Laboratorije, Biohemijske laboratorije Novi Sad

Registruj se
Prijavi se
Laboratorije, Biohemijske laboratorije Novi Sad
jugolab-zavod-za-laboratorijsku-dijagnostiku-laboratorije-895894
LABORATORIJE - JUGOLAB Jugolab predstavlja modernu laboratorija koja svojim radom može da odgovori na sve zahteve pacijenata u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse.
biohemijska-laboratorija-biotest-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku "BIOTEST" je osnovan 1997 godine.
Prostire se na 400 m2 i spada u jednu od najprostranijih i najmodernijih laboratorija u Srbiji.
Opremljen je najsavremenijom laboratorijskom opremom.
Sva ispitivanja se izvode na automatizovanim hematološkim, biohemijskim i imunohemijskim analizatorima koji su umreženi u laboratorijski informacioni sistem, što omogućava visoku preciznost i tačnost u radu.
U Biotestu možete uraditi hematološke, biohemijske analize, analize hormona i tumorskih markera, nivo lekova u krvi, virusološke, imunološke, alergološke analize i sva ispitivanja iz oblasti mikrobiologije i patohistologije u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse i zahtevima korisnika.
eurolab-poliklinika-i-laboratorija-biohemijske-laboratorije
LABORATORIJE NOVI SAD - EUROLAB LABORATORIJA NOVI SAD Validni i pouzdani rezultati kliničkih ispitivanja su ključni za dijagnostiku i sprovođenje terapije.
Veoma široka lepeza testova koji mogu da se urade u našoj laboratoriji, od najjednostavnijih do onih najsofisticiranijih, zadovoljiće sve zahteve savremene medicinske dijagnostike.
aqualab-laboratorije-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJKSA LABORATORIJA NA SLAVIJI OD 00 DO 24h.
AQUALAB Plus laboratorije Vam pružaju više od 4000 različitih laboratorijskih analiza iz područja biohemije, hematologije, koagulacije, imunohemije, mikrobiologije, virusologije, alergoloških ispitivanja, molekularne biologije i genetike, patohistologije uz mogućnost stalne konsultacije sa našim strucnim timom.
Dolazak stručnog kadra na kućnu adresu.
Skrining novorođenčadi.
Amniocenteza.
Peptest.
beo-lab-laboratorije-biohemijske-laboratorije

BEO LAB laboratorije

Novi Sad, Braće Ribnikar 7 021 3025050
cena: Cenovnik
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE.
Biohemija, Mikrobiologija, Hematologija, Patohistologija.
Beo-lab laboratorije se bave ispitivanjem uzoraka iz oblasti biohemije, mikrobiologije, hematologije i patohistologije u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse i zahtevima korisnika. Osnovane su poštujući sve zahteve kontrole kvaliteta rada laboratorija u pogledu opreme, ljudstva, potrošnog materijala, reagenasa i uslova rada bazirajući se na principima dobre laboratorijske prakse.
Najsavremenija tehnologija, iskusni stručnjaci.
Laboratorije se baziraju na ispitnoj opremi najsavremenije tehnologije kao i na iskusnim i profesionalnim stručnjacima koji za fokus u procesu rada imaju postizanje preciznih i pouzdanih rezultata u domenu laboratorijske dijagnostike.
Kvalitet i efikasnost su naši osnovni postulati, oni jesu i uvek će biti ključ našeg uspeha i čine nas pouzdanim i kompetentnim partnerom i lekarima, medicinskim osoblju, bolnicama, ordinacijama, osiguravajućim društvima, firmama kao i pojedincima.
Ljubazan i profesionalan odnos prema korisnicima.
Saradnju sa korisnicima karakterišu bliski profesionalni odnosi, aktivna komunikacija i mogućnost stručnih konsultacija iz bilo koje oblasti laboratorijske prakse.
medlab-zavod-za-laboratorijsku-dijagnostiku-1-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD MEDLAB ZAVOD ZA LABORATORIJSKU DIJAGNOSTIKU Zdravstvena ustanova MEDLAB za svoje korisnike obavlja medicinska ispitivanja na materijalima humanog porekla, poštujući odrednice dobre laboratorijske prakse DLP, iz oblasti hematologije, urologije, bakteriologije, virusologije, imunologije, biohemije, citopatologije, patohistologije i ostalih oblasti medicine u skladu sa registracijom delatnosti, savremenim saznanjima i važećim standardima u svojoj oblasti rada.
Zdravstvena ustanova MEDLAB pri tome poštuje sve zahteve korisnika i sprovodi aktivnosti na zadovoljenju tih zahteva, usklađujući ih sa raspoloživim resursima, pravilima struke i odrednicama standarda SRPS ISO/IEC 17025:2006.
laboratorije-ns-lab-biohemijske-laboratorije

Laboratorije NS LAB

Novi Sad, Svetozara Miletića 24 021 520092
cena: Cenovnik
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Biohemija, Imunologija, Hormoni, Tumor markeri, Hematologija, Mikrobiologija, Preventivne analize.
Danas, u sklopu naših laboratorija uspešno funkcionišu biohemijska, hematološka, mikrobiološka i patohistološka laboratorija.
biohemijska-laboratorija-medialab-biohemijske-laboratorije

Biohemijska laboratorija Medialab

Novi Sad, Svetozara Ćorovića 33 021 402909
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD BIOHEMIJSKA LABORATORIJA MEDIALAB Kod nas možete obaviti sve potrebne biohemijske analize.
mc-poliklinika-biohemijske-laboratorije

MC Poliklinika

Novi Sad, Bulevar cara Lazara 79b 021 6372232
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD MC POLIKLINIKA Kod nas možete uraditi sve potrebne biohemijske analize.
laboratorija-lin-lab-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA LIN LAB Medicinska laboratorija Lin Lab u Novom Sadu prvenstveno je mikrobiološka laboratorija, ali se u njoj rade i sve druge analize.
Nalazi se na odličnoj lokaciji, na Limanu 4, prekoputa kula.
Karakteristika ove medicinske laboratorije je činjenica da laboratoriju vodi i sa pacijentima radi lekar mikrobiolog.
Samim tim, možete dobiti i konsultaciju i savet lekara za problem koji imate ili tumačenje rezultata.
Osoblje je izuzetno ljubazno, a cilj im je da se pacijent prijatno oseća i rado ponovo dođe.
Upravo zahvaljujući pažnji osoblja i njihovom odnosu prema pacijentima, čak i brisevi koji važe za bolne, ne bivaju neprijatni!
bio-lab-centar-biohemijske-laboratorije

Bio Lab Centar

Novi Sad, Masarikova 3 021 522433
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD BIO LAB CENTAR Oko 70% laboratorijskih grešaka posledica je propusta u preanalitičkoj fazi.
U Bio lab centru radimo sve što zahteva dobra laboratorijska praksa kako bi se potencijalne greške u ovoj fazi svele na minimum.
Pružamo stručnu pomoć u adekvatnoj pripremi pacijenata za laboratorijska ispitivanja, uzimanje uzoraka, pripremu, storniranje, transport i stabilizaciju uzoraka.
laboratorijska-dijagnostika-hemolab-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA HEMOLAB Vršimo sve potrebne biohemijske analize po veoma povoljnim cenama.
medilab-laboratorije-laboratorije
LABORATORIJE - MEDILAB Sve vrste analiza, laboratorije na mnogo lokacija u Beogradu i Srbiji.
patohistoloska-laboratorija-histocentar-laboratorije
LABORATORIJE - HISTOCENTAR Patohistološke analize, kvalitetno opremljena laboratorija.
Privatne biohemijske laboratorije u Novom Sadu
Biohemijske laboratorije u Novom Sadu nude svojim klijentima veliki broj analiza koje su svrstane u više kategorija. Briga o zdravlju podrazumeva da redovno posećujemo lekara i radimo sistematske preglede. Neke osobe su revnosne po ovom pitanje, dok druge nisu. Potreba da se na vreme razmišlja o prevenciji prepoznata je od strane većih organizacija, tako da one imaju uvedenu praksu da za svoje zaposlene organizuju periodične sistematske preglede. Svaka detaljna provera stanja organizma podrazumeva izradu analiza u biohemijskoj medicinskoj laboratoriji. Pored analiza koje se rade putem uzimanje uzroka krvi iz prsta ili iz vene, provera zdravstvenog stanja vrši se i analizom drugih uzoraka, kao što je analiza urina i koprokultura, na primer.
Biohemijske laboratorije u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Bilo da je reč o sistematskom pregledu u radnoj organizaciji ili samostalnom odlasku kod lekara radi utvrđivanje dijagnoze, najjasniju sliku daju rezultati laboratorijskih analiza. Da bi oni bili tačni i da bi se mogli koristiti kao polazna tačka u nastavku lečenja, neophodno je da se ispoštuju procedure koje se odnose na to kako se pacijent pripremio za vađenje krvi ili na koji način je kolektovao druge uzorke namenjene testiranju. Vađenje krvi iz vene radi dobijanja uzorka za analizu podrazumeva da je pacijent upoznat sa nekim činjenicama vezanim za to šta treba da radi pre toga, a šta bi trebalo da izbegava. Obično je pitanje koje se vezuje za vađenje krvi vezano za to da li sme da se jede pre toga. Neki pacijenti zaborave da pitaju lekara koji im je dao uput za laboratorijske analize u vezi sa pripremom. Međutim, ljubazno osoblje koje radi u najboljim privatnim biohemijskim laboratorijama u Novom Sadu, preko telefona odgovoriće Vam na takva pitanja. Najvažnije je da se dobije validan rezultat, a mnogo toga je na samom klijentu, tj. pacijentu. Ako neka osoba konzumira hranu ili piće pre vađenja krvi zarad neke analize koja zahteva da se radi na prazan stomak, onda dobijeni rezultat nije tačan jer ne pokazuje prave vrednosti. Merenje nivoa šećera u krvi ili na primer merenje nivoa holesterola zahteva da se ove analize rade na prazan stomak i da vađenju krvi prethodi dvanaestočasovno gladovanje. Ako se ono zanemari i ako osoba doručkuje pre vađenja krvi, bolje je da odlazak u laboratoriju odloži za drugi dan. Dešava se da neko zaboravi da treba da ide da izvadi krv i da mahinalno ujutru doručkuje ili popije kafu ili čaj sa šećerom, pa se tek posle toga seti da to ne bi trebalo da se radi. Najjednostavnije je da promeni svoje planove i da odlazak u laboratoriju ostavi za sutra ili za neki drugi dan.
Kada idete kod lekara jer osećate neke tegobe, ili kada odlazite na kontrolni pregled, veoma često pored recepata za lekove koje treba da pijete, dobijete i uput za laboratoriju. Laboratorijske analize najjednostavnije i najbrže ćete uraditi u najbližoj biohemijskoj laboratoriji. Građani Novog Sada i svi oni koji u ovaj grad dolaze na lečenje, treba da pogledaju spisak laboratorija u njihovoj blizini i da provere da li se u njima rade tražene analize. Kako najveće medicinske laboratorije imaju u ponudi čak par hiljada različitih analiza, verovatnoća da to što tražite nađete kod njih je veoma velika. Analize koje se najčešće rade i koje su ustaljene u savremenoj medicinskoj praksi mogu se uraditi u svim privatnim laboratorijama. Najpoznatije novosadske laboratorije idu i korak dalje i svojim klijentima nude visokospecifične analize, kao i one koje se ne rade tako često i za kojima ne postoji velika potražnja. Svakako, nema potrebe da idete dalje, jer u Novom Sadu ćete naći sve što Vam treba kada su laboratorijske analize u pitanju.
Kako bismo se lakše snašli kada pregledamo spisak usluga i kako bismo mogli da vidimo kolika je cena neke analize, sve one podeljene su po oblastima kojima pripadaju. Tako, biohemijske laboratorije nude veliki broj analiza koje su podeljene po sledećim granama, odnosno na sledeće grupe analiza: biohemijske analize, mikrobiološke analize, hematološke analize, analize iz domena prenatalnog skrininga, imunološki testovi, patohistološke analize, analize iz oblasti genetike. Ovakva podela jasnija je stručnjacima, dok je opštoj populaciji jasnije kada je podela analiza konkretnija i uža. S tim u vezi je sledeća podela laboratorijskih analiza: biohemija, elektroliti, lipidni status, mikrobiologija, alergije, dijabetes, prenatalni skrining, enzimi, genetika, hematologija, srčani markeri, tumor markeri, hormoni, imunologija, virusologija, intolerancija na hranu, faktori koagulacije, lekovi u krvi, molekularna dijagnostika, patohistologija, spermogram, testovi na droge, analize urina… Ovakva podela laicima je jasnija jer na osnovu nje i konkretnog iskustva mogu da sagledaju koliko je široka ponuda analiza koje se rade u medicinskim laboratorijama.
Biohemijske laboratorije u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Osobama sa invaliditetom i onima koji su trenutno zbog bolesti ili nekog medicinskog stanja nepokretne ili se kreću sa poteškoćama, lakše bi bilo da laborant dođe kod njih kući radi uzimanja uzorka krvi. Privatne laboratorije u Novom Sadu imaju patronažnu službu koja posluje pod njihovim okriljem. Izlazak laboranata na teren se zakazuje telefonom. Ugovara se tačno vreme, ostavljaju se podaci kao što su adresa i telefon i navodi se koje analize treba uraditi. Patronažna služba najviše ide na teren zbog starih osoba. Njima je teško da ujutru odu u laboratoriju, naročito ako neko treba tamo da ih isprati i pomogne im da stignu. Nekim starijim osobama potrebna je pomoć pri kretanju, a jutarnji časovi, kada se obično vadi krv, ne odgovaraju mnogim mladim osobama da vode stare u laboratoriju, pošto je to i njihovo radno vreme. Zato je najjednostavnije da se zakaže dolazak laboranta kako bi se uzeli uzorci. Isto tako, mlađe osobe koje su lošijeg zdravstvenog stanja ili one koje usled povreda ne mogu da dođu do prostorija laboratorije, mogu zakazati izlazak laboranta na teren. Cena dolaska patronažne službe u novosadskim laboratorijama veoma je povoljna. Ona nije vezana za ukupnu cenu analiza i ne raste procentualno u odnosu na nju. Cena je fiksna i kreće se oko par stotina dinara.
Cene analiza u privatnim laboratorijama u Novom Sadu su povoljne. Obično su, kao i svugde drugde skuplje analize one koje se ne rade često, a njihovu cenu formiraju skupi reagensi ili neki drugi faktori. Ono što se najviše traži od analiza ima i najnižu cenu. Penzioneri čine veliki procenat korisnika usluga biohemijske laboratorije. Zato su neke laboratorije uvele penzionerski popust. U nekima je on stalan, dok u drugima traje periodično. Reč je o umanjenju ukupne cene za određeni procenat. Penzionerima sa plićim džepom ovakve akcije znače. Stoga im laboratorije izlaze u susret.
Nasuprot starima tu su deca sa njihovim izazovima. Normalno je da se dete plaši injekcija i igala. Zato klincima odlazak u laboratoriju nije omiljen, osim ako se ne stvori atmosfera u kojoj se oni osećaju prijatno. Najmlađi imaju strah od injekcija zato što nemaju osećaj zašto treba da pretrpe kratak bol i da je to za njihovo dobro. Kasnije, odrastanjem, ovaj strah nestaje jer osoba racionalno sagledava potrebu da se leči, što povremeno uključuje vađenje krvi ili primanje injekcija. Kada su deca u pitanju njima treba podrška. U privatnim laboratorijama nema gužvi, te se na taj način eliminiše frustracija koju one izazivaju. U samoj prostoriji gde se vadi krv postoji uvek nešto što je namenjeno najmlađima. Tu su igračke koje služe da okupiraju dečiju pažnju dok laborant uzima uzorak. Krv iz prsta se ne uzima bušenjem kože iglom, već štipaljkom koja ni malo ne izgleda strašno jer ne liči na injekciju. Svakako tu je pratilac deteta čiji je zadatak da kroz razgovor pripremi dete, a i samo osoblje u laboratoriji poseduje umeće i iskustvo u radu sa decom, naročito u trenucima kada naiđe neko dete koje je vidno uplašeno. Ipak, nakon vađenja krvi, deca se ohrabre i postanu zadovoljna jer znaju da su bila hrabra i da su prevazišla strah. Inače, strah od igala postoji i kod nekih odraslih. On seže od blagog ili umerenog do prave fobije. Ukoliko je takvog intenziteta da osoba može da ga kontroliše bez lekova, onda je moguće uzeti uzorak, bez posledica. Kako bi se takve osobe osećale što opuštenije za njih je bolje da odu negde gde nema gužve i gde će sve brzo biti gotovo. Prolongiranje i čekanje samo pogoršava situaciju. Zato su privatne laboratorije idealne za njih jer tu će sve odraditi veoma brzo. Osobe koje imaju izraženu fobiju, u dogovoru sa lekarom mogu uzeti terapiju koja će ih umiriti kako bi moglo da se uradi uzimanje uzorka krvi.
Biohemijske laboratorije u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Pored analiza koje se rade vađenjem krvi iz vene ili prsta, tu su i druge analize. Jedna od onih zbog koje treba da se ide u biohemijsku laboratoriju je i bris grla. Kada deca krenu u kolektiv, dešava se da ih često boli grlo, nekad to pređe i na odrasle. Jedan od najčešćih uzročnika gnojnih angina je streptokok. U privatnim medicinskim laboratorijama postoje i brzi testovi na streptokok, koji su gotovi za 15 minuta. Ako se ispostavi da je test sigurno negativan, onda znamo da streptokoka nema. Međutim, kada je grlo jako crveno, preporučuje se da radi klasičan bris grla za koji se rezultat čeka dva dana. Ova dva dana neophodna su da se uzorak zaseje na podlogu i da se u laboratoriji vidi šta je niklo. Na osnovu ovoga se utvrđuje koja bakterija je u pitanju, u kom procentu je zastupljena i na koje antibiotike je senzitivna, a na koje lekove je rezistentna. Tek tada se počinje sa terapijom antibioticima i to u odnosu na to šta je lekar prepisao, a nikako napamet i na svoju ruku. Neodgovorno uzimanje antibiotika povećava broj rezistentnih bakterija. Analize urina i urinokultura svakodnevno se rade u biohemijskim laboratorijama. Potreba za ovim analizama nastala je iz razloga da se lečenje infekcija obavlja efikasnije. Urinokultura ima povoljnu cenu u privatnim laboratorijama, a u nekima od najboljih u Novom Sadu, u ponudi je i brzi test urinokulture kojim se u istom danu utvrđuje da li postoje patogene klice ili ne. Ako se ispostavi da je nalaz brzog testa negativan to znači da bakterija nema. Ako se ipak ispostavi da bakterije postoje, onda se radi klasična urinokultura koja se čeka 2 dana da bi se videlo koje bakterije su prisutne u urinarnom traktu i da bi se tek tad počelo sa antibioticima. Najmodernija oprema koju poseduju laboratorije omogućila je ovako nešto. Do skora je svakako moralo da se čeka dva dana na rezultat, bio on pozitivan ili ne.
Za analizama iz oblasti prenatalnog skrininga veoma je velika potražnja u privatnim laboratorijama iz Novog Sada. Praćenje trudnoće podrazumeva da se pred svaku kontrolu ide u laboratoriju i da se razni parametri kontrolišu u skladu sa rasporedom. Na kontrole kod ginekologa ide se sa gotovim laboratorijskim rezultatima. Najnovije tehnologije omogućile su da se u laboratoriji rade veoma korisne analize koje nisu ni malo invazivne. Postoje analize koje se rade iz krvi, a pomoću kojih se proverava zdravlje ploda. Neke od ovih analiza rade se već više od decenije, ali ima i nekih novih koje zamenjuju daleko invazivnije metode provere. Zato je važno da se o njima svaka trudnica informiše i da ih na vreme uradi.
Osim u Novom Sad, biohemijske laboratorije koje imaju sedišta u ovom gradu, naveliko otvaraju ispostave i u drugim manjim mestima. Zato stanovnici ovih gradića i sela ne moraju da putuju baš u Novi Sad radi laboratorijskih analiza, već mogu da odu u ogranak koji je u njihovom mestu ili u susednom. I u ovom slučaju privatne laboratorije štede Vaše dragoceno vreme.
Zašto sve više ljudi ide u privatne laboratorije, i bira ih pre nego državne? U njima nema gužvi, čekanja i zakazivanja. Ako analiza to ne zahteva, ne mora se dolaziti rano ujutru i izostajati od škole, posla ili fakulteta. Mnoge analize mogu se uraditi popodne ili predveče, jer nisu vezane za doba dana ili obroke koje ste konzumirali. Privatne laboratorije otvorene su na više lokacija u gradu, pa je do njih uvek lako doći, neko idu u onu u koju je navikao jer je blizu stana gde živi, a neko odlazi u neku koja je blizu lekarske ambulante u kojoj se leči. Bilo kako bilo, mnogo je praktičnije da se analize rade u privatnim laboratorijama jer su tamo cene povoljne, a udobnost pacijenata je mnogo veća. Ušteda u vremenu nešto je što uvek treba imati na umu. Izgubljeno vreme ne može da se vrati. U skladu sa tim je mogućnost da se rezultati saznaju telefonski ili da se pošalju na imejl. Nije neophodno da odlazite i da ih lično podižete u privatnoj laboratoriji.
LOKACIJE
Laboratorije Aleksinac
Laboratorije Apatin
Laboratorije Aranđelovac
Laboratorije Bačka Palanka
Laboratorije Bajina Bašta
Laboratorije Batočina
Laboratorije Bečej
Laboratorije Bela Crkva
Laboratorije Beočin
Laboratorije Bogatić
Laboratorije Bor
Laboratorije Čačak
Laboratorije Ćuprija
Laboratorije Futog
Laboratorije Gornji Milanovac
Laboratorije Inđija
Laboratorije Ivanjica
Laboratorije Jagodina
Laboratorije Kać
Laboratorije Kanjiža
Laboratorije Kikinda
Laboratorije Kovačica
Laboratorije Kovin
Laboratorije Kragujevac
Laboratorije Kraljevo
Laboratorije Kruševac
Laboratorije Kula
Laboratorije Kuršumlija
Laboratorije Laćarak
Laboratorije Lajkovac
Laboratorije Lapovo
Laboratorije Leskovac
Laboratorije Loznica
Laboratorije Lozovik
Laboratorije Negotin
Laboratorije Niš
Laboratorije Nova Pazova
Laboratorije Novi Bečej
Laboratorije Novi Pazar
Laboratorije Novi Sad
Laboratorije Odžaci
Laboratorije Pančevo
Laboratorije Paraćin
Laboratorije Petrovaradin
Laboratorije Pirot
Laboratorije Požarevac
Laboratorije Prokuplje
Laboratorije Rača Kragujevačka
Laboratorije Ruma
Laboratorije Šabac
Laboratorije Senta
Laboratorije Šid
Laboratorije Smederevo
Laboratorije Smederevska Palanka
Laboratorije Sokobanja
Laboratorije Sombor
Laboratorije Sremska Kamenica
Laboratorije Sremska Mitrovica
Laboratorije Stara Pazova
Laboratorije Subotica
Laboratorije Surdulica
Laboratorije Svilajnac
Laboratorije Temerin
Laboratorije Topola
Laboratorije Ub
Laboratorije Užice
Laboratorije Valjevo
Laboratorije Velika Plana
Laboratorije Vranje
Laboratorije Vrbas
Laboratorije Vrnjačka Banja
Laboratorije Vršac
Laboratorije Žabalj
Laboratorije Zaječar
Laboratorije Zrenjanin
Back to Top