Fizikalna terapija, Fizikalna medicina Vračar

Registruj se
Prijavi se
Fizikalna terapija, Fizikalna medicina Vračar
physio-motion-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA - PHYSIO MOTION Profesionalni i edukovani fizioterapeuti, savremene i efikasne terapije, posvećenost pacijentima.
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Fizikalna medicina i rehabilitacija. MNOGIMA SMO POMOGLI - MOŽEMO i VAMA. Često ste u dilemi kada imate bol u leđima, kukovima ili kolenima da li bi trebalo više da mirujete ili da se krećete?
Najbolji odgovor na ovo pitanje može vam dati lekar fizijatar posle detaljnog specijalističkog pregleda. REUMATSKA OBOLJENJA: zapaljenski reumatizam (reumatoidni artritis, M.Bechterev), degenerativni reumatizam (spondiloza vratnog i lumbalnog dela kičme, diskartroza, diskus hernija), artroza ramenog zgloba, artroza lakta (teniski lakat), koksartroza kuka, gonartroza kolena, artroza ručnog i skočnog zgloba, vanzglobni reumatizam mekih.
master-physical-ambulanta-za-fizikalnu-terapiju-fizikalna-terapija
Više od jedne decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku i masažu.
ledja-i-vrat-ordinacija-za-fizikalnu-medicinu-i-rehabilitaciju-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA BEOGRAD
ambulanta-vip-physical-fizikalna-terapija

Ambulanta ViP physical

Beograd, Vračar, Nebojšina 24 060 1311130
FIZIKALNA TERAPIJA.
Fizikalni pregled, Shockwave terapija, Visokointenzivni laser, Funkcionalni trening, Kineziterapija, Kineziotejping.
Ambulanta “ViP physical” namenjena je svima Vama koji vodite računa o svom zdravlju, želite što pre da se vratite svakodnevnim aktivnostima ili poboljšate svoje sportske performanse.
Fototerapija – lečenje svetlošću, Hromoterapija, Korišćenje ultravioletnih zraka, Helioterapija, korišćenje sunčevog svetla, Laser, korišćenje laserskih zraka, Svetlosne kupke, Topli vazduh, Termoterapija – lečenje toplotom, Krioterapija – lečenje ledom, Hidroterapija – korišćenje tople vode i pare za lečenje, Elektroterapija – korišćenje raznih oblika električne energije: Jednosmerna struja, Niskofrekventna struja, Srednjefrekventna struja, Visokofrekventna struja, Sonoterapija – korišćenje zvučne energije, Mehanoterapija – korišćenje mehaničke energije, Manipulacija, Kineziterapija – korišćenje pokreta i različito doziranih vežbi.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-fizikalna-terapija
FIZIKALNA TERAPIJA, Fizikalne terapije na aparatima.
Pregledi fioterapeuta i vežbe fizikalne medicine.
PREGLED FIZIJATRA.
Fizijatar je lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.
Pregled fizijatra obuhvata opšti pregled i specijalni deo pregleda.
U opštem delu pregleda lekar uzima anamnezu to jest sledece podatke od pacijenta: lične podatke, glavne tegobe koje pacijent ima, zatim detaljne podatke o početku i razvoju sadašnje bolesti, ranije bolesti i operacije, kao i porodičnu anamnezu.
Specijalni deo pregleda predstavlja klinički pregled pacijenta kada lekar ispituje: posturu (stav,držanje tela), hod, aktivnu i pasivnu pokretljivost kičme i svih zglobova, tonus, trofiku i snagu mišića po MMT (manuelnom mišićnom testu), refleksnu aktivnost, senzibilitet, antropometrijske mere (mere se obim i dužina ekstremiteta), stanje periferne cirkulacije, test aktivnosti dnevnog života ( ADŽ test) kada je to potrebno.
KADA VAM JE POTREBAN PREGLED FIZIJATRA?
KOJE BOLESTI i STANjA LEČI FIZIJATAR?
BOLNA STANjA: Bolovi i napetost u vratu, bolovi i trnjenje u rukama; Bolovi u donjem delu ledja tj slabinskoj kičmi, bolovi i trnjenje u jednoj ili obe noge, lumboišialgija ili tzv išijas, Bolovi u grudnoj kičmi, bolovi između lopatica, interkostalne neuralgije, Bolovi u perifernim zglobovima (kolenima, kukovima, sitnim zglobovima šaka), takozvane artroze ili degenerativne bolesti zglobova (gonartroza, koksartroza), Bolno rame, tzv “Smrznuto rame”, Bolovi u predelu lakta, tzv teniski lakat ili golfski lakat, Bolovi u stopalu, bolovi u peti, upala tabanske fascije, petni trn
poliklinika-medikom-fizikalna-terapija

Poliklinika Medikom

Beograd, Vračar, Braničevska 12a 011 3443781
FIZIKALNA MEDICINA i REHABILITACIJA: Fizikalna terapija predstavlja primenu energije u cilju prevencije, lečenja kod povreda i oboljenja.
U poliklinici Medikom lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije odredjuje za svakoga pojedinačno individualnu terapiju koja se sprovodi u cilju poboljšanja opšteg stanja i smanjenja tegoba.
Koriste se laser, diadinamik, galvan, UZ, IFS, TENS i kinezi terapija.
ELEKTROENCEFALOGRAFIJA (EEG) je neurofiziološka metoda koja registruje električnu aktivnost mozga preko elektroda koje se postavljaju na površinu glave.
Na zapisu se beleže moždani talasi različite frekvence (alfa, beta, delta i teta talasi), budnost i spavanje kao i patološka stanja kao što su epilepsija, moždani udar ili druga oštećenja mozga, kod trzaja mišića različite etiologije, da bi se otkrio uzrok.
Kao pomoć za simulaciju nekih neuobičajenih stanja koja mogu dovesti do poremećeja u zapisu, koriste se ubrzano disanje (hiperventilacija), fotostimulacija, kao i snimanje u snu nakon dužeg perioda budnosti.
ELEKTROMIONEUROGRAFIJA (EMNG) je elektrofiziološka metoda kojom se ispituje električna aktivnost mišića i perifernih živaca.
Elektromiografija (EMG) beleži akcioni potencijal mišićnih vlakana u fazi mirovanja,umerene i maksimalne kontrakcije.
Elektroneurografija (ENG) ispituje brzinu provodljivosti pojedinih nerava, senzitivnih i motornih.
Izvode se u cilju dijagnostike različitih mišićnih bolesti (miopatije) i oboljenja perifernih nerava (povrede, dijabetes, alkoholizam, bolesti bubrega, bolesti kičme, pareza i paraliza nerava).
LASER, U fizikalnoj medicini koriste se laseri male snage koji ostvaruju biostimulativni efekat bez termičkog efekta i bez morfoloških promena obasjanog tkiva.
Deluje za ublažavanje bola, smiruje upalne procese, regeneriše i obnavlja tkiva.
Skraćuje vreme lečenja i ima veoma povoljan efekat kod regeneracije mišićnih vlakana (sportske povrede), perifernih nerava , kostiju i kože.
Efikasan je i kod oboljenja kičmenog stuba (spondiloze) i kod reumatskih bolesti.
Pomaže u obnavljanju tkiva kod opekotina.
Ne sme se koristiti u trudnoći, kod osoba koje imaju epilesiju, ne preporučuje se kod dece u zonama rasta kostiju i kod osoba koje imaju često krvarenje (hemoragični sindrom) i maligniteta.
DIJADINAMIČKE STRUJE (DDS) su jednosmerne niskofrekventne impulsne struje polusinusoidnog oblika.
Veoma su efikasne u smanjenju bola i to dejstvo ima efekta nekoliko časova posle terapije.
Stimulišu mišiće posle dugotrajnog mirovanjai stimulišu cirkulaciju.
Ne smeju se primenjivati u trudnoći, ukoliko postoji tromboza dubokih vena kao i pri povišenoj temperaturi.
GALVANSKA STRUJA je jednosmerna struja, konstantnog napona.
Koristi se za poboljšanje cirkulacije, smanjenje zapaljenja, umanjenje bola a ovom metodom se mogu uneti i neke lekovite supstance.
focus-fizikal-fizikalna-terapija-689930

Focus Fizikal

Beograd, Vračar, Koče Kapetana 45 064 4697373
FIZIKALNA TERAPIJA - FOCUS FIZIKAL Fizikalni tretmani u cilju otklanjanja bolova.
fizio-vracar-fizikalna-terapija-892091

Fizio Vračar

Beograd, Vračar, Ljubostinjska 2 069 4002266
FIZIKALNA TERAPIJA - FIZIO VRAČAR Usluge iz oblasti fizikalne i sportske medicine.
centar-za-bol-i-fizikalnu-terapiju-analgesis-fizikalna-terapija-231032
FIZIKALNA TERAPIJA - ANALGESIS Najbolje terapije prilagođene svakom pacijentu za efikasno otklanjanje bolova.
fizikalna-medicina-zdravlje-je-lepota-fizikalna-terapija-597198
FIZIKALNA TERAPIJA - ZDRAVLJE JE LEPOTA Lečenje povreda, fizikalna terapija najsavremenijom aparaturom.
fiziokinezis-fizikalna-terapija-344763

Fiziokinezis

Beograd, Vračar, Kornelija Stankovića 21 064 1471679
FIZIKALNA TERAPIJA - FIZIOKINEZIS Fizikalne terapije za odrasle i decu, masaže, kineziterapija...

Physical & Soul

Beograd, Vračar, Koče Kapetana 060 7271071
FIZIKALNA TERAPIJA - PHYSICAL & SOUL Savremene procedure fizikalne terapije.
LOKACIJE
Back to Top