Orl ordinacije Vračar

Registruj se
Prijavi se
Orl ordinacije Vračar
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-orl-ordinacije
ORL ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Vrhunski tim stručnjaka vrši dijagnostiku i terapiju oboljenja uha, nosa, sinusa, grla.
U centru se obavljaju: redovni sistematski pregledi odraslih i dece svih uzrasta - posebno pred polazak u školu za procenu razvoja kvaliteta sluha; pregledi dece sa otežanim disanjem na nos i prisutnim trećim krajnikom radi procene uticaja uvećanog trećeg krajnika na funkciju uva; dijagnoza i lečenje vrtoglavice; rano otkrivanje slušnih i govornih poremećaja; predlog mera za prevenciju oboljenja slušnog sistema; ispitivanje i lečenje vrtoglavica kod Menierove bolesti, kod vestibularnog neuronita, kod poremećene cirkulacije unutrašnjeg uva i vrtoglavica kod drugih; ispitivanje sluha kod akutnih i hroničnih oboljenja uva kod dece i odraslih; ispitivanje naglog gubitka sluha virusnog ili vaskularnog porekla (infarkt uva); ispitivanje i lečenje zujanja u ušima kod oboljenja unutrašnjeg uva ili centralnog nervnog sistema U poliklinici se obavljaju pregledi iz sledećih oblasti: Rinologija-alergologija, Fonijatrija (problemi govora i glasa), Audiometrija, Timpanometrija, Određivanje slušnih aparata, Ispitivanje centra za ravnotežu, Specifične ORL intervencije itd.
orl-i-tinitus-centar-orl-ordinacije

ORL i Tinitus centar

Beograd, Vračar, Mileševska 27 011 4087550
ORL ORDINACIJA.
OŠTEĆENJE SLUHA, KONTROLA SLUHA KOD BEBA.
VRTOGLAVICE.
Centar je osnovan kao potreba da se pacijentu posveti vreme, pažnja i znanje za rešavanje njegovih problema iz oblasti otorinolaringologije, audiologije i otoneurologije.
Empatski odnos prema pacijentu, Centar sa najsavremenijom opremom i sa lekarima sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom podiže nivo zdravstvene usluge i kreira dobar medicinski ambijent usmeren na komfor, sigurnost i trajnost u lečenju.
Tim stručnjaka u Centru su vrhunski obučeni profesionalci, sa kontinuiranom medicinskom edukacijom kod nas i u svetu i sa najvišim etičkim kodeksom ponašanja.
Ekspertski tim stručnjaka iz ORL i Tinitus Centra sačinjavaju otohirurzi sa dugogodišnjim iskustvom u hirurškom lečenju nagluvosti i gluvoće (hirurška ugradnja titanijumskih proteza u srednje uvo, slušnog pojačivača- BAHA i najsofisticiranijih implanata – Kohlearni Implant), audiolozi sa kliničkim iskustvom u pravovremenoj i adekvatnoj dijagnostici oštećenja sluha, i defektolozi za uspešno habilitovanim i rehabilitovanim pacijentima sa slušnim oštećenjima.
Slušna pomagala koja se koriste su od renomiranih svetskih proizvođača slušnih aparata i nude optimum i konfor u slušanju.
Šta je tinitus?
Svako je barem jednom doživeo povremeno pištanje, šištanje ili zujanje u ušima.
Takvi šumovi u ušima su normalni.
Oni, po pravilu nestaju već posle nekoliko sekundi ili minuta.
Ponekad šuštanje u ušima traje satima ili danima, i tada je neophodno javiti se lekaru na pregled.
orl-ordinacija-ival-orl-ordinacije

ORL ordinacija Ival

Beograd, Vračar, Svetozara Markovica 9 011 3037375
Ordinacija IVAL nudi ORL preglede i intervencije kao i specijalizovane usluge rinoalergologa.
U ordinaciji je moguće izvrsiti dijagnostiku i lečenje sledećeg: Alergijskih rinitisa (sezonskih i ne sezonskih), Hormonalnih rinitisa, Medikamentoznih rinitisa, Polipoze nosa
poliklinika-medikom-orl-ordinacije

Poliklinika Medikom

Beograd, Vračar, Braničevska 12a 011 3443781
OTORINOLARINGOLOGIJA.
Se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti i funkcionalnim poremećajima uva, grla, nosa dece i odraslih.
KLINIČKIM pregledom su obuhvaćeni: otoskopija, rinoskopija, orofaringoskopija, zadnja rinoskopija za pregled epifarinksa, indirektna laringoskopija za pregled grkljana, pregled mekih tkiva vrata.
DIJAGNOSTIČKE procedure za utvrdjivanje oboljenja uva: Tonalna audiometrija, Timpanometrija sa refleksom stapedijalnog mišića, Položajni testovi kod vrtoglavica.
poliklinika-i-laboratorija-millenium-medic-orl-ordinacije
Otorinolaringologija ORL.
U poliklinici i laboratoriji Millenium Medic možete obaviti pregled uha, grla ili nosa.
Pregled vrši specijalista otorinolaringolog.
U našoj ustanovi možete uraditi i dodatne analize krvi.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-orl-ordinacije
Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi bolestima uva, nosa i grla.
Najčešće bolesti uha, grla i nosa u našoj populaciji su sledeće: zapaljenske bolesti (spoljašnjeg i srednjeg uva, sluzokože nosa i sinusa, krajnika, ždrela, grkljana) koje mogu biti infektivne ili alergijske, začepljenje ušnog kanala (cerumen), zujanje u ušima (Tinitus), vrtoglavice (Vertigo), nagluvost (surditas), polipi, tumori itd.
Ukoliko se kod pacijenta jave tegobe sa uhom, grlom ili nosem, potrebno je da se javi na pregled specijaliste otorinolaringologije.
U tegobe sa uvom spadaju bol u uvu, oslabljen sluh, sekrecija (curenje) iz uva, vrtoglavica, zujanje ili šuštanje u uvu.
Tegobe u vezi sa nosem su otežano disanje na nos, sekrecija iz nosa, svrab u nosu, oslabljen miris, kijanje, krvarenje iz nosa itd.
U tegobe sa grlom spadaju bol u grlu, pečenje, bolno ili otežano gutanje, kašalj, promuklost, promene ili izrasline na sluzokoži itd.
Pregled otorinolaringologa je bezbolan i traje između 20 i 30 minuta.
Sastoji se iz anamneze – razgovora sa pacijentom o problemima zbog kojih se javio na pregled i samog pregleda, koji je sistematičan i obavlja se po odredjenom redosledu.
Pregledom uva se proverava da li je spoljašnji ušni kanal prohodan i da li ima stranog sadržaja u kanalu, da li je bubna opna uredne funkcije i anatomskih detalja, zatim lekar utvrđuje kako pacijent čuje i ako ima zujanje u ušima ispituje poreklo zujanja.
U sklopu pregleda uva proverava se i stanje ravnoteže kod pacijenta.
Pregledom nosa lekar otorinolaringolog kod pacijenta utvrđuje prohodnost nosnih kanala, da li je kriva nosna pregrada, da li ima sekreta u nosu, kakav je sekret, da li je došlo do upale sinusa, da li ima alergija.
Otorinolaringološki pregled grla obihvata pregled jezika, usne duplje, krajnika, ždrela i glasnih žica.
Lekar otorinolaringolog utvrđuje da li je došlo do upale, da li ima suženja, stranog tela u grlu, da li pacijent ima polipe, otoke ili neke druge promene na glasnim žicama kod promuklosti.
Lekar otorinolaringolog koristi pri svom pregledu koristi više različitih instrumenata i to pri pregledu uva otoskop, za procenu sluha timpanometar, audiometar, otoakustičke emisije, beru, pri ispitivanju ravnoteže elektronistagmograf, video nistamograf, kalorimetar; pri pregledu grla otorinolaringolog koristi ogledalaca i eventualno optičke kamere ako je to potrebno.
Back to Top