Orl ordinacije Subotica

Registruj se
Prijavi se
Orl ordinacije Subotica
poliklinika-sente-orl-ordinacije
Specijalistički ORL pregled i lečenje bolesti uha, grla i nosa u Poliklinici Sente.
poliklinika-medic-orl-ordinacije
OTORINOLARINGOLOGIJA.
Pregledi kod akutnih i infektivnih stanja, kod stanja bolova uha, grla i nosa, odnosno bolna neuralgijska stanja vezana.
Za navedene organe, ispitivanje sluha i ravnoteže, ispitivanje govora i funkcija govora, stanja glasnica, obolenja sinusa, alergijska stanja sa manifestacijama u nosu, ispiranje ušiju.
Otklanjanje masnoća i stranih tela iz ušiju, korekcija otopostaze (korekcija klempavih ušiju).
poliklinika-badawi-orl-ordinacije
ORL ORDINACIJE POLIKLINIKA BADAWI ORL specijalista, kako se popularno kaže, bavi se problematikom gornjih disajnih puteva, sinusa i uha, kako kod dece tako i odraslih.
Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi bolestima uva, nosa i grla.Ti organi su među sobom funkcionalno povezani. Važnu vezu čini jedunstvena respiratorna sluznica, koja se prostire kroz nosne organe, paranazalne duplje, nosni deo ždrela, grkljan, dušnik i dušnice. Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, začepljenje ušnog kanala (cerumen), zujanje u ušima (Tinitus), vrtoglavice (Vertigo), nagluvost (surditas), polipi, tumori itd. Iako se otorinolaringologija bavi oboljenjima određenih organa, ipak ne smemo da zapadnemo u grešku da obolele organe posmatramo kao deo koji se može odvojiti od celine. Kod lečenja polenske kijavice, npr. ispitujemo i lečimo lokalne znake opšte senzibilizacije tela. Potreba da upozna respiratornu alergiju dovodi lekara specijalistu u usku vezu sa alergologijom kao naukom koja povezuje mnoge medicinske struke. Otorinolaringolozi su lekari specijalisti otorinolaringologije ili skraćeno orl. Bol u ušima, bol u grlu, beličaste naslage na jeziku, devijacija nosne pregrade, bolovi u sinusima i ostali simptomi ove vrste, ukazuju na problem koji dijagnostikuje, prevenira i leči specijalista otorinolaringologije. Osim ovih upalnih problema u domenu otorinolaringologije spada operativno lečenje svih dobroćudnih i zloćudnih tumora koji se javljaju u ovom delu ljudskog organizma. S obzirom na česte probleme pacijenata sa disanjem kroz nos zbog devijacija nosnog septuma kao i čestog problema sa 'klempavim' ušima u orl ordinacijama se bave i plastičnom kao i estetskom hirurgijom.Infekcije nosa, grla i krajnika česte su, naročito kod dece. Ove infekcije obično su bezazlene ukoliko im se pokloni dužna pažnja. Ukoliko se, medjutim, neodgovorno ponašamo, ove infekcije se mogu iskomplikovati i preći u upalu pluća ili uha.U orl ordinacijama će Vam dati sva potrebna uputstva, kako bi Vaš nos bio čist a samim tim i grlo zdravo.
Back to Top