Fizikalna terapija, Fizikalna medicina Voždovac

Registruj se
Prijavi se
Fizikalna terapija, Fizikalna medicina Voždovac
fiziomedic-ambulanta-za-fizikalnu-terapiju-i-rehabilitaciju-fizikalna-terapija
Prevencija i lečenje kičmenog stuba i zglobova.
Reumatska stanja (zglobni i vanzglobni reumatizam).
Neurološke bolesti (centralnog i perifernog nervnog sistema).
Traumatologija (prelomi, iščašenja, uganuća).
Sportske povrede.
Funkcionalne deformacije kičme kod dece.
FIZIOMEDIC je ambulanta koja se bavi fizikalnom terapijom i medicinskom rehabilitacijom kod raznih koštano-zglobnih i nervno-mišićnih oboljenja, funkcionalnih skolioza i kifoza kod dece, fraktura i sportskih povreda i stanja nakon raznih operativnih zahvata.
Kompletna elektroterapija.Tens, ultra zvuk, interferentna struja, galvanska struja i elektroforeza, dijadinamična struja, elektrostimulacija, magnetna terapija, laser, krio terapija i vlažno grejanje.
Manuelne procedure.
Hiropraktika (Yumeiho terapija), preventivno nameštanje kičme i zglobova, mobilizacija mekih tkiva (po Blecmen-u i Pripp-u); C,D i L kičme akupresura, manuelna masaža.
Vežbe.
AKTIVNE (razni programi vežbi za kičmu, korekciju držanja, funkcionalne skolioze i kifoze kod dece i dr, PASIVNE i POTPOMOGNUTE (smanjen obim pokreta u zglobu, kontrakture, jačanje mišića).
Funkcionalni status.
OBIM POKRETA, MIŠIĆNA SNAGA i dr kao dokumentovani nalaz pre i na završetku lečenja.
Obuka.
ZAŠTITNIM POKRETIMA i štampanim materijalom koji obezbedjujemo za naše klijente, činimo sve da uz savete obučimo pacijente da čuvaju svoju kičmu.
Kinesio taping.
Neuromuskularne trake: Ovo je nova metoda rasterecenja misica i zglobova lepljenjem neuromuskularnih traka.
Sluzi za dekompresiju i stabilizaciju zglobova i misica, poboljsanje limfne(limfedem) i krvne cirkulacije, smirivanje upala nerava, vezivnih tkiva zglobova, analgezije.
Efikasna je i kod sportskih povreda, kontuzije ili istezanja misica i kao podrska ostecenim zglo bovima i vecih sportskih naprezanja.
ambulanta-za-fizikalnu-terapiju-fizio-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA.
Rehabilitacija, Elektroterapija, Kineziterapija, HIL Laser, COMPEX stimulator, Extenzomat, Trakcija, Limfna drenaža, Kineziotejping, Masaža, Kućne posete, Tenziomiografija TMG.
REHABILITACIJA.
Medicinska rehabilitacija podrazumeva sve postupke i aktivnosti kojima je cilj da smanjimo posledice oboljenja ili povređivanja i razvijemo preostale fizičke i psihičke sposobnosti.
Ona podrazumeva kompleksne metode lecenja.
Zasnovana je na primeni fizikalnih agenasa i kineziterapije kao i radne terapije.
Intenzitet i vrsta terapije koja se daje pacijentima, varira od slučaja do slučaja i zavisi od oboljenja, godina starosti i fizičkog stanja.
U kineziterapiji primenjujemo sve tipove vežbi: pasivne, aktivne, aktivno potpomognute, kao i vežbe disanja.
Vežbama kroz rehabilitaciju se postiže podizanje opšte fizičke kondicije u skladu sa mogućnostima svakog pacijenta individualno.
Poboljšanjem lokalne i opšte cirkulacije sprečava se stvaranje komplikacija vezanih za neaktivnost, usporava se napredovanje hroničnih degenerativnih i reumatskih bolesti kroz očuvanje pokretljivosti zglobnih segmenata.Statički bicikl služi za jačanje donjih ekstremiteta kao i očuvanje obima pokreta,uz korišćenje drugih pomagala koja se koriste u programu kinezi-terapije.
Bolna stanja zglobova i kičme, Sportske povrede, Preoperativna priprema, Postoperativna rehabilitacija (fizikalna terapija nakon operativnog zahvata), Reuma i artroza program.
kicma-ordinacija-fizikalne-medicine-i-rehabilitacije-fizikalna-terapija

Kičma Ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije

Beograd, Voždovac, Gospodara Vučića 130 011 2852772
Tim stručnjaka ordinacije KIČMA u terapiji kombinuje Linearnu trakciju - istezanje kičme aparatima, Fizikalnu terapiju - upotreba lasera, ultrazvuka, struja razih oblika i modulacija, magneta, krio terapije, Kineziterapiju - istezanja, mobilizaciju i manipulaciju kičmenog stuba i mišića, izvođenje vežbi
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Fizikalna terapija. Pregled specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije. Rentgenska snimanja kostiju i zglobova, MDCT- 64 slajsni skener, EMNG (elektromioneurografija), Merenje periferne gustine koštane srži. Fizikalna medicina i rehabilitacija. Fizijatri su danas ravnopravni deo tima medicinskih stručnjaka za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju u slučajevima raznih stečenih oboljenja i kongenitalnih deformiteta odraslih i dece. To se odnosi na sve osobe sa neurološkim, neurohirurškim, reumatološkim, ortopedskim i traumatološkim obolenjima, sportskim i drugim povredama dece i odraslih. Za svakog pacijenta se pravi individualni plan lečenja i rehabilitacije koji se svakodnevno prilagođava trenutnom subjektivnom i objektivnom stanju. Lekari različitih specijalnosti i viši fizioterapeuti su u stalnom međusobnom kontaktu jer se pokazalo da se najbolji odabir terapije postiže samo timskim radom. Nova standardna usluga hospitalizovanih bolesnika u Opštoj bolnici Bel Medic je svakodnevna (često i više puta na dan) rana rehabilitacija nepokretnih ili otežano pokretnih bolesnika od strane viših fizioterapeuta, uz prethodnu svakodnevnu fizijatrijsku evaluaciju trenutnog stanja. Pravilan i stručan oporavak koji se postiže ovakvim multidisciplinarnim pristupom omogućava bolesnicima uspešno vraćanje svakodnevnim aktivnostima. Zahvaljujući savremenoj dijagnostičkoj i terapijskoj opremi, Bel Medic-ov tim fizijatara i viših fizioterapeuta Vam nudi kompletnu uslugu 24 sata dnevno.
poliklinika-nera-fizikalna-terapija

Poliklinika Nera

Beograd, Voždovac, Pazinska 20 011 3975728 |
063 235370 |
FIZIKALNA TERAPIJA BEOGRAD POLIKLINIKA NERA Fizikalna terapija predstavlja primenu raznih oblika fizičke energije (svetlosne, toplotne, električne, magnetne, mehaničke…).
Back to Top