Fizikalna terapija, Fizikalna medicina Vračar

Registruj se
Prijavi se
Fizikalna terapija, Fizikalna medicina Vračar
physio-motion-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA - PHYSIO MOTION Profesionalni i edukovani fizioterapeuti, savremene i efikasne terapije, posvećenost pacijentima.
master-physical-ambulanta-za-fizikalnu-terapiju-fizikalna-terapija
Više od jedne decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku i masažu.
Terapiju zasnivamo na individualnom pristupu svakom pacijentu, u odnosu na dijagnozu, kliničku sliku, želje i potrebe pojedinca, kako bi se obezbedio najbolji terapijski ishod.
U okviru naših usluga izdvajamo rehabilitaciju povreda, rad sa sportistima, rad sa decom, lečenje bola u leđima i različite vrste masaža.
FIZIKALNA TERAPIJA sadrži sledeće terapije: elektroterapija predstavlja primenu električne energije u cilju postizanja terapijskog efekta.
Svoju primenu u medicini elektroterapija je pronašla otkrićem pozitivnog efekta na strukture mišićnog i nervnog sistema.Elektoterapijom se postiže toplotni efekat koji utiče na proširenje krvnih sudova i poboljšanje cirkulacije, analgetski efekat stimulacijom nervnih vlakana za prenos bola, povećanje mišićne mase, stimulacija oštećenih nervnih vlakana i antiedematozni efekat.
Interferentne struje ili ukrštene struje su dobile naziv po efektu interferencije koji nastaje u tkivu kada se ukrste dva samostalna strujna kola.
Ima primenu kod: degenerativnih i reumatskih oboljenja, kod trauma, iščašenja, uganuća, preloma, kod sportskih povreda, pareze i paralize, kod cervikalnog i lumbalnog sindroma.
Prednost primene interferentnih struja je što se može aplikovati i u predelu metala.
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Fizikalna medicina i rehabilitacija. MNOGIMA SMO POMOGLI - MOŽEMO i VAMA. Često ste u dilemi kada imate bol u leđima, kukovima ili kolenima da li bi trebalo više da mirujete ili da se krećete?
Najbolji odgovor na ovo pitanje može vam dati lekar fizijatar posle detaljnog specijalističkog pregleda. REUMATSKA OBOLJENJA: zapaljenski reumatizam (reumatoidni artritis, M.Bechterev), degenerativni reumatizam (spondiloza vratnog i lumbalnog dela kičme, diskartroza, diskus hernija), artroza ramenog zgloba, artroza lakta (teniski lakat), koksartroza kuka, gonartroza kolena, artroza ručnog i skočnog zgloba, vanzglobni reumatizam mekih.
ledja-i-vrat-ordinacija-za-fizikalnu-medicinu-i-rehabilitaciju-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA.
Fizikalna terapija je deo fizikalne medicine, koja koristi fizičke agense u svrhu lecenja pacijenta.
VEŽBE ZA VRAT.
Kineziterapije ili razumljivije vezbe, za donji deo ledja su oduvek postojale kao vid rehabilitacije kod bolova u leđima.
TERAPIJSKI PILATES Uobicajeno je da u procesu rehabilitacije bude naglasena RANA rehabilitacija koja pacijentu pomaze da se oslobodi bola.
STOTT PILATES.
KOREKTIVNA GIMNASTIKA.
Korektivna gimnastika predstavlja sastavni deo kineziterapije.
Ona ciljanim vežbama deluje na ispravljanje.
KINEZITERAPIJA.
Kineziterapija – terapija pokretom.
VEŽBE ZA LEĐA.
PROGRAM ZA OSTEOPOROZU Osteoporoza je metabolički poremećaj kostiju.
NEURO DINAMIKA.
Ako se nervni sistem razmatra kao organ a ne multisegmentna struktura (kao Što se često radi) biće mnogo lakše razumeti.
Elektroterpija, laseroterapija, magnetoterapija, termoterapija, kineziterapija, intermitentnu longitudinalnu trakciju.
Svi modaliteti imaju funkciju smanjenja bola, poboljšanja prokrvljenosti, biostimulacije, smanjenja otoka, povećanja lokalne otpornosti tkiva i ubrzanja njegovog zaceljenja.
poliklinika-medikom-fizikalna-terapija
FIZIKALNA MEDICINA i REHABILITACIJA: Fizikalna terapija predstavlja primenu energije u cilju prevencije, lečenja kod povreda i oboljenja.
U poliklinici Medikom lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije odredjuje za svakoga pojedinačno individualnu terapiju koja se sprovodi u cilju poboljšanja opšteg stanja i smanjenja tegoba.
Koriste se laser, diadinamik, galvan, UZ, IFS, TENS i kinezi terapija.
ELEKTROENCEFALOGRAFIJA (EEG) je neurofiziološka metoda koja registruje električnu aktivnost mozga preko elektroda koje se postavljaju na površinu glave.
Na zapisu se beleže moždani talasi različite frekvence (alfa, beta, delta i teta talasi), budnost i spavanje kao i patološka stanja kao što su epilepsija, moždani udar ili druga oštećenja mozga, kod trzaja mišića različite etiologije, da bi se otkrio uzrok.
Kao pomoć za simulaciju nekih neuobičajenih stanja koja mogu dovesti do poremećeja u zapisu, koriste se ubrzano disanje (hiperventilacija), fotostimulacija, kao i snimanje u snu nakon dužeg perioda budnosti.
ELEKTROMIONEUROGRAFIJA (EMNG) je elektrofiziološka metoda kojom se ispituje električna aktivnost mišića i perifernih živaca.
Elektromiografija (EMG) beleži akcioni potencijal mišićnih vlakana u fazi mirovanja,umerene i maksimalne kontrakcije.
Elektroneurografija (ENG) ispituje brzinu provodljivosti pojedinih nerava, senzitivnih i motornih.
Izvode se u cilju dijagnostike različitih mišićnih bolesti (miopatije) i oboljenja perifernih nerava (povrede, dijabetes, alkoholizam, bolesti bubrega, bolesti kičme, pareza i paraliza nerava).
LASER, U fizikalnoj medicini koriste se laseri male snage koji ostvaruju biostimulativni efekat bez termičkog efekta i bez morfoloških promena obasjanog tkiva.
Deluje za ublažavanje bola, smiruje upalne procese, regeneriše i obnavlja tkiva.
Skraćuje vreme lečenja i ima veoma povoljan efekat kod regeneracije mišićnih vlakana (sportske povrede), perifernih nerava , kostiju i kože.
Efikasan je i kod oboljenja kičmenog stuba (spondiloze) i kod reumatskih bolesti.
Pomaže u obnavljanju tkiva kod opekotina.
Ne sme se koristiti u trudnoći, kod osoba koje imaju epilesiju, ne preporučuje se kod dece u zonama rasta kostiju i kod osoba koje imaju često krvarenje (hemoragični sindrom) i maligniteta.
DIJADINAMIČKE STRUJE (DDS) su jednosmerne niskofrekventne impulsne struje polusinusoidnog oblika.
Veoma su efikasne u smanjenju bola i to dejstvo ima efekta nekoliko časova posle terapije.
Stimulišu mišiće posle dugotrajnog mirovanjai stimulišu cirkulaciju.
Ne smeju se primenjivati u trudnoći, ukoliko postoji tromboza dubokih vena kao i pri povišenoj temperaturi.
GALVANSKA STRUJA je jednosmerna struja, konstantnog napona.
Koristi se za poboljšanje cirkulacije, smanjenje zapaljenja, umanjenje bola a ovom metodom se mogu uneti i neke lekovite supstance.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA, Fizikalne terapije na aparatima.
Pregledi fioterapeuta i vežbe fizikalne medicine.
PREGLED FIZIJATRA.
Fizijatar je lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.
Pregled fizijatra obuhvata opšti pregled i specijalni deo pregleda.
U opštem delu pregleda lekar uzima anamnezu to jest sledece podatke od pacijenta: lične podatke, glavne tegobe koje pacijent ima, zatim detaljne podatke o početku i razvoju sadašnje bolesti, ranije bolesti i operacije, kao i porodičnu anamnezu.
Specijalni deo pregleda predstavlja klinički pregled pacijenta kada lekar ispituje: posturu (stav,držanje tela), hod, aktivnu i pasivnu pokretljivost kičme i svih zglobova, tonus, trofiku i snagu mišića po MMT (manuelnom mišićnom testu), refleksnu aktivnost, senzibilitet, antropometrijske mere (mere se obim i dužina ekstremiteta), stanje periferne cirkulacije, test aktivnosti dnevnog života ( ADŽ test) kada je to potrebno.
KADA VAM JE POTREBAN PREGLED FIZIJATRA?
KOJE BOLESTI i STANjA LEČI FIZIJATAR?
BOLNA STANjA: Bolovi i napetost u vratu, bolovi i trnjenje u rukama; Bolovi u donjem delu ledja tj slabinskoj kičmi, bolovi i trnjenje u jednoj ili obe noge, lumboišialgija ili tzv išijas, Bolovi u grudnoj kičmi, bolovi između lopatica, interkostalne neuralgije, Bolovi u perifernim zglobovima (kolenima, kukovima, sitnim zglobovima šaka), takozvane artroze ili degenerativne bolesti zglobova (gonartroza, koksartroza), Bolno rame, tzv “Smrznuto rame”, Bolovi u predelu lakta, tzv teniski lakat ili golfski lakat, Bolovi u stopalu, bolovi u peti, upala tabanske fascije, petni trn
focus-fizikal-&-beauty-fizikalna-terapija

Focus Fizikal & Beauty

Beograd, Vračar, Koče Kapetana 43 011 2404046
FIZIKALNA TERAPIJA.
Individualna i grupna kineziterapija, vežbe mišića, pasivne i aktivne vežbe održavanja opsega pokreta, respiratorni trening, vežbe koordinacije i balansa, vežbe istezanja vežbe za skoliozu, kifozu, posturalnu disfunkciju, vežbe za osteoporozu, program zdravog mršavljenja, elektroterapija, dijadinamske struje, galvanizacija, interferentne struje tens, elektrostimulacija, terapeutski laser, terapeutski ultrazvuk, magnetoterapija, limfna drenaža i manualna limfna drenaža, krio terapija, cyriax, kinesio taping.
Fizikalna terapija je grana medicine i rehabilitacije sa ciljem da pomogne pacijentima u oporavku ili poboljsanju fizicke sposobnosti.
Fizikalna terapija pruža usluge ljudima u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim životnim dobima.
Fizikalna terpaija se bavi prepoznavanjem i povećavanjem mogućnosti pokreta, prevencijom i rehabilitacijom.
Fizioterapeutska dijagnoza može biti izražena terminima poremećaja u pokretu ili može obuhvatati kategorije oštećenja, funkcionalnih ograničenja, nesposobnosti ili sindroma.
Fizioterapija ili fizikalna terapija je usluga koja obavlja, vodi ili nadgleda fizioterapeut, a sastoji se od procene, utvrđivanja funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza).
physical-&-soul-fizikalna-terapija

Physical & Soul

Beograd, Vračar, Mačvanska 36 060 7271071
FIZIKALNA TERAPIJA.
Fizikalna terapija je indikovana kod: Ortopedskih stanja, Reumatoloških stanja, Sportskih povreda, Neuroloških oboljenja, Hroničnih bolnih sindroma, Dečjoj rehabilitaciji.
Elektro terapija, kao najviše korišćena metoda u fizikalnoj terapiji ima veliku primenu u lečenju bolnih stanja kičme, zglobova, sportskih povreda, smetnji cirkulacije, oštećenja i slabosti mišića i živaca.
Galvanska struja, Interferentne struje, Dijadinamske struje, TENS (transkutana elektro nervna stimulacija), Elektroforeza lekova, Ultrazvučna terapija, Elektromagnetna terapija, Krio terapija, Kinezi terapija.
Back to Top