Laboratorije, Biohemijske laboratorije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Laboratorije, Biohemijske laboratorije Beograd
- SVE LABORATORIJE U BEOGRADU i SRBIJI NA JEDNOM MESTU!
- KOMPLETNA KRVNA SLIKA, ANALIZA URINA, BIOHEMIJA, KOAGULACIJA, HORMONI, TUMOR MARKERI!
- UPOREDITE LABORATORIJE - POGLEDAJTE NjIHOVE PREZENTACIJE, CENE i URADITE ANALIZE!
jugolab-zavod-za-laboratorijsku-dijagnostiku-laboratorije-895894
LABORATORIJE - JUGOLAB Jugolab predstavlja modernu laboratorija koja svojim radom može da odgovori na sve zahteve pacijenata u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse.
biohemijska-laboratorija-media-smederevo-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD BIOHEMIJSKA LABORATORIJA MEDIA SMEDEREVO Biohemijska laboratorija MeDia je osnovana 2001.godine u Smederevu.
Počinje sa radom u ulici Mome Ardelića L6 i to je bila jedina lokacija sve do septembra 2015.godine kada se otvara biohemijska laboratorija MeDia 1 u ulici Karađorđeva 37.Prostor je svojim uređenjem u potpunosti prilagođen potrebama pacijenata:čekaonicom, kutkom za najmlađe, delom za uzimanje uzoraka kao i radnim prostorom.Vršimo sve analize iz oblasti biohemije i hematologije, određivanje hormona i tumorskih markera, virusološke, imunološke analize, kao i mikrobiološka ispitivanja.
srbolab-laboratorija-za-medicinsku-biohemiju-biohemijske-laboratorije
U laboratoriji SRBOLAB možete uraditi hematološke i biohemijske analize, analize hormona i tumor markera, nivo lekova u krvi, imunološke analize, i analize vezane za virusologiju i mikrobiologiju.
Naša laboratorija omogućava da pacijenti veoma brzo dobiju neophodne rezultate analiza za uspostavljanje dijagnoze, praćenje toka bolesti i procenu efikasnosti primenjene terapije.
Sve analize laboratorija obavlja stručno, brzo i kvalitetno po pristupačnim cenama, uz omogućeno stručno tumačenje odgovornih lica.
Krvna slika podrazumeva određivanje krvnih elemenata: leukocita (belih krvnih zrnaca) i leukocitarne formule (limfocita, granulocita, monocita, eozinofila), eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), trombocita (krvnih pločica), hemoglobina, vrednosti hematokrita i pojedinih parametara vezanih za eritrocite poput MCV, MCH i MCHC.
Nalazom krvne slike može se otkriti anemija (malokrvnost), zapaljenski procesi, poremećaj krvarenja kao i čitav niz hematoloških oboljenja.
hemi-lab-laboratorija-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD HEMI LAB LABORATORIJA Biohemijske analize koje se obavljaju u biohemijskoj laboratoriji rade više od 120 analiza, uključujući i rutinske: glukoza, lipidni status, enzimi jetre, parametre vezane za rad bubrega, humane proteine, reumatske faktore, faktore rizika srčanih oboljenja.
biohemijska-laboratorija-biotest-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku "BIOTEST" je osnovan 1997 godine.
Prostire se na 400 m2 i spada u jednu od najprostranijih i najmodernijih laboratorija u Srbiji.
Opremljen je najsavremenijom laboratorijskom opremom.
Sva ispitivanja se izvode na automatizovanim hematološkim, biohemijskim i imunohemijskim analizatorima koji su umreženi u laboratorijski informacioni sistem, što omogućava visoku preciznost i tačnost u radu.
U Biotestu možete uraditi hematološke, biohemijske analize, analize hormona i tumorskih markera, nivo lekova u krvi, virusološke, imunološke, alergološke analize i sva ispitivanja iz oblasti mikrobiologije i patohistologije u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse i zahtevima korisnika.
eurolab-poliklinika-i-laboratorija-biohemijske-laboratorije
LABORATORIJE NOVI SAD - EUROLAB LABORATORIJA NOVI SAD Validni i pouzdani rezultati kliničkih ispitivanja su ključni za dijagnostiku i sprovođenje terapije.
Veoma široka lepeza testova koji mogu da se urade u našoj laboratoriji, od najjednostavnijih do onih najsofisticiranijih, zadovoljiće sve zahteve savremene medicinske dijagnostike.
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Radimo više analiza iz jednog uzorka krvi.Određujemo hematološke, biohemijske, imunohemijske, hormonske analize, kao i analize različitih antitela i tumor markera.
patohistoloska-laboratorija-dr-radosavljevic-biohemijske-laboratorije
PATOHISTOLOŠKA LABORATORIJA DR RADOSAVLJEVIĆ Patohistološka laboratorija „PATOLOGIJA-Dr Radosavljević“ u Zemunu, čiji je vlasnik i osnivač prim.
dr Radoslav Radosavljević.
Analize se najčešće rade na zahtev ordinacija ,bolnica, domova zdravlja,poliklinika, a najčešće su u pitanju ginekološke (biopsije grlića materice i drugih delova genitalnog trakta, kiretmani,papanikolau testovi,operativni materijali i sl.),urološke (biopsije i operativni materijali prostate,testisa idrugih organa) , dermatološke analize (u vezi sa dermatopatologijom: analize tkiva bradavica, mladeža, tumora mekih tkiva na koži i ispod kože), kao i pregledi svih ostalih tkiva i organa nakon operativnih zahvata.
aqualab-laboratorije-biohemijske-laboratorije

AQUALAB laboratorije

Beograd, Vračar, Kneginje Zorke 30 011 2441551
cena: Cenovnik
BIOHEMIJKSA LABORATORIJA NA SLAVIJI OD 00 DO 24h.
AQUALAB Plus laboratorije Vam pružaju više od 4000 različitih laboratorijskih analiza iz područja biohemije, hematologije, koagulacije, imunohemije, mikrobiologije, virusologije, alergoloških ispitivanja, molekularne biologije i genetike, patohistologije uz mogućnost stalne konsultacije sa našim strucnim timom.
Dolazak stručnog kadra na kućnu adresu.
Skrining novorođenčadi.
Amniocenteza.
Peptest.
beo-lab-laboratorije-biohemijske-laboratorije

BEO LAB laboratorije

Beograd, Savski venac, Resavska 60 011 3622888
cena: Cenovnik
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE.
Biohemija, Mikrobiologija, Hematologija, Patohistologija.
Beo-lab laboratorije se bave ispitivanjem uzoraka iz oblasti biohemije, mikrobiologije, hematologije i patohistologije u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse i zahtevima korisnika. Osnovane su poštujući sve zahteve kontrole kvaliteta rada laboratorija u pogledu opreme, ljudstva, potrošnog materijala, reagenasa i uslova rada bazirajući se na principima dobre laboratorijske prakse.
Najsavremenija tehnologija, iskusni stručnjaci.
Laboratorije se baziraju na ispitnoj opremi najsavremenije tehnologije kao i na iskusnim i profesionalnim stručnjacima koji za fokus u procesu rada imaju postizanje preciznih i pouzdanih rezultata u domenu laboratorijske dijagnostike.
Kvalitet i efikasnost su naši osnovni postulati, oni jesu i uvek će biti ključ našeg uspeha i čine nas pouzdanim i kompetentnim partnerom i lekarima, medicinskim osoblju, bolnicama, ordinacijama, osiguravajućim društvima, firmama kao i pojedincima.
Ljubazan i profesionalan odnos prema korisnicima.
Saradnju sa korisnicima karakterišu bliski profesionalni odnosi, aktivna komunikacija i mogućnost stručnih konsultacija iz bilo koje oblasti laboratorijske prakse.
inep-laboratorija-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD INEP LABORATORIJA U okviru INEP-a nalazi se Laboratorija za medicinsku biohemiju, mikrobiologiju sa parazitologijom i imunodijagnostiku u kojoj se vrše sledeća laboratorijska ispitivanja uzoraka biološkog materijala: određivanje hormona, tumorskih markera, imunoglobulina, autoantitela, antitela na parazite, biohemijske i hematološke analize, analiza urina, spermogram, spermocitogram i mikrobiološke analize
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-laboratorije

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 011 3091000
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Biohemijska laboratorija. LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA. Savremena medicina danas ne može da se zamisli bez laboratorijske dijagnostike koja je veoma važna za brzo otkrivanje bolesti i za što uspešnije lečenje, praćenje toka bolesti i izlečenje. Brzina određivanja i tačnost analiza su veoma uznapredovali zadnjih godina sa razvojem novih tehnologija, robotike i on- line obaveštavanja. Moderno opremljena laboratorija je osnovni faktor za brzo i tačno postavljanje dijagnoze. U našoj laboratoriji možete brzo i pouzdano uraditi kompletne analize krvi i urina: hematološke, biohemijske, virusološke, imunološke, hormone, tumor markere, mikrobiološke. SAVETI PACIJENTIMA. Krv za laboratorijske analize se vadi "našte" (na prazan stomak), 12 sati apsolutno gladovanje i izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost. Pacijentima koji uzimaju lekove prepororučuje se da jutarnju dozu leka ponesu u laboratoriju i popiju posle vađenja krvi. Za kvalitativnu analizu urina potrebno je u sterilnu bočicu, posle pranja i brisanja, uzeti srednji mlaz prvog jutarnjeg urina i u što kraćem roku doneti u laboratoriju. Za kvantitativnu analizu 24h urina potrebno je prvog dana prvi jutarnji urin baciti, zatim sakupljati urin u čistu bocu tokom dana, večeri i noći; i prvu porciju urina drugog dana. Sav sakupljeni urin što pre doneti u laboratoriju. Tokom sakupljanja urina treba popiti od 1,5 - 2L tečnosti.
biohemijska-laboratorija-talija-lab-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Vizija naših laboratorija jeste da se naš kvalitet dugoročno pamti i da jednoga dana brend Talija laboratorija bude izbor svake porodice.
Naša misija jeste da svakom korisniku bez obzira na pol, starost, rasnu pripadnost i socijalni status obezbedimo vrhunski kvalitet i uslugu kada je privatna laboratorija u pitanju i da svaki naš korisnik iz laboratorije izađe zadovoljan i sa preporukama za naš tim.
Zašto izabrati Talija Lab laboratorije?
Iako veoma mlada kuća stručni tim naših triju laboratorija broji tri biohemičara, doktora specijalistu mikrobiologije i čak 7 laboratorijskih tehničara.
Na čelu tima biohemijskih laboratorija je mr ph Manja Mitrović medicinski biohemičar.
dia-lab-laboratorija-biohemijske-laboratorije

DIA LAB laboratorija

Beograd, Vračar, Radoslava Grujića 1 011 3444859
cena: Cenovnik
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Osnovani smo 2003 godine kao laboratorija za biohemiju.
Vremenom smo rasli i razvijali se, pri čemu danas poslujemo na 5 lokacija i imamo preko 30 stalno zaposlenih lekara i laboratorijskih tehničara, sa dugogodišnjom kliničkom praksom, koji su na raspolaganju svim pacijentima u pogledu konsultacija i tumačenja rezultata.
Tokom godina rada usavršavali smo se i rasli zajedno sa našim pacijentima u želji da im pružamo sveobuhvatnu laboratorijsku dijagnostiku visokog kvaliteta.
Vrhunska opremljenost DIALAB-a, visoko stručni i iskusni kadar, kao i sprovodjenje kontrole kvaliteta, garantuju pacijentima i njihovim lekarima tačnost rezultata, neophodne za postavljanje dijagnoze, praćenje toka bolesti ili uskladjivanje terapije, koji se dobijaju u toku dana, a na lični zahtev i za jedan sat, (osim mikrobioloških, koji zahtevaju duže analiziranje).
Laboratorija za kliničku biohemijsku, hematološku i mikrobiološku dijagnostiku DIA LAB pruža pacijentima široku paletu standardnih i specifičnih laboratorijkih analiza koje pokrivaju sve oblasti medicine, u skladu sa SVETSKIM STANDARDIMA SAVREMENE LABORATORIJSKE DIJAGNOSTIKE.
dijagnosticki-centar-hram-biohemijske-laboratorije

Dijagnostički centar Hram

Beograd, Vračar, Skerlićeva 22 011 3441886
cena: Cenovnik
Laboratorijska dijagnostika.
Dijagnostički centar Hram Vam pruža mogućnost da na najsavremenijoj opremi i po izuzetno povoljnim cenama uradite sve vrste laboratorijskih analiza: Biohemija, Tumor markeri, Anemija, Genetske analize, Lekovi u krvi, Hormoni, Lipidni status, Enzimi, Serologija.
genmedica-laboratorija-centar-za-citogenetiku-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Biohemija.
Biohemijske analize ukazuju na funkciju jetre, pankreasa, funkcionisanje bubrega.
Ove analize obuhvataju i određivanje lipidnog statusa.
JETRA, Šećer.
Najpoznatiji parametar iz ove grupe analiza je glukoza („šećer“).
Glukoza je glavni izvor energije za ljudski organizam, a potiče najvećim delom iz ugljenih hidrata unetih hranom.
Kompleksnim uticajem hormona, reguliše se koncentracija šećera u krvi.
Pod normalnim uslovima, nivo glukoze je rezultat pre svega delovanja insulina, glukagona, hormona rasta.
Na nivo glukoze naročito deluju stres i gladovanje.
Povišene vrednosti glukoze, služe za dijagnostikovanje dijabetesa (šećerne bolesti).
Međutim, dijagnoza dijabetesa se ne može postaviti na osnovu pojedinačne vrednosti šećera u krvi, već se kod osoba kod kojih postoji sumnja za postojanje bolesti uradi test opterećenja glukozom (GTT).
Ovaj test se ne radi, ukoliko su vrednosti glukoze u nekoliko uzastopnih određivanja jasno povišene, a pored toga može da se dokaže prisustvo glukoze u urinu, i ukoliko postoje jasni klinički znaci bolesti: pojačana žeđ, povećan volumen urina, nagli gubitak telesne težine.
Snižene vrednosti glukoze se sreću kod bolesti pankreasa, različitih bolesti jetre.
Praćenje vrednosti HbA1C dobar je pokazatelj prosečnog nivoa šećera u krvi tokom poslednja tri meseca.
HbA1C je skraćeni naziv za glikolizirani hemoglobin koji nastaje kao posledica vezivanja šećera za hemoglobin u eritrocitima.
Lipidni status.
Lipidi (masnoće) su izvor energije, i gradivne strukture ćelije.
Povišene vrednosti masnoća mogu dovesti do njihovog taloženja u krvnim sudovima, (ateroskleroza) i do njihovog suženja, što za posledicu ima pojavu niza kardiovaskularnih oboljenja.
Vrednosti holesterola zavise od mnogih faktora, a najvažniji su starost i pol, a postoji i dnevna varijacija 6-8%.
Holesterol kod muškaraca je uvek viši nego kod žena pre menopauze, a posle menopauze je odnos obrnut: žene imaju više vrednosti holesterola nego muškarci.
Pored pola i starosti na vrednosti holesterola imaju uticaj i nasleđe, način ishrane, fizička aktivnost, hormoni.
Transaminaze.
Na bolesti jetre i žučnih puteva ukazuju bilirubini (ukupni i direktni) i transaminaze (AST i ALT).
Bilirubin nastaje iz hemoglobina, razgradnjom ostarelih eritrocita.
Životni vek eritrocita traje 120 dana.
Povišene vrednosti se sreću kod žutica.
Povećana aktivnost AST, se javlja kod bolesti jetre, metastaze jetre, limfoma, mononukleoze, kao i kod infarkta miokarda, bolesti mišića.
Isto važi i za ALT, s tim da je povećanje aktivnosti kod bolesti srca, mnogo manje od povećanja AST.
laboratorija-centar-biohemijske-laboratorije

Laboratorija Centar

Beograd, Vračar, Internacionalnih Brigada 56 011 3836971
cena: Cenovnik
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA CENTAR Laboratorija Centar je novo otvorena privatna biohemijska laboratorija u centru Beograda.
Naši prioriteti su preciznost, efikasnost i briga o pacijentima.
Laboratorija Centar raspolaže sa najsavremenijom opremom, visokokvalifikovanim stručnim kadrom koji je spreman da odgovori na sve zahteve laboratorijske dijagnostike.
U cilju što tačnije dijagnostike i praćenja toka bolesti kao i celokupnog zdravstvenog stanja, pored rutinskih analiza (hematološke, biohemijske, imunohemijske) nudimo i specijalne analize koje nam više govore o metabolizmu i ravnoteži organizma, a u cilju prevencije bolesti i nege zdravlja.
biohemijska-laboratorija-biodiagnostica-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Laboratorija za medicinsku biohemiju BioDiagnostica je osnovana početkom 2015.godine kao porodičan posao nakon višegodišnjeg iskustva u praksi.
Nalazimo se na opštini Stari grad u Beogradu.
Opremljeni smo savremenim automatski analizatorima proizvodjača ROCHE diagnostics (biohemija, imunohemija) i Nihon Kohden (hematologija).
Dugogodišnje iskustvo našeg stručnog tima je upravo ono što nam je omogućilo da napravimo pažljiv izbor opreme, metoda i tehnika koje su implementirane.
Laboratorija pruža svoje usluge pacijentima ali i zdravstvenim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama.
Naša misija je pružanje visokokvalitetnih usluga svim korisnicima poštujući principe dobre laboratorijske prakse.
Radno vreme laboratorije je od 07.30h-19.00h radnim danima a subotom od 07.30h-14.00h, tokom kojeg nudimo i patronažnu službu za naše pacijente i poslovne partnere.
Ovim putem Vas pozivamo da nas posetite i uverite se da zaslužujemo da budemo i Vaša laboratorija od poverenja!
Biohemijska laboratorija „Biodiagnostica“ radi širok spektar analiza iz svih oblasti kliničke dijagnostike.
Analiza krvi, analiza urina, biohemijske analize, tumor markeri, bakteriološke analize su samo neke od usluga koje pružamo.
laboratorija-mak-lab-biohemijske-laboratorije

Laboratorija Mak Lab

Beograd, Voždovac, Generala Štefaneka 18 011 6306713
cena: Cenovnik
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA MAK LAB Biohemijska laboratorija Mak Lab MKK osnovana je u junu 2016.godine sa ciljem da pruži usluge kvalitetne laboratorijske dijagnostike.Stručan kadar sa bogatim kliničkim i radnim iskustvom,kao i savremena oprema, dobra organizacija rada omogućavaju kvalitetnu i brzu obradu biološkog materijala.
Svakodnevnom kontrolom kvaliteta našim korisnicima usluga pružamo garanciju tačnosti izdatih rezultata.Radno vreme laboratorije je od 07 do 19 časova radnim danima,i ukoliko se uzorak uzme do 17h, većina standardnih biohemijskih i hematoloških analiza može biti gotova do 19h.Izuzetak je mikrobiologija čiji proces rada duže traje.
Takođe posedujemo terensku službu za šire područje Beograda za osobe koje nisu u mogućnosti da dođu do nas.
biohemijske-laboratorije-biomedica-biohemijske-laboratorije
Biohemijska laboratorija BioMedica osnovana je 1998 godine u Beogradu.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku BioMedica osnovan je 2005 godine u Beogradu.
Osnivač i direktor Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku BioMedica je Mr Ph Mirjana Sarkić, specijalista medicinske biohemije.
Mr Ph Mirjana SarkićZavod za laboratorijsku dijagnostiku BioMedica je registrovan za laboratorijsku dijagnostiku iz oblasti hematologije, biohemije, imunologije, mikrobiologije, virusologije i patohistologije.
Zavod je opremljen najsavremenijom laboratorijskom opremom.
Sva ispitivanja se izvode na automatizovanim hematološkim, biohemijskim i imunohemijskim analizatorima koji su umreženi sa računarskim sistemom što omogućava visoku preciznost i tačnost u radu.
Informacioni sistem je omogućio stvaranje baze podataka svih pacijenata.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku BioMedica u svom radu primenjuje principe dobre laboratorijske prakse.
Stručni tim Zavoda prati sve novine u razvoju savremene medicine i laboratorijske dijagnostike i primenjuje ih u Zavodu.
laboratorija-za-medicinsku-biohemiju-medialta-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Po potrebi kod nas možete odraditi hitne analize za 30 do 60 minuta i to: Krvna slika, Urin, CRP, Fibrinogen, PT-INR, Šećer u krvi.
biohemijska-laboratorija-citylab-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD BIOHEMIJSKA LABORATORIJA CITYLAB Osnovana u Beogradu, laboratorija Citylab neguje reputaciju među privatnim lekarima i zdravstvenim ustanovama, na ovom području kao dobavljač brzih, pouzdanih laboratorijskih rezultata.
Nas status ključnog partnera u pružanju kvalitetne medicinske nege unapređuje se svakog dana, a Citylab nastavlja svoju tradiciju beskompromisnog kvaliteta, lične usluge i ukupne izvrsnosti.
Mi smo posvećeni pomaganju lekarima u ranoj dijagnostici i upravljanju tokovima lečenja bolesnika usmeravajući dalji tretman bolesti kada je to potrebno.
zavod-za-laboratorijsku-dijagnostiku-paster-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Paster je prva privatna mikrobiološka laboratorija kod nas, osnovana 1999.
Spada u red najmodernijih medicinskih ustanova u Beogradu, gde se svakoga dana obave analize uzoraka velikog broja pacijenata.
U Zavodu Paster možete uraditi: bakteriološke, virusološke, parazitološke i mikološke analize iz oblasti mikrobiologije, kao i kompletne biohemijske i imunološke analize.
laboratorija-za-medicinsku-biohemiju-sim-lab-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Brzi i pouzdani rezultati, ljubazno i iskusno osoblje, savremeni aparati.
Sve analize na jednom mestu pod stručnim nadzorom.
Biohemijska laboratorija nalazi se u Krnjači, na Zrenjaninskom putu.
Naši pacijenti mogu da računaju na profesionalnu i kvalitetnu uslugu.
Možemo se pohvaliti visokokvalifikovanim stručnim kadrom sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti laboratorijske dijagnostike.Oprema i reagensi koji se koriste u radu su sertifikovani, inovativni i prilagođeni standardima laboratorijske prakse, tako da obezbeđuju precizne, pouzdane i pravovremene rezultate.
laboratorija-za-mikrobiologiju-sim-lab-plus-biohemijske-laboratorije
Naša mikrobiološka laboratorija nalazi se na Vračaru.
Naši pacijenti mogu da računaju na profesionalnu i kvalitetnu uslugu.
Možemo se pohvaliti visokokvalifikovanim stručnim kadrom sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti laboratorijske dijagnostike.Oprema i reagensi koji se koriste u radu su sertifikovani, inovativni i prilagođeni standardima laboratorijske prakse, tako da obezbeđuju precizne, pouzdane i pravovremene rezultate.
Naš stručni tim stoji Vam na raspolaganju svakog radnog dana od 07 do 20h, i subotom od 07 do 14h.
poliklinika-antamedica-biohemijske-laboratorije

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 011 3441515
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
LABORATORIJSKE ANALIZE.
HEMATOLOGIJA, Anemija, Koagulacija, Određivanje krvnih grup.
BIOHEMIJSKE ANALIZE, Ispitivanje funkcije jetre i pankreasa, Ispitivanje funkcije bubrega, Ispitivanje metabolizma kostiju, Bolesti kardiovaskularnog sistema, Ispitiivanje lipidnog statusa.
HORMONI i TUMORSKI MARKERI, Ispitivanje funkcije štitne žlezde, Polni hormoni, Ispitivanje funkcije nadbubrežne žlezde, Ispitivanje funkcije hipofize, Hormoni rasta, Tumorski markeri, Prostata, Testovi u trudnoći i prenatalni skrining.
PATOHISTOLOGIJA, Citologija, Patohistologija, Imunohistohemija.
VIRUSI – MIKROBIOLOGIJA, Bakteriologija, Parazitologija, Mikologija, Virusološka, bakteriološka i parazitološka serologija.
poliklinika-i-laboratorija-labomedica-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
HORMONI, ANALIZE KRVI, BIOHEMIJA, VIRUSI, TUMOR MARKERI, BRISEVI, STREPTOKOKUS – BRZI TEST.
Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom se dobija u roku od 5 minuta a ostali rezultati iz krvi (biohemija, hormoni, tumor markeri, virusi) istog dana od 15 do 19 časova.
protekal-poliklinika-biohemijske-laboratorije

Protekal Poliklinika

Beograd, Savski venac, Dr Ive Popovića Đanija 3a 011 4140781
cena: Cenovnik
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
U cilju kompletiranja dijagnostike na našoj poliklinici možete uradite sve vrste analiza krvi i urina kao što su: Kompletna krvna slika sa sedimentacijom; Funkcija bubrega (urea, kreatinin, mokracna kiselina) ; Pregled urina sa sedimentom; Funkcija jetre (ukupni bilirubin, AST, ALT, GGT, alkalna fosfataza); Profil masnoća u krvi (holesterol ukupni, HDL, LDL, trigliceridi); Tumor markeri prostate, PSA tumor markeri 15-3; Hormoni štitaste žlezde (T3, FT3, T4, FT4, TSH) antitela štitaste žlezde, hormoni drugih žlezda: bazalni insulin, FSH, LH, itd.
poliklinika-profmedika-simeunovic-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Laboratorijske analize.
Krvna slika, Biohemijske analize, Lipidogram, Hormonske analize, Imunološke analize, Kompletne mikrobiološke analize, Tumor markeri.
inter-light-medicinsko-biohemijska-laboratorija-biohemijske-laboratorije
Medicinsko biohemijska laboratorija "INTER-LIGHT" je osnovana 1993 godine u Beogradu i od početka sa polivalentnim programom kliničkih analiza koje su prevazilazile okvir kliničke hemije, upravo obuhvatao ono što je nekoliko godina kasnije proglašeno laboratorijskom medicinom.
Naše usluge pružamo svima koji nam se obrate: pacijentima, lekarima, zdravstvenim radnicima, zdravstvenim Ustanovama.
One mogu da budu laboratorijske, informativne (pripreme za uzimanje krvi i dr).
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Kompletne laboratorijske analize: krvna slika, biohemija, hormoni, tumor markeri, mikrobiološke analize, histopatološke analize
pharma-product-biohemijske-laboratorije

Pharma Product

Beograd, Savski venac, Koste Glavinića 2 011 3690338
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD PHARMA PRODUCT Pharma product u svom timu stručnjaka ima doktora nauka, primarijusa i specijaliste za izradu lekova koji svojim znanjem i iskustvom rešavaju mnoge probleme koji se javljaju u proizvodnji, naročito tečnih i polučvrstih farmaceutskih oblika.
Usluge se odnose na sugerisanje i odabir odgovarajućih tehnoloških postupaka ili tehničke opremljenosti prostora u kome se proizvodnja obavlja.
Angažuje se na razvoju novih farmaceutskih oblika sa poznatim lekovitim supstancama kao i osavremenjivanju već postojećih farmaceutskih oblika.
Isto tako učestvuje u izboru odgovarajućih pomoćnih materija i farmaceutskog oblika radi postizanja maksimalnog terapijskog učinka odabrane lekovite supstance, a u saradnji sa stručnjacima srodnih grana medicine.
Takođe pruža usluge izrade tečnih i polučvrstih farmaceutskih oblika poznatog ili željenog sastava u većim količinama i specijalnim pakovanjima.
laboratorija-beograd-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA BEOGRAD Proces uzorkovanja materijala nastavlja se obeležavanjem i evidentiranjem u protokole laboratorije, nakon čega se obavlja dalja priprema biološkog materijala za određivanje zadatih parametara.
klinika-renova-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD KLINIKA RENOVA Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Laboratoriju za medicinsku biohemiju „RenovaLab“ u okviru Klinike „Renova“.
Nudimo Vam mogucnost da u prostorijama naše laboratorije odradite sve potrebne analize, samoinicijativno ili na zahtev Vašeg lekara.
Naš tim, uz kontrolisan kvalitet rada i principe dobre laboratorijske prakse, pružice Vam kvalitetnu uslugu.
U našoj laboratoriji možete da odradite sve biohemijske i imunohemijske analize, hematološke analize, analize hemostaze kao i pregled urina i stolice.
Imamo saradnju sa referentnom mikrobiološkom laboratorijom tako da kod nas možete da u radite i sve mikrobiloške analize.
Laboratorija Vam daje mogucnost besplatnog tumacenja rezultata od strane našeg diplomiranog farmaceuta-medicinskog biohemicara, kao i konsultacije sa našim lekarima.
laboratorija-konzilijum-biohemijske-laboratorije

Laboratorija Konzilijum

Beograd, Vračar, Svetog Save 28a 011 2441144
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA KONZILIJUM Konzilijum se bavi laboratorijskom dijagnostikom od 1994.
god.
kao Biohemijska i Mikrobiološka laboratorija koje su se 2005.god objedinile u Zavod za laboratorijsku dijagnostiku ''Konzilijum''.
2007.god.
Zavod ''Konzilijum'' je rešenjem br 01- 183 Akreditacionog tela Srbije postao prva privatna akreditovana laboratorija za biohemijska ispitivanja.
Tokom celog perioda postojanja Zavod ''Konzilijum'' se razvijao i unapređivao tako da danas raspolaže sa visokokvalifikovanim i obučenim kadrom i najsavremenijom opremom za laboratorijsku dijagnostiku.
Program analiza, koji obuhvata u ovom momentu preko 1000 parametara, pokriva sve oblasti savremene medicine i omogućava da pacijent u najkraćem roku dobije rezultate neophodne za praćenje toka bolesti, postavljanje dijagnoze i procenu efikasnosti primenjene terapije.
laboratorija-zdravlje-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA ZDRAVLJE Laboratorija Zdravlje počela je sa radom 2009.godine.
Prva u nizu laboratorija otvorena je u Šapcu.
U kratkom periodu, sa vizijom da budemo pristupačniji i uvek dostupni korisnicima naših usluga, otvorili smo laboratorije na teritoriji Sremske Mitrovice, Rume, Bogatića, Šida i Bijeljine. Od samog početka pred sobom smo imali za cilj da rezultati naših analiza budu na vrhunskom nivou.
Pratili smo zahteve i potrebe naših pacijenata i opravdali njihovo poverenje kroz pružanje vrhunske stručne usluge širokog spektra hematoloških, biohemijskih, imunohemijskih, mikrobioloških, i patohistoloških analiza, PCR dijagnostike, ispitivanja na inhalacione i nutritivne alergene i netolerancije na hranu, transfuziološke analize, kao i mnoge druge analize u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse.
Sprovođenjem mera unutrašnje i spoljašnje kontrole kvaliteta, redovno se proveravaju dobijeni rezultati.
laboratorija-biomarker-biohemijske-laboratorije

Laboratorija Biomarker

Novi Beograd, Nedeljka Gvozdenovića 37 062 262063
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA BIOMARKER Kod nas možete obaviti sve potrebne analize veoma povoljno.
laboratorija-histolab-biohemijske-laboratorije

Laboratorija Histolab

Beograd, Vračar, Skerlićeva 12 011 2445729
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA HISTOLAB Kod nas možete uraditi sve biohemijske analize po veoma povoljnim cenama.
mikrobioloska-laboratorija-div-biohemijske-laboratorije

Mikrobiološka laboratorija DIV

Beograd, Vračar, Svetog Save 8 011 2437970
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD MIKROBIOLOŠKA LABORATORIJA DIV Tradicija je najbolji dokaz našeg kvaliteta.
homeopatski-centar-jevremovac-biohemijske-laboratorije
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD HOMEOPATSKI CENTAR JEVREMOVAC U "Jevremovcu" se već deset godina razvija ideja klasične homeopatije.
To znači da ne lečimo bolest, ime tegobe, nego pacijenta koji ima tu bolest.
Samo takav pristup omogućava suštinsko izlečenje,naravno, ukoliko je to moguće,ukoliko bolest nije nepovratno uništila mogućnost oporavka.
poliklinika-medicor-biohemijske-laboratorije

Poliklinika Medicor

Novi Beograd, Bulevar umetnosti 15/1 011 2137311
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD POLIKLINIKA MEDICOR Kao i u svakoj ozbiljnoj ustanovi, i u našoj poliklinici laboratorija zauzima posebno mesto.
laboratorija-haema-biohemijske-laboratorije

Laboratorija Haema

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 95 011 2139348
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD LABORATORIJA HAEMA Vršimo sve potrebne analize po veoma povoljnim cenama.
ortho-medicare-biohemijske-laboratorije

Ortho Medicare

Beograd, Savski venac, Istarska 2 011 3033434
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD ORTHO MEDICARE Za Vas vršimo sve potrebne analize, i to veoma povoljno.
hemikal-laboratorije-biohemijske-laboratorije

Hemikal laboratorije

Beograd, Zvezdara, Rableova 3 011 3433539
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD HEMIKAL LABORATORIJE BIOHEMIJSKE I IMUNOLOŠKE analize koje se obavljaju na biohemijsko-imunološkim analizatorima koji rade više od 120 različitih analiza, uključujući i rutinske (glukoza, lipidni status, enzimi jetre, parametre vezane za rad bubrega, humane proteine, reumatske faktore, faktore rizika srčanih oboljenja...). HEMATOLOŠKE ANALIZE (urađene uz pomoć hematološkog analizatora) koja daje: uvid u stanje leukocitne loze (belih krvnih zrnaca) preko broja leukocita, limfocita, monocita i granulocita; stanje trombocitne loze (krvnih pločica) koju čine broj trombocita, njihova prosečna zapremina i njihova stvarna zapremina; i stanje eritrocitne loze (crvenih krvnih zrnaca) kroz njihov broj, njihovu zapreminu, sadržaj hemoglobina u njima i prosečnu koncentraciju hemoglobina. ANALIZU HORMONA I VIRUSA najsavremenijim automatizovanim aparatima i tehnologijama koji određuju status hormona hipofize, tiroidne žlezde, reproduktivnih hormona ali i parametara koji su bitni za dijagnozu dijabetesa, anemije, osteoporoze, autoimunih bolesti... MIKROBIOLOŠKE ANALIZE koje određuju vrstu bakterija i lek koji će najbrže dovesti do izlečenja: brisa grla, nosa, uha i oka, pregled urina i urinokultura, pregled stolice na parazite i koprokultura, i niz drugih važnih analiza.
biohemijska-laboratorija-belladonna-biohemijske-laboratorije
Biohemijska laboratorija Belladonna osnovana je 1992 godine u Beogradu u Zemunu.
U Laboratoriji se određuju standardni biohemijski i hematološki parametri, kao i složene imunohemijske analize (hormoni štitne žlezde, reproduktivni hormoni, tumorski markeri, markeri osteoporoze i anemije i drugo).
Biohemijski prenatalni skrining uvršten je u program Laboratorije odmah nakon njegovog uvođenja u kliničku praksu, tako da je na našim prostorima laboratorija Belladonna među prvima otpočela da ispituje markere biohemijskog prenatalnog skrining-a u serumu trudnih žena, najpre tokom II trimestra trudnoće (AFP; hCG, uE3), a zatim i tokom I trimestra (Fβ-hCG, PAPP-A) kao i da određuje rizik fetusa za hromozomske i neke strukturne anomalije.
Laboratorija je opremljena savremenim automatskim analizatorima za biohemijska, hematološka i imunohemijska ispitivanja, koji se redovno kalibrišu i imaju obezbeđen servis.
Sa posebnom pažnjom sprovodi se spoljna i unutrašnja kontrola kvaliteta ispitivanja.
Uzorkovanje krvi izvode medicinski laboranti, u prostorijama laboratorije i na terenu, zatvorenim vakuum sistemom za jednokratnu upotrebu.
Laboratorija pruža usluge različitim kategorijama korisnika: pacijentima, zdravstvenim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama.
Laboratorije
Privatne biohemijske laboratorije pružaju svojim klijentima niz prednosti. U vremenu kada su sve potrebne analize radile u državnim laboratorijama, nismo imali toliki komfor kao što to danas imamo sa privatnim. Komfor ne podrazumeva bolju opremljenost ili prijatniji ambijent, nego mnoge praktične stvari koje nam u današnjem užurbanom vremenu mnogo znače. Ušteda vremena je jedna od tih prednosti. Organizacija dnevnih obaveza zaposlenom čoveku može da bude pravi izazov. Previše ih ima, a vremena je malo. Neke obaveze ne možemo ostaviti po strani. Ipak, dešava se da uz svu našu dobru volju i želju, ne uspemo sve da postignemo. Stoga je istina da je današnji tempo života dosta stresan. Međutim, sve što može da nam olakša izvršavanje dnevnih obaveza i pomogne da ih što efikasnije ispunimo, od velikog je značaja. Kada su privatne biohemijske laboratorije u pitanju, situacija je takva da su maksimalno prilagođene potrebama klijenata. Pre svega mislimo na duže radno vreme, na dostupnost dežurnih privatnih biohemijskih laboratorija tokom vikenda i praznika, kao i na mogućnost preuzimanja rezultata putem imejla. Takođe, ponuda usluga i dostupnih analiza meri se u hiljadama, tako da nije neophodno da obilazimo ceo Beograd kako bismo uradili neophodne analize, već sve možemo uraditi na jednom mestu, u odabranoj biohemijskoj laboratoriji.
Laboratorije Beograd
Foto: Michal Jarmoluk Pixabay
Radno vreme biohemijskih beogradskih biohemijskih laboratorija
Glavni grad nam pruža mnogo prednosti i mogućnosti. Jedna od prednosti je i ta da su nam mnoge usluge i proizvodi dostupni u bilo koje doba dana i noći, tokom svih 365 dana u godini. Kada su zdravstvene ustanove u pitanju uvek je bilo tako da odabrane budu dežurne, tako da kad god nam zatrebaju uvek su nam dostupne. Danas se putem interneta lako informišemo o tome koja je ustanova kada dežurna i do tih informacija dolazimo gotovo trenutno. Isto važi i za biohemijske laboratorije. Pravilna dijagnostika veoma često oslanja se na biohemijske analize koje se rade u laboratorijama. Od njih zavisi dalji tok lečenja. Razna akutna stanja zahtevaju brze reakcije, kao i pravovremeno dijagnostikovanje. Najčešće je polazna tačka biohemijska laboratorija u kojoj se rade analize krvi i urina. Rezultati se dobijaju u najkraćem mogućem roku. Šta to tačno znači? Dobijanje rezultata neke biohemijske analize ne zavisi od toga da li ima dovoljno osoblja trenutno u smeni, da li ima dovoljno hemijskih reagensa koji su neophodni za dotičnu analizu, kao i od toga da li su kompjuterizovane laboratorijske analize zauzete u tom trenutku ili ne. Štaviše, u privatnim biohemijskim laboratorijama ima dovoljno i osoblja i reagensa, kao i opreme da se analiziranju uzoraka pristupi veoma brzo. U centralnim laboratorijama analiziranje uzoraka vrši se na istom mestu, nema potrebe za transportom, dok se na manjim lokacijama uzeti uzorci pravilno skladište i transportuju do centrale gde se vrši njihov pregled i analiza. Izuzetak su neke jednostavnije i najčešće tražene analize, kao što je npr. krvna slika, koja se radi na licu mesta i rezultati se veoma brzo dobijaju. Međutim, bez obzira na to da li uzorke treba transportovati dalje ili ne, efikasnost i brzina nisu umanjeni.

Kada je dalje reč o prednostima radnog vremena privatnih biohemijskih laboratorija, one se ne odnose samo na dežurstva, već i na regularno radno vreme. Naime, neke analize krvi ili urina treba raditi ujutru, tj. uzorke treba kolektovati nakon buđenja ili pre konzumiranja jela i pića. To ne važi za sve analize i ima pregršt onih koje su potpuno nezavisne od doba dana kada je uzorak uzet ili od činjenice da li ste prethodno konzumirali neku hranu ili piće. Ukoliko je reč o analizi koja se može raditi bilo kad u toku dana, privatne biohemijske laboratorije su odlično mesto za tako nešto, zato što im je radno vreme duže, tako da možete doći kad vam odgovara. Ne morate pomerati druge obaveze ili izlaziti s posla kako biste ostavili uzorak na analizu, već komotno možete doći i kasnije, kad vam to najviše odgovara. Nasuprot tome, analize koje se rade ujutru, na prazan stomak, opet se ne moraju raditi bukvalno ujutru. Ukoliko ste spavalica, noćna ptica ili radite noćnu smenu, niko vas ne tera da se budite ranom zorom i ustajete u 7 ujutru kako biste otišli u biohemijsku laboratoriju radi davanja uzorka krvi na analizu. U državnim laboratorijama nije takav slučaj. One obično imaju vremenski prozor u jutarnjim časovima kada treba da se pojavite radi vađenja uzorka krvi zbog tražene analize. To vreme je obično između 7 ili 8 ujutru do 9, pola 10. Međutim, to nije sve. Nije dovoljno samo da se pojavite i to je to. Neophodno je da imate uput i da zakažete unapred. U zavisnosti od sistema organizacije od ustanove do ustanove, negde se zakazuje, a negde morate da se pojavite ranom zorom kako biste predali knjižicu ili zauzeli red. Mnogima to nije izvodljivo. Problematično nije samo rano ustajanje već i vreme koje treba da izdvojite za čekanje. Zakasnili bi na posao, ne bi stigli da odvedu dete u vrtić… Ima i onih kojima je to prerano. Rade do kasno u noć i rano jutarnje buđenje im ne odgovara. Da ne kažemo da nekad neispavanost može delimično uticati na rezultate nekih analiza. S druge strane, u privatnu biohemijsku laboratoriju možete otići kad hoćete. Ukoliko duže spavate, a treba da radite analize koje se rade pre prvog obroka, dovoljno je da dođete kad ustanete i odete do odabrane biohemijske laboratorije. I pored toga, nema čekanja, zakazivanja, redova i gužvi. Čak i da ima nekoliko klijenata koji su se pojavili u isto vreme kad i vi, sačekaćete veoma kratko, jer sve ide brzo. Za uzimanje uzoraka nije potrebno puno vremena, tako da, svakako, brzo dolazite na red.
Laboratorije Beograd
Foto: Michal Jarmoluk Pixabay
Analize u biohemijskim laboratorijama
Privatne biohemijske laboratorije nude svojim klijentima čak nekoliko hiljada različitih analiza. Naravno, neke su opticaju mnogo češće od drugih, ali važno je da su sve na raspolaganju kome zatreba. Neke od najtraženijih i najčešćih analiza su sledeće: biohemijske analize, hormonske analize, imunološki testovi, mikrobiološke analize, patohistologija, alergološke probe, lipidni status, koagulacija, prenatalni skrining, spermogram …Biohemijske analize podrazumevaju analize krvi i urina, koje se inače najčešće rade u laboratorijama. Tu spadaju na primer: kompletna krvna slika, nivo gvožđa i hemoglobin, merenje nivoa šećera u krvi… Krvna slika se može raditi u bilo koje doba dana ili noći, dok se merenje nivoa šećera radi pre prvog jutarnjeg obroka, kako bi rezultat bio relevantan. Hematološke analize su analize krvi koje podrazumevaju krvnu sliku, utvrđivanje krvne grupe i Rh faktora, leukocitarna formula, sedimentacije itd.

U biohemijske analize spadaju i analize urina, kao i urino kultura. Prilikom uzimanja uzorka urina koji se daje na analizu neophodno je da pratimo određenu proceduru. Što se hormonskih analiza tiče, one lekarima mnogo govore o tome kakva je situacija u organizmu. Pomoću ovih analiza dobijaju se mnogi odgovori kada se jave određeni simptomi. Hormoni koji su u balansu jedan su od osnovnih stubova zdravlja čitavog organizma. Mikrobiološke analize podrazumevaju uzimanje brisova u biohemijskoj laboratoriji i testiranje uzoraka na prisustvo raznih patogena.

Živimo okruženi alergenima sa svih strana. Utvrđivanje uzroka neke alergije veoma je važno, kako bismo znali kako da se zaštitimo i nadalje lečimo. U laboratorijama se rade alergološke probe za koje se koristi set dobro poznatih alergena prisutnih u našoj sredini.

Jedan poseban segment predstavlja niz analiza kojima je cilj da se nadgleda prenatalno zdravlje bebe. Trudnice su redovni posetioci biohemijskih laboratorija. Redovne ginekološke kontrole trudnica podrazumevaju da se pre svake urade analize krvi, kako bi se pratilo zdravlje i mame i bebe. Postoje i specifične analize koje su skuplje, ali veoma značajne, jer se pomoću njih utvrđuje zdravlje ploda analizom genetike. Ova neinvazivna metoda je veoma korisna i preporučuje se svim trudnicama. Laboratorija igra veliku ulogu i pre začeća, kada se pomoću raznih analiza utvrđuje stanje reproduktivnog zdravlja žene i muškarca.
Laboratorije Beograd
Foto: Michal Jarmoluk Pixabay
Priprema za odlazak u biohemijsku laboratoriju
Za odlazak na vađenje krvi potrebno je pripremiti se unapred. Mnogi toga nisu svesni, te odlaze na vađenje uzorka krvi nepripremljeni. Na primer, bivaju nesvesni toga da za dobijanje validnog rezultata neke analize treba vaditi krv pre konzumiranja hrane i pića jer u suprotnom dobijeni rezultati nisu tačni. Međutim, većina ljudi ima svest o tome da je potrebno da se ipak informišu o tome kako da se pripreme za odlazak u laboratoriju. Svako ko nije siguran u koje su pripremne radnje za odlazak u laboratoriju o tome može da se informiše od svog lekara ili da direktno pita u biohemijskoj laboratoriji. Svaki put kada imate nedoumicu, najjednostavnije bi bilo da odabranu laboratoriju pozovete telefonom i od dežurnog laboranta saznate kada je najbolje vreme da dođete radi vađenja krvi i da li je bitno ili nije šta ste pre oga od hrane i pića konzumirali. Analize, čiji su rezultati osetljivi na prethodno konzumiranje hrane, pića najbolje je raditi izjutra, kako vaše dnevne aktivnosti i konzumiranje raznih namirnica ne bi nepovoljno uticalo na rezultat. U suprotnom, može da se desi da uradite analizu i dobijete rezultat koji nije validan. Nadalje, lekar može postaviti dijagnozu na osnovu rezultata. Međutim, lekari imaju iskustva i obično pitaju pacijente da li su se pravilno pripremili za odlazak u biohemijsku laboratoriju. Na primer, merenje nivoa šećera u krvi veoma zavisi od toga da li ste pre toga jeli. Isto tako, na neke rezultate može nepovoljno uticati i konzumacija hrane prethodnog dana. Tako, na primer, kada se meri nivo lipida u krvi, preporučuje se da izbegavate masnu i tešku hranu barem 48 do 72 sata pre uzimanja uzorka. Takođe, ako je vaša svakodnevna navika da konzumirate masniju hranu i o tome treba da izvestite lekara. Uvek je bolje raspitati se unapred, kako ne bi kasnije došlo do pogrešnih tumačenja rezultata, koji sami po sebi nisu ni tačni. Psihofizičku pripremu za vađenje krvi podrazumeva i onaj psihološki deo. Nekom odlazak u biohemijsku laboratoriju radi vađenja uzorka krvi ne predstavlja nikakvu smetnju. Ima pak ljudi koji imaju ozbiljnu fobiju od igala ili pogleda na krv. Kao i većina fobija, ova je iracionalna, ali onom ko je ima to je savršeno jasno, ali nedovoljno da je se samo ovom konstatacijom oslobodi. Treba imati razumevanja za ove osobe. Njima je najteže kada se nađu u situaciji da moraju da vade krv. Nezgodno je ukoliko zbog svog straha odlažu odlazak kod lekara, tj. odlazak u laboratoriju. Na taj način zanemaruju preventivu i obično odlaze doktoru kad baš moraju. Kad tad dođe taj trenutak da treba da se suoče sa svojim strahom. Najbolje je da o tome porazgovaraju sa stručnim licem, kako bi se što bolje pripremili i kako bi usvojili tehnike pomoću kojih će prebroditi ovaj za njih neprijatan trenutak. Inače, stručna lica, tj. laboranti zaposleni u biohemijskim laboratorijama itekako znaju kako se radi njihov posao. Godine prakse učinile su da imaju laku ruku i da vas samo vađenje krvi ustvari uopšte ne boli. Deca se pripremaju pažljivo, kako sama ne bi razvila strah. Tu je veoma važna uloga roditelja i njihov stav prema tome. Ukoliko sami roditelji imaju bilo kakav strah, treba da vode računa da ga ne prenose na svoju decu. Moraju da vode računa da nikad pred decom ne spominju svoj strah, čak ni usput, jer deca kao sunđeri, upijaju sve što čuju. Vole i da oponašaju svoje roditelje. Deci se krv vadi obično iz prstića. Nastup laboranta veoma je važan. Treba biti nežan i strpljiv i nikako se dete ne sme zbrzavati i požurivati. Iskustvo je ključno i ono dovodi do toga da ceo proces prođe poprilično glatko. Takođe, biohemijske laboratorije često imaju mnoštvo igračaka koje su deci nove i zanimljive, te im kompletno zaokupljuju pažnju tokom vađenja krvi. Igračke su veoma korisne i svaka biohemijska laboratorija bi trebalo da ih ima. Deca se raduju novim igračkama iako znaju da to nisu njihove igračke, te su njima okupirana. Ukoliko se desi da ponovo dolaze radi kontrole, setiće se da idu na mesto gde ima i nešto što je za njih zabavno, te se mahom neće protiviti odlasku. Za hrabro ponašanje može i da usledi poklon u vidu neke sitnice, kojom će roditelji nagraditi svoje dete.
Laboratorije Beograd
Foto: felixioncool Pixabay
Lokacije laboratorija u Beogradu
Biohemijske laboratorije rasprostranjene su po čitavom gradu. Ima ih u centralnim zonama, na periferiji i u prigradskim naseljima. Na ovoj stranici informišite se o svim adresama i brojevima telefona, kao i o radnom vremenu. Nije neophodno da idete daleko, jer sigurno ima neka od biohemijskih laboratorija u vašoj blizini.
Laboratorije Beograd
Foto: Ahmad Ardity Pixabay
LOKACIJE
Laboratorije Aleksinac
Laboratorije Apatin
Laboratorije Aranđelovac
Laboratorije Bačka Palanka
Laboratorije Bajina Bašta
Laboratorije Batočina
Laboratorije Bečej
Laboratorije Bela Crkva
Laboratorije Beočin
Laboratorije Bogatić
Laboratorije Bor
Laboratorije Čačak
Laboratorije Ćuprija
Laboratorije Futog
Laboratorije Gornji Milanovac
Laboratorije Guča
Laboratorije Inđija
Laboratorije Ivanjica
Laboratorije Jagodina
Laboratorije Kać
Laboratorije Kanjiža
Laboratorije Kikinda
Laboratorije Kovačica
Laboratorije Kovin
Laboratorije Kragujevac
Laboratorije Kraljevo
Laboratorije Kruševac
Laboratorije Kula
Laboratorije Kuršumlija
Laboratorije Laćarak
Laboratorije Lajkovac
Laboratorije Lapovo
Laboratorije Leskovac
Laboratorije Loznica
Laboratorije Lozovik
Laboratorije Mrčajevci
Laboratorije Negotin
Laboratorije Niš
Laboratorije Nova Pazova
Laboratorije Novi Bečej
Laboratorije Novi Pazar
Laboratorije Novi Sad
Laboratorije Odžaci
Laboratorije Pančevo
Laboratorije Paraćin
Laboratorije Petrovaradin
Laboratorije Pirot
Laboratorije Požarevac
Laboratorije Prokuplje
Laboratorije Rača Kragujevačka
Laboratorije Ruma
Laboratorije Šabac
Laboratorije Senta
Laboratorije Šid
Laboratorije Smederevo
Laboratorije Smederevska Palanka
Laboratorije Sokobanja
Laboratorije Sombor
Laboratorije Sremska Kamenica
Laboratorije Sremska Mitrovica
Laboratorije Stara Pazova
Laboratorije Subotica
Laboratorije Surdulica
Laboratorije Svilajnac
Laboratorije Temerin
Laboratorije Titel
Laboratorije Topola
Laboratorije Ub
Laboratorije Užice
Laboratorije Valjevo
Laboratorije Velika Plana
Laboratorije Vranje
Laboratorije Vrbas
Laboratorije Vrnjačka Banja
Laboratorije Vršac
Laboratorije Žabalj
Laboratorije Zaječar
Laboratorije Zrenjanin
Biohemijske laboratorije Beograd, laboratorije Beograd je strana gde možete saznati cenu vađenja krvi, cene analiza krvi, cene analiza urina, urinokulture i još mnogo toga. Lokacije biohemijskih laboratorija u Beogradu. Pogledajte cenovnike laboratorijskih analiza u beogradskim biohemijskim laboratorijama i uporedite cene. Biohemijske laboratorije u Beogradu nude veliki broj biohemijskih analiza iz oblasti: biohemije, hematologije, imunohemije, mikrobiologije, patohistologije, genetike, prenatalnog skrininga i specifičnih analiza. Ako Vas je lekar uputio u laboratoriju da uradite analize krvi kao što je krvna slika, merenje šećera u krvi ili da uradite bilo koju analizu krvi ili urina, pronađite najbližu biohemijsku laboratoriju u Beogradu i u najkraćem roku odradite sve neophodne analize. U privatnim biohemijskim laboratorijama analize ćete uraditi bez čekanja i gužvi a rezultate analiza možete preuzeti lično ili Vam mogu biti poslati mejlom. U trudnoći je potrebno često raditi analize krvi kako bi se pratili svi bitni parametri i kontrolisalo zdravlje mame i bebe. U laboratorijama u Beogradu radi stručno i ljubazno osoblje koje će učiniti da se osećate prijatno i da ne osećate nelagodu prilikom vađenja krvi. Uz korišćenje najmodernijih uređaja za analizu uzoraka beogradske biohemijske laboratorije daju Vam precizne i tačne rezultate analiza. - Biohemijske laboratorije bave se analizama uzoraka i u svojoj ponudi imaju veliki broj različitih analiza iz oblasti: biohemije, hematologije, imunohemije, mikrobiologije, patohistologije, genetike, prenatalnog skrininga i visokospecifičnih analiza. Savremene biohemijske laboratorije uzorke obrađuu komjuterski koristeči najsavremeniju tehnlogiju i po tome se ne razlikuju od biohemijskih lanboratorija u razvijenim zemljama. Korišćenjne napredne tehnologije je doprinelo preciznosti dobijenih rezultata a i brzini obrade uzoraka. Razne analize krvi i urina su najčešće laboratorijske analize koje se u laboratorijama svakodnevno obavljaju u velikom broju. Dabi analiza bila što verodostojnija potrebno je ispoštovati pripremne procedure. Medicinsko osoblje - laboranti, zaduženi su za pravilno uzimanje uzoraka (na primer vađenje krvi) i za pravilno odlaganje uzoraka koji se analiziraju. Savremena medicina danas ne može da se zamisli bez laboratorijske dijagnostike koja je veoma važna za brzo otkrivanje bolesti i za što uspešnije lečenje, praćenje toka bolesti i izlečenje.Brzina odredjivanja i tačnost analiza su veoma uznapredovali zadnjih godina sa razvojem novih tehnologija, robotike i on-line obaveštavanja. Moderno opremljena laboratorija je osnovni faktor za brzo i tačno postavljanje dijagnoze. Pravilna priprema pacijenta pre uzorkovanja je izuzetno značajna, jer od toga zavisi tačnost laboratorijskih rezultata. Međutim, način pripreme je specifičan i zavisi od vrste analiza koje se rade. Da bi se obezbedilo pravilno tumačenje rezultata i odredjivanje odgovarajućih referentnih vrednosti potrebno je dati tačne podatke pre uzorkovanja. Ukoliko niste sigurni da li postoji određena preanalitička procedura specifična za laboratorijsku analizu koju treba da uradite, najbolje je da kontaktirate neku od laboratorija da biste dobili precizna uputstva.
Back to Top