Pedijatrijske ordinacije Banjica

Registruj se
Prijavi se
Pedijatrijske ordinacije Banjica
afeja-pediatric-dr-biljana-kostic-pedijatrijske-ordinacije
PEDIJATRIJSKA ORDINACIJA.
Stručni tim predvođen dr Biljanom Kostić, spec.
pedijatrije, brine o zdravlju vaše dece.
Savremena dijagnostika i prevencija na licu mesta.
Na oko 70m2 prostora u prijatnoj atmosferi (sa prostorom za igru Vašeg deteta), stručni tim predvođen dr Biljanom Kostić specijalistom pedijatrije, brine o zdravlju Vašeg deteta.
18 godišnje iskustvo u radu sa decom, potkrepljeno dobrom dijagnostikom i pravovremenom terapijom su osnov za zdravlje Vašeg deteta u svakom trenutku.
Obiđite nas i uverite se u kvalitet naših usluga: specijalistički pregled bolesnog deteta, EKG dijagnostika, davanje terapije, rad u savetovalištu sa zdravom decom (novorođenče, predškolska i školska deca), potvrde za vrtiće i škole, edukacije za decu i roditelje, rad sa decom sa posebnim potrebama, saradnja sa vrtićima i dečijim sportskim klubovima, kućne posete (dolazak po pozivu), konsultacije subspecijalista.
Pedijatrijske ordinacije su ordinacije u kojima rade lekari specijalisti pedijatrije, ili kako ih popularno nazivamo dečiji lekari. Prem definiciji - Pedijatrija je grana medicine koja je definisana objektom svog interesa - detetom, od rođenja do kraja adolescencije. To je, prema tome, medicina razvojnnog doba. U vezi sa granicama pedijatrije poslednjih godina se vremenski raspon ljudskog života u kojem deluje pedijatrija proširio, unazad u prenatalnom dobu do samog začeća i unapred do vremena posle dosezanja zrelosti. Pedijatrijske ordinacije su lekarske ordinacije namenjene lečenju dece. Deca kao pacijenti, veoma su specifični, jer u zavisnosti od uzrasta deca mogu ili ne mogu da kažu koje tegobe osećaju. Zato pedijatri moraju pažljivo motriti na simptome kako bi pravilno utvrsili dijagnozu. Nakon utvrđivanja dijagnoze kod deteta, pristupa se lečenju, odnosno terapiji koji prepisuje pedijatar. Decu je nekad teže lečiti upravo zbog njihovog straha od injekcija, vakcina, ili zato što ne žele da sarađuju. Zato je lekarima u pedijatrijskim ordinacijama nekad posao otežan, jer mali pacijet ne da da mu se previje rana, neće da popije sirup ili ne dozvoljava da mu pedijatar pogleda grlo. U svakom slučaju, lekari i sestre se trude da deci boravak u pedijatrijskoj ordinaciji bude što zanimljiviji kako bi se smanjio njihov strah. Zato u pedijatrijskim ordinacijama ima puno igračaka, šarenih slika i na zidovima i sve je obojeno veselim bojama. Savet svim roditeljima je da nikad ne plaše svoju decu doktorom, jer će sebi učiniti veoma lošu uslugu. Dovoljno je što se deca prirodno plaše injekcija i vakcina ili im je neprijatno kad im doktor gleda grlo sa špatulom, ne treba im ulivati još dodatni strah od ustanove u koju sigurno treba bar ponekad da idu svaki put kada su bolesni. Zato je dobro imati svoju izabranu pedijatrijsku ordinaciju i svog pedijatra, jer dete se onda upoznaje sa lekarom i svaki put kad dođe u pedijatrijsku ordinaciju ono dolazi u već poznatu sredinu i vidi poznata lica.
Back to Top