.
Vodu je pumpom moguće zahvatati iz bunara, potoka ili jezera.
Pumpa se uglavnom koristi za navodnjavanje poljoprivrednih kultura, za cirkulaciju vode u bazenima, u ribnjacima, u sistemima pijaće vode za kućnu upotrebu, fontane.
Radni napon je 24V DC, pumpa se može priključiti preko regulatora direktno na panel ili preko akumulatora.
Kap po kap je jedna od najsavremenijih metoda zalivanja,voda se dovodi od biljke putem mreže cevovoda čime se vlaži manji deo površine.Učestalim malim zalivanjem vlažnost se drži na optimalnom nivou.Tifoni za navodnjavanje su mobilne mašine za navodnjavanje koje karakteriše snažna konstrukcija na kojoj se nalazi kotur sa namotnim crevom i praktično se primeniti za zalivanje svih poljoprivrednih kultura.Samohodni automatski širokozahvatni uređaji za zalivanje prema načinu kretanja mogubiti kružni i linearni.Uređaji sa linearnim paralelnim kretanjem u odnosu na dve granice parcele mogu se snabdevati vodom iz otvorenog kanala - mašine tipa RENDŽER (Rainger) ili se fleksibilnim cevima vezivati za hidrante - mašine tipa LINEAR. Mašine sa kružnim kretanjem (Centar Pivoti) omogućavaju jednostavan i pouzdan rad bez angažovanja dodatne radne snage.
Back to Top