Orl ordinacije Banovo brdo

Registruj se
Prijavi se
Orl ordinacije Banovo brdo
orl-milicevic-orl-ordinacije

ORL Milićević

Beograd, Banovo brdo, Stevana Brakusa 6 011 7570083
ORL ORDINACIJA.
Tretman otorinolaringologa u našoj ordinaciji obuhvata: anamnezu ili razgovor o tegobama, klasičan klinički pregled, timpanometriju (merenje pokretljivosti bubne opne i slušnih koščica), audiometriju (merenje ostećenja sluha), kalorijski test (procena odgovora tzv.
centra za ravnotežu na podražaj), rinomanometriju (merenje protoka vazduha kroz nos), određivanje procenta ostećenja sluha i podešavanje (fiting) slušnog aparata, instilacija lekova u srednje uho, spaljivanje krvnih sudova u nosu, aspiracija sekreta iz nosa i sinusa (precovanje), ispiranje cerumena i aspiracija sekreta iz uha, alergološki testovi na standardne inhalacione alergene, hirurško otklanjanje tumorskih promena kože nosa i lica, vađenje stranih tela uha, grla i nosa, mikrobiološka dijagnostika (brisevi), fonijatrijska rehabilitacija, lečenje oboljenja pljuvačnih žlezda, tretman aftoznih promena usne duplje i grla, hirurško lečenje komplikacija akutnih upala grla (apscesi usne duplje i grla).
orl-ordinacija-vega-orl-ordinacije

ORL ordinacija Vega

Beograd, Banovo brdo, Žarkovačka 21v 011 3572641
PREGLED UHA, GRLA i NOSA DECE i ODRASLIH.
ULTRAZVUK VRATA i ŠTITASTE ŽLEZDE.
DOPLER KRVNIH SUDOVA VRATA.
DIJAGNOSTIKA i LEČENJE VRTOGLAVICA.
DIJAGNOSTIKA i LEČENJE OŠTEĆENJA SLUHA.
TINITUS (ZUJANJE ILI ŠUM), U UŠIMA ILI GLAVI, DIJAGNOSTIKA iotorinolaringološka.
Specijalistička VEGA orl ordinacija je nastala na temelju dugogodišnjeg prijateljstva, poštovanja i razumevanja dr VEsne Kostić i dr GAline Joković (otud i ime ordinacije - VEGA).
Upoznale smo se još tokom specijalizacije iz orl u Institutu za ORL i MFH Kliničkog centra Srbije.
Iz ljubavi prema otorinolaringologiji i našem poslu rodila se ideja i želja da udruženim snagama uradimo više, bolje i lepše.
Znanjem, stručnošću, posvećeno i odgovorno preuzećemo brigu o Vašem zdravlju.
Pored dijagnostike i lečenja bolesti uha, grla i nosa, kod nas možete da otkrijete uzroke vaše vrtoglavice, nestabilnosti, poremećaja ravnoteže, zujanja u ušima i glavi, oštećenja sluha.
Pomoćićemo Vam kako proverenim tradicionalnim tako i novim pristupima u dijagnostici i terapiji.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-orl-ordinacije
Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi bolestima uva, nosa i grla.
Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, začepljenje ušnog kanala (cerumen), zujanje u ušima (Tinitus), vrtoglavice (Vertigo), nagluvost (surditas), polipi, tumori itd.
Ukoliko se kod pacijenta jave tegobe sa uhom, grlom ili nosem, potrebno je da se javi na pregled specijaliste otorinolaringologije.
U tegobe sa uvom spadaju bol u uvu, oslabljen sluh, sekrecija (curenje) iz uva, vrtoglavica, zujanje ili šuštanje u uvu.
Tegobe u vezi sa nosem su otežano disanje na nos, sekrecija iz nosa, svrab u nosu, oslabljen miris, kijanje, krvarenje iz nosa itd.
U tegobe sa grlom spadaju bol u grlu, pečenje, bolno ili otežano gutanje, kašalj, promuklost, promene ili izrasline na sluzokoži itd.
Pregled otorinolaringologa je bezbolan i traje između 20 i 30 minuta.
Sastoji se iz anamneze – razgovora sa pacijentom o problemima zbog kojih se javio na pregled i samog pregleda, koji je sistematičan i obavlja se po odredjenom redosledu.
Pregledom uva se proverava da li je spoljašnji ušni kanal prohodan i da li ima stranog sadržaja u kanalu, da li je bubna opna uredne funkcije i anatomskih detalja, zatim lekar utvrđuje kako pacijent čuje i ako ima zujanje u ušima ispituje poreklo zujanja.
U sklopu pregleda uva proverava se i stanje ravnoteže kod pacijenta.
Pregledom nosa lekar otorinolaringolog kod pacijenta utvrđuje prohodnost nosnih kanala, da li je kriva nosna pregrada, da li ima sekreta u nosu, kakav je sekret, da li je došlo do upale sinusa, da li ima alergija.
Otorinolaringološki pregled grla obihvata pregled jezika, usne duplje, krajnika, ždrela i glasnih žica.
Lekar otorinolaringolog utvrđuje da li je došlo do upale, da li ima suženja, stranog tela u grlu, da li pacijent ima polipe, otoke ili neke druge promene na glasnim žicama kod promuklosti.
Lekar otorinolaringolog koristi pri svom pregledu koristi više različitih instrumenata i to pri pregledu uva otoskop, za procenu sluha timpanometar, audiometar, otoakustičke emisije, beru, pri ispitivanju ravnoteže elektronistagmograf, video nistamograf, kalorimetar; pri pregledu grla otorinolaringolog koristi ogledalaca i eventualno optičke kamere ako je to potrebno.
Back to Top