Orl ordinacije Palilula

Registruj se
Prijavi se
Orl ordinacije Palilula
UHO, GRLO i NOS. Otorinolaringologija se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti uha, grla i nosa kod dece i odraslih. U Našoj Poliklinici možete uraditi kompetan ORL pregled. Pregled otorinolaringologa u Našoj Poliklinici obuhvata: anamnezu, klinički pregled, timpanometriju, pregled pod mikroskopim, ispiranje uva, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije, predlaganje dopunskih ispitivanja. Naša Poliklinika može vam omogućiti sledeće dijagnostičko – terapijske usluge: timpanometrija, audiometrija, vestibulometrija, mikroskopski pregled uha, alergološke kožne probe na inhalacione alergene, inhalacija, aspiracija sekreta i cerumena iz uha, zaustavljanje krvarenja - prednja tamponada
Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi bolestima uva, nosa i grla. Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, začepljenje ušnog kanala (cerumen), zujanje u ušima (Tinitus), vrtoglavice (Vertigo), nagluvost (surditas), polipi, tumori itd. Ukoliko se kod pacijenta jave tegobe sa uhom, grlom ili nosem, potrebno je da se javi na pregled specijaliste otorinolaringologije.
opsta-bolnica-medical-centar-orl-ordinacije

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242
ORL hirurgija u Beogradu.
Otorinolaringologija (oto- + rino- + laringo- + -logija) je medicinska nauka koja se bavi proučavanjem i lečenjem bolesti uva, nosa i grla.
Doktor medicine koji je specijalist otorinolaringologije je otorinolaringolog.
Po metodama lečenja otorinolaringologija je pretežno hirurška struka.
U početku su se otologija ( zajedno s rinologijom) i laringologija razvijale potpuno odvojeno i tek potkraj prvog svetskog rata stvorena je jedinstvena struka.
Moderna otorinolaringologija proširila se na lečenje susednih organa: paranazalnih sinusa, jednjaka, traheje i bronha.
U njenim okvirima razvile su se nove specijalizirane struke: fonijatrija, audiologija i dr Otorinolaringologija ima veliko socijalno značenje: u zaštiti dišnih organa od prašine u industriji i rudarstvu, u zaštiti uva od buke, u brizi za gluve i nagluve, u njihovoj rehabilitaciji.
Operacija trećeg krajnika - adenoidektomija.
Operacija nepčanih krajnika - tonsilektomija, Operacija nosne pregrade - septoplastika, Operacija ušiju - Otoplastika, Operacija nosa - Rinoplastika, Endonazalna polipektomija, Trepanacija maksilarnog sinusa, Plasiranje aeracionih cevčica
Back to Top