Fizikalna terapija, Fizikalna medicina Zemun

Registruj se
Prijavi se
Fizikalna terapija, Fizikalna medicina Zemun
poliklinika-intermed-plus-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA BEOGRAD POLIKLINIKA INTERMED PLUS Dijagnostika i lečenje bolnih sindroma u reumatologiji i neurologiji, sportskih povreda, posttraumatskih stanja, postoperativnih stanja: - specijalistički pregledi, laboratorija i UZ dijagnostika - fizikalna terapija - biostimulativni (soft) laseri - ultrazvuk - niskofrekventno magnetno polje - TENS - IFS struje - kineziterapija - intra i periartikularna infiltracija lekova - program za rehabilitaciju - kardiovaskularnih oboljenja - gojaznih - sportskih povreda - anti stres program
ordinacija-fizikalne-medicine-i-rehabilitacije-matejic-m-fizikalna-terapija
Fizikalna terapija se sprovodi individualno prilagodjena svakom pacijentu.
Naime nakon obavljenog inicijalnog pregleda fizijatra pacijentu se ordinira najbolja moguća kombinacija fizikalnih agenasa koja će dovesti do najbržeg oporavka.U toku sprovodjenja terapije vrše se svakodnevni besplatni kontrolni pregledi i po potrebi menja terapija u cilju što bržeg oporavka.
Pregled i terapiju je moguće organizovati u kući pacijenta jer ordinacija poseduje savremene mobilne aparate kojima se može sprovesti svaki terapijski program.
Kineziterapija se sprovodi pod stručnim nadzorom viših fizioterapeuta i uključuje individualne i grupne vežbe za decu i odrasle (vežbe za loše držanje tela, ravna stopala, kifozu i skoliozu kičmenog stuba,vežbe za osteoporozu).
U okviru fizikalne terapije bavimo se lečenjem: reumatoloških oboljenja (zapaljenske i degenerativne promene na kičmenom stubu i perifernim zglobovima-rame, lakat, koleno, kuk, peta), ortopedskih oboljenja (stanja nakon preloma, uganuća, upale i povrede tetiva i ligamenata,endoproteze kuka i kolena), bolnih stanja (cervicobrachialgia, lumboischialgia, Discus hernia), deformiteta i oboljenja kičmenog stuba i stopala kod dece, neuroloških oboljenja (stanja posle infarkta mozga, paralize i pareze perifernih nerava, Sclerosis multiplex), osteoporoze, angioloških oboljenja (vena i rana venskog porekla-ulcus cruris venosum, poremećaja cirkulacije, lečenjem limfedema).
Ordinacija poseduje savremene aparate za sprovođenje kompletne fizikalne terapije: laseroterapija, ultrazvuk, interferentne struje, stabilna galvanizacija, dijadinamske struje, TENS, interferentne struje sa pločastim ili vacusac elektrodama, limfni pneumatski drenažer, magnetoterapija, parafango i parafinoterapija, krioterapija, kineziterapija, kinesiotaping.
U našoj ordinaciji možete obaviti specijalistički fizijatrijski i angiološki pregled , kao i konsultativne preglede ortopeda, neurologa , reumatologa i vaskularnog hirurga.
liderna-centar-fizikalna-terapija

Liderna centar

Beograd, Zemun, Dragana Rakića 42 011 2198397 |
064 4341292 |
FIZIKALNA TERAPIJA.
Elektroterapija (galvanizacija, elektroforeza lekova, dijadinamične struje, tens, interferentne struje, elektrostimulacija), Sonoterapija (ultrazvuk, sonoforeza, Magnetoterapija (niskim frekvencijama 1-27Hz), Fototerapija (infracrveni zraci), Laser, Krioterapija (led).
KINEZITERAPIJA, vežbe za cervikalni sindrom, vežbe za lumbalni sindrom, vežbe relaksacije, vežbe za osteoporozu, vežbe kod traumatskih povreda, vežbe kod sportskih povreda, vežbe zaštitnih položaja i pokreta.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA, Fizikalne terapije na aparatima.
Pregledi fioterapeuta i vežbe fizikalne medicine.
PREGLED FIZIJATRA.
Fizijatar je lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.
Pregled fizijatra obuhvata opšti pregled i specijalni deo pregleda.
U opštem delu pregleda lekar uzima anamnezu to jest sledece podatke od pacijenta: lične podatke, glavne tegobe koje pacijent ima, zatim detaljne podatke o početku i razvoju sadašnje bolesti, ranije bolesti i operacije, kao i porodičnu anamnezu.
Specijalni deo pregleda predstavlja klinički pregled pacijenta kada lekar ispituje: posturu (stav,držanje tela), hod, aktivnu i pasivnu pokretljivost kičme i svih zglobova, tonus, trofiku i snagu mišića po MMT (manuelnom mišićnom testu), refleksnu aktivnost, senzibilitet, antropometrijske mere (mere se obim i dužina ekstremiteta), stanje periferne cirkulacije, test aktivnosti dnevnog života ( ADŽ test) kada je to potrebno.
KADA VAM JE POTREBAN PREGLED FIZIJATRA?
KOJE BOLESTI i STANjA LEČI FIZIJATAR?
BOLNA STANjA: Bolovi i napetost u vratu, bolovi i trnjenje u rukama; Bolovi u donjem delu ledja tj slabinskoj kičmi, bolovi i trnjenje u jednoj ili obe noge, lumboišialgija ili tzv išijas, Bolovi u grudnoj kičmi, bolovi između lopatica, interkostalne neuralgije, Bolovi u perifernim zglobovima (kolenima, kukovima, sitnim zglobovima šaka), takozvane artroze ili degenerativne bolesti zglobova (gonartroza, koksartroza), Bolno rame, tzv “Smrznuto rame”, Bolovi u predelu lakta, tzv teniski lakat ili golfski lakat, Bolovi u stopalu, bolovi u peti, upala tabanske fascije, petni trn
poliklinika-park-medica-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA.
Fizikalna medicina.
Dijagnostika; Lečenje: laser, magnet, ultrazvuk, TCARE, elektrostimulacija i drugo; Rehabilitacija posle povreda i operacija; Kineziotaping; Kineziterapija i kiropraksa.
Fizikalna terapija ima značajnu ulogu u lečenju i osposobljavanju pacijenata sa težim i lakšim povredama koje su posledica fizičke traume, u periodu postoperativnog oporavka, nakon dužeg mirovanja, kod stanja koja nastaju kao posledica moždanog udara, kod poremećaja motornog razvoja kod dece kao i degenerativne promene uslovljene prirodnim putem starenja.
Fizikalna terapija ima veoma važnu ulogu u preventivnom delovanju, a sastavni je deo trenažnog i takmičarskog procesa u sportu.
FIZIKALNA TERAPIJA sadrži sledeće terapije: elektroterapija predstavlja primenu električne energije u cilju postizanja terapijskog efekta.
Svoju primenu u medicini elektroterapija je pronašla otkrićem pozitivnog efekta na strukture mišićnog i nervnog sistema.Elektoterapijom se postiže toplotni efekat koji utiče na proširenje krvnih sudova i poboljšanje cirkulacije, analgetski efekat stimulacijom nervnih vlakana za prenos bola, povećanje mišićne mase, stimulacija oštećenih nervnih vlakana i antiedematozni efekat.
master-sportski-centar-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA Kineziterapija je oblast fizikalne medicine koja kao osnovno sredstvo za rad koristi pokret.
Glavni cilj kineziterapijskog lečenja je uspostavljanje fiziološke funkcije, povređenog segmenta ili čitavog tela.
To se postiže primenom adekvatno prepisanim i pravilno doziranim vežbama.
U fizikalnoj terapiji UZ se koristi kao vrsta akustičnih vibracija visoke frekfencije.
Vibracije se u tkivu pretvaraju u toplotnu energiju.
Ultrazvukom se temperatura mišića može podići za 2-3˚C.
I još mnogo toga....
Fizikalna terapija Beograd, fizikalna medicina Beograd, cene fizikalne terapije u Beogradu, ordinacije fizikalne medicine Beograd, pregled fizijatra cena - sve je ovde. Kako otkloniti bolove u vratu, leđima, ramenima i zglobovima? Treba vam rehabilitacija posle povrede? Fizijatar Vam je preporučio fizikalnu terapiju? Iskusan i stručan fizioterapeut će Vam pomoći da otklonite ove tegobe. Fizikalna terapija preporučuje se i kod hroničnih oboljenja ali i kod akutnih stanja kao što su na primer ukočenost u leđima nastala kao posledica naglog pokreta ili prehlade. Fizikalna terapija u Beogradu praktikuje se u velikom broju specijalističkih ordinacija fizikalne medicine. Fizikalna terapija se ne mora uvek primenjivati u cilju lečenja oboljenja kičme, zglobova i kostiju, ili u cilju saniranja povreda kao i postoperativnog oporavka, već je primena fizikalne terapije u Beogradu dobila širi smisao, a to je otklanjanje napetosti u mišićima, koja se javlja kao posledica stresa uzrokovanog modernim tempom života. - Fizijatri su danas ravnopravni deo tima medicinskih stručnjaka za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju u slučajevima raznih stečenih oboljenja i kongenitalnih deformiteta odraslih i dece. To se odnosi na sve osobe sa neurološkim, neurohirurškim, reumatološkim, ortopedskim i traumatološkim obolenjima, sportskim i drugim povredama dece i odraslih. Pod fizikalnom terapijom se podrazumeva lečenje fizikalnim agensima kako prirodnim tako i veštačkim. Fizikalni agensi ne izazivaju, kao pojedini lekovi, zavisnost niti alergiju, neželjena dejstva se pri pravilnoj primeni izuzetno retko javljaju. Fizikalna terapija predstavlja takođe i primenu raznih oblika fizičke energije (mehaničke, svetlosne, toplotne, električne, magnetne...). Zahvaljujući napretku i razvoju tehnologije, posebno elektronike, dolazi i do naglog razvoja - aparaturne fizikalne terapije (elektro-, magneto-, foto-, sonoterapije...). Fizikalna terapija ima i veoma važnu ulogu u preventivnom delovanju, a sastavni je deo trenažnog i takmičarskog procesa u sportu. U slučaju kada stanje zahteva operativno lečenje (ortopedsko, hirurško ili neurohirurško), fizikalna medicina i rehabilitacija (fizikalna terapija) ponovno nalazi svoje mesto u rehabilitaciji pre i nakon operativnog zahvata.
Back to Top