Sudski tumač za makedonski jezik Savski venac

Registruj se
Prijavi se
Sudski tumač za makedonski jezik Savski venac

Language Shop

Beograd, Savski venac, Miloša Pocerca 11 011 3614312 |
011 4143223 |
Sudski tumač za makedonski jezik. Sudski prevodioci za makedonski jezik. Pisani prevodi dokumenata i tekstova sa makedonskog jezika i na makedonski jezik.
abc-prevodi-sudski-tumac-za-makedonski-jezik

ABC Prevodi

Beograd, Savski venac, Admirala Geprata 2 011 6685537
cena: Cenovnik
SUDSKI TUMAČ ZA MAKEDONSKI JEZIK Prevod i overa dokumenata od strane sudskog tumača za makedonski jezik, po potrebi izlazimo i na teren.

Vavilon prevodi

Beograd, Savski venac, Balkanska 46 011 6649190 |
064 4030270 |
SUDSKI TUMAČ ZA MAKEDONSKI JEZIK Imamo izvrsne sudske tumače i prevodioce za makedonski jezik.

Word Shop

Beograd, Savski venac, Nemanjina 4 064 4119796
SUDSKI TUMAČ ZA MAKEDONSKI JEZIK - WORD SHOP Prevod overen pečatom sudskog tumača za MAKEDONSKI jezik.
LOKACIJE
Makedonski jezik (mkd. Македонски јазик) je južnoslovenski jezik kojim se kao maternjim jezikom govori u Republici Makedoniji, kao i od strane makedonske dijaspore. Makedonski je službeni jezik Republike Makedonije, a ima i status manjinskog jezika u delovima Albanije, Rumunije i Srbije. U današnjoj Bugarskoj preovladava mišljenje da je makedonski jezik jedan od dijalekata bugarskog jezika, dok je u svetu priznat kao samostalni jezik. Piše se makedonskom ćirilicom. Makedonski jezik nema nikakve filogenetske veze sa jezikom antičkih Makedonaca. Najveću sličnost sa makedonskim jezikom imaju bugarski i srpski jezik (naročito prizrensko-timočki dijalekt). Tokom postojanja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije, govori na teritoriji današnje Republike Makedonije su se smatrali južnim dijalektima srpskog jezika. Godine 1944 Makedonci su priznati kao poseban narod i nakon formiranja Narodne Republike Makedonije u okviru FNRJ, makedonski jezik je postao zvaničan jezik te republike.
Back to Top