Sudski tumač za makedonski jezik Zvezdara

Registruj se
Prijavi se
Sudski tumač za makedonski jezik Zvezdara
prevodioci-i-sudski-tumaci-akademija-oxford-sudski-tumac-za-makedonski-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA MAKEDONSKI JEZIK - AKADEMIJA OXFORD Akademija Oxford pruža uslugu prevođenja sa i na makedonski jezik, kao i overu dokumenata od strane sudskog tumača.
prevodilica-sudski-tumac-za-makedonski-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA MAKEDONSKI JEZIK Prevodilica pruža uslugu prevođenja dokumenata sa pečatom sudskog tumača za makedonski jezik.
prevodilacka-agencija-lexis-sudski-tumac-za-makedonski-jezik
SUDSKI TUMAČ ZA MAKEDONSKI JEZIK BEOGRAD PREVODILAČKA AGENCIJA LEXIS PREVODILAČKA AGENCIJA LEXIS nudi usluge SUDSKOG TUMAČA ZA MAKEDONSKI JEZIK.
LOKACIJE
Makedonski jezik (mkd. Македонски јазик) je južnoslovenski jezik kojim se kao maternjim jezikom govori u Republici Makedoniji, kao i od strane makedonske dijaspore. Makedonski je službeni jezik Republike Makedonije, a ima i status manjinskog jezika u delovima Albanije, Rumunije i Srbije. U današnjoj Bugarskoj preovladava mišljenje da je makedonski jezik jedan od dijalekata bugarskog jezika, dok je u svetu priznat kao samostalni jezik. Piše se makedonskom ćirilicom. Makedonski jezik nema nikakve filogenetske veze sa jezikom antičkih Makedonaca. Najveću sličnost sa makedonskim jezikom imaju bugarski i srpski jezik (naročito prizrensko-timočki dijalekt). Tokom postojanja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije, govori na teritoriji današnje Republike Makedonije su se smatrali južnim dijalektima srpskog jezika. Godine 1944 Makedonci su priznati kao poseban narod i nakon formiranja Narodne Republike Makedonije u okviru FNRJ, makedonski jezik je postao zvaničan jezik te republike.
Back to Top