Orl ordinacije Palilula

Registruj se
Prijavi se
Orl ordinacije Palilula
nasa-poliklinika-dr-rodoljub-ristic-orl-ordinacije
UHO, GRLO i NOS.
Otorinolaringologija se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti uha, grla i nosa kod dece i odraslih.
U Našoj Poliklinici možete uraditi kompetan ORL pregled.
Pregled otorinolaringologa u Našoj Poliklinici obuhvata: anamnezu, klinički pregled, timpanometriju, pregled pod mikroskopim, ispiranje uva, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije, predlaganje dopunskih ispitivanja.
Naša Poliklinika može vam omogućiti sledeće dijagnostičko – terapijske usluge: timpanometrija, audiometrija, vestibulometrija, mikroskopski pregled uha, alergološke kožne probe na inhalacione alergene, inhalacija, aspiracija sekreta i cerumena iz uha, zaustavljanje krvarenja - prednja tamponada
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-orl-ordinacije
Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi bolestima uva, nosa i grla.
Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, začepljenje ušnog kanala (cerumen), zujanje u ušima (Tinitus), vrtoglavice (Vertigo), nagluvost (surditas), polipi, tumori itd.
Ukoliko se kod pacijenta jave tegobe sa uhom, grlom ili nosem, potrebno je da se javi na pregled specijaliste otorinolaringologije.
U tegobe sa uvom spadaju bol u uvu, oslabljen sluh, sekrecija (curenje) iz uva, vrtoglavica, zujanje ili šuštanje u uvu.
Tegobe u vezi sa nosem su otežano disanje na nos, sekrecija iz nosa, svrab u nosu, oslabljen miris, kijanje, krvarenje iz nosa itd.
U tegobe sa grlom spadaju bol u grlu, pečenje, bolno ili otežano gutanje, kašalj, promuklost, promene ili izrasline na sluzokoži itd.
Pregled otorinolaringologa je bezbolan i traje između 20 i 30 minuta.
Sastoji se iz anamneze – razgovora sa pacijentom o problemima zbog kojih se javio na pregled i samog pregleda, koji je sistematičan i obavlja se po odredjenom redosledu.
Pregledom uva se proverava da li je spoljašnji ušni kanal prohodan i da li ima stranog sadržaja u kanalu, da li je bubna opna uredne funkcije i anatomskih detalja, zatim lekar utvrđuje kako pacijent čuje i ako ima zujanje u ušima ispituje poreklo zujanja.
U sklopu pregleda uva proverava se i stanje ravnoteže kod pacijenta.
Pregledom nosa lekar otorinolaringolog kod pacijenta utvrđuje prohodnost nosnih kanala, da li je kriva nosna pregrada, da li ima sekreta u nosu, kakav je sekret, da li je došlo do upale sinusa, da li ima alergija.
Otorinolaringološki pregled grla obihvata pregled jezika, usne duplje, krajnika, ždrela i glasnih žica.
Lekar otorinolaringolog utvrđuje da li je došlo do upale, da li ima suženja, stranog tela u grlu, da li pacijent ima polipe, otoke ili neke druge promene na glasnim žicama kod promuklosti.
Lekar otorinolaringolog koristi pri svom pregledu koristi više različitih instrumenata i to pri pregledu uva otoskop, za procenu sluha timpanometar, audiometar, otoakustičke emisije, beru, pri ispitivanju ravnoteže elektronistagmograf, video nistamograf, kalorimetar; pri pregledu grla otorinolaringolog koristi ogledalaca i eventualno optičke kamere ako je to potrebno.
opsta-bolnica-alfa-medic-orl-ordinacije

Opšta bolnica Alfa Medic

Beograd, Palilula, Osmana Đikića 3 011 7858888
ORL centar Alfa Medic opšte bolnice, poziva Vas da probleme sa sluhom i oboljenja sinusa rešite uz pomoć naših stručnjaka i savremene kompjuterske dijagnostike.
U našoj specijalističkoj ordinaciji možete izvršiti: Pregled lekara specijaliste otorinolaringologa, Intervencije (inhalacije, ispiranje uha, i dr), Davanje terapije (intravenska i infuozna terapija), Audiometriju i timpanometriju, Ispitivanje vrtoglavica.
Otorinolaringologija je oblast koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti uha, grla i nosa kod dece i odraslih.
Pregled otorinolaringologa u Alfa Medic opštoj bolnici obuhvata: anamnezu, uvid u zdravstveno stanje pacijenata kroz razgovor, klinički pregled, timpanometriju, ispiranje uha, stavljanje štrajfne, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije, predlaganje dopunskih ispitivanja, laringoskopija.
Ukoliko lekar zaključi da je potrebno, uzeće bris ili krv na mikrobiološku, odnosno biohemijsku analizu.
U Alfa Medic opštoj bolnici obuhvaćen je celokupan dijapazon ovih usluga.
Osim standardnih ORL problema kao što su bakterijske i gljivične infekcija spoljnjeg uha, oboljenja srednjeg uha i Eustahijeve tube dece i odraslih, oboljenja usne šupljine i ždrela, oblast otorinolaringologije se bavi i problematikom oboljenja glasnih žica, ispitivanjem sluha dece i odraslih, kao i ispitivanjem i lečenjem vrtoglavice.
AlfaMedic opšta bolnica poseduje različite dijagnostičke aparate i testove koji omogućavaju dijagnostiku: timpanometrije, audiometrije, vestibulometrije, mikroskopski pregled uha, aspiracija sekreta i cerumena iz uha.
Osim ambulantnih pregleda, u operacionoj sali Alfa Medic opšte bolnice se mogu obaviti i ORL intervencije kao što su: presecanje frenuluma, operacija trećeg krajnika, operacija trećeg krajnika sa ugradnjom ventilacionih cevčica, operacija krajnika, operacija krajnika sa ugradnjom ventilacionih cevčica, operacija krive nosne pregrade, rinoseptoplastika, operacija nosne polipoze, skidanje polipa sa klasnica (LMS), sinusoskopija, repozicija nosa, mucotomia
opsta-bolnica-medical-centar-orl-ordinacije

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242 |
011 2084243 |
ORL hirurgija u Beogradu.
Otorinolaringologija (oto- + rino- + laringo- + -logija) je medicinska nauka koja se bavi proučavanjem i lečenjem bolesti uva, nosa i grla.
Doktor medicine koji je specijalist otorinolaringologije je otorinolaringolog.
Po metodama lečenja otorinolaringologija je pretežno hirurška struka.
U početku su se otologija ( zajedno s rinologijom) i laringologija razvijale potpuno odvojeno i tek potkraj prvog svetskog rata stvorena je jedinstvena struka.
Moderna otorinolaringologija proširila se na lečenje susednih organa: paranazalnih sinusa, jednjaka, traheje i bronha.
U njenim okvirima razvile su se nove specijalizirane struke: fonijatrija, audiologija i dr Otorinolaringologija ima veliko socijalno značenje: u zaštiti dišnih organa od prašine u industriji i rudarstvu, u zaštiti uva od buke, u brizi za gluve i nagluve, u njihovoj rehabilitaciji.
Operacija trećeg krajnika - adenoidektomija.
Operacija nepčanih krajnika - tonsilektomija, Operacija nosne pregrade - septoplastika, Operacija ušiju - Otoplastika, Operacija nosa - Rinoplastika, Endonazalna polipektomija, Trepanacija maksilarnog sinusa, Plasiranje aeracionih cevčica
Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi bolestima uva, nosa i grla.Ti organi su među sobom funkcionalno povezani. Važnu vezu čini jedunstvena respiratorna sluznica, koja se prostire kroz nosne organe, paranazalne duplje, nosni deo ždrela, grkljan, dušnik i dušnice. Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, začepljenje ušnog kanala (cerumen), zujanje u ušima (Tinitus), vrtoglavice (Vertigo), nagluvost (surditas), polipi, tumori itd. Iako se otorinolaringologija bavi oboljenjima određenih organa, ipak ne smemo da zapadnemo u grešku da obolele organe posmatramo kao deo koji se može odvojiti od celine. Kod lečenja polenske kijavice, npr. ispitujemo i lečimo lokalne znake opšte senzibilizacije tela. Potreba da upozna respiratornu alergiju dovodi lekara specijalistu u usku vezu sa alergologijom kao naukom koja povezuje mnoge medicinske struke. Otorinolaringolozi su lekari specijalisti otorinolaringologije ili skraćeno orl. Bol u ušima, bol u grlu, beličaste naslage na jeziku, devijacija nosne pregrade, bolovi u sinusima i ostali simptomi ove vrste, ukazuju na problem koji dijagnostikuje, prevenira i leči specijalista otorinolaringologije. Osim ovih upalnih problema u domenu otorinolaringologije spada operativno lečenje svih dobroćudnih i zloćudnih tumora koji se javljaju u ovom delu ljudskog organizma. S obzirom na česte probleme pacijenata sa disanjem kroz nos zbog devijacija nosnog septuma kao i čestog problema sa 'klempavim' ušima u orl ordinacijama se bave i plastičnom kao i estetskom hirurgijom.Infekcije nosa, grla i krajnika česte su, naročito kod dece. Ove infekcije obično su bezazlene ukoliko im se pokloni dužna pažnja. Ukoliko se, medjutim, neodgovorno ponašamo, ove infekcije se mogu iskomplikovati i preći u upalu pluća ili uha.U orl ordinacijama će Vam dati sva potrebna uputstva, kako bi Vaš nos bio čist a samim tim i grlo zdravo.
Back to Top