Pedijatrijske ordinacije Vračar

Registruj se
Prijavi se
Pedijatrijske ordinacije Vračar
pedijatrija-todorovic-pedijatrijske-ordinacije
Specijalistička ordinacija iz oblasti pedijatrije “Pedijatrija Todorović” nalazi se na Slaviji u ulici Prote Mateje 13.Ordinaciju vodi dr Danijela Todorović, specijalista pedijatrije sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom svih uzrasta, od rođenja do završetka srednje škole.Kod nas možete obaviti preglede Vašeg deteta od strane pedijatra i konsultanata iz svih oblasti pedijatrije, ultrazvučne preglede i laboratorijske analize.Konsultantski tim čine lekari sa dugogodišnjim iskustvom, iz Instituta za majku i dete i Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.
pedijatrijska-ordinacija-zdravlje-pedijatrijske-ordinacije

Pedijatrijska ordinacija Zdravlje

Beograd, Vračar, Patrijarha Varnave 41 011 3089383 |
063 227166 |
PEDIJATRIJSKA ORDINACIJA.
Prim dr med Biljana Kovačević je osnivač i vlasnik ordinacije.
Kao savestan, stručan, poznat i priznat lekar sa dugogodišnjim iskustvom, obavljajući svoju profesionalnu delatnost prema savremenim principima medicinske struke i nauke okružena je stručnim timom u oblasti specijalističkih i subspecijalističkih disciplina.
pedijatrijska-ordinacija-dr-sasa-milicevic-pedijatrijske-ordinacije
PEDIJATRIJSKA ORDINACIJA.
Pedijatrijska specijalistička ordinacija Dr Saša Milićević je osnovana 2004 godine.
Osnivači su pedijatri Janko i Saša Milićević.
U ordinaciji se obavljaju klinički pregledi novorođenčadi, odojčadi, male, predškolske, školske dece i omladine.
Obuhvaćena je sva patologija pedijatrijskog uzrasta,sa posebnim osvrtom na bolesti gornjih i donjih disajsnih puteva i alergijske poremećaje.
Klinički pregled je upotpunjen alergološkim kožnim probama na nutritivne i inhalatorne alergene.
Kod svakog pacijenta se obavlja i otoskopski pregled uha.
Inhalatorna terapija kod pacijenata sa astmom, bronhoopstrukcijama i bronhiolitisom se takođe obavlja u ordinaciji.
Konusultativni pregledi stručnjaka iz svih oblasti pedijatrije se mogu obaviti u okviru rada Pedijatrijske specijalističke ordinacije Dr Saša Milićevi.
U svako doba roditeljima će biti pružen adekvatan i razumljiv savet u vezi zdravlja, ishrane, vakcinacije.
poliklinika-medikom-pedijatrijske-ordinacije
PEDIJATRIJSKA ORDINACIJA.
U POLIKLINICI MEDIKOM JE MOGUĆE URADITI: Pedijatrijski pregled zdravog deteta - savetovalište u prvoj godini i redovni pedijatrijski pregledi.
Pedijatrijski pregled bolesnog deteta, dijagnostika i terapija.
Sistematski pregled i vakcinacija (po kaledaru vakcinacije) zdravog deteta, praćenje rasta i razvoja.
Pregledi pedijatara svih subspecijalnosti , dijagnostika i lečenje bolesnog deteta u prostoru poliklinike ili kućnim uslovima (inhalaciona terapija, intravenska rehidracija, davanje injekcija (intramuskularno i intravenski), fizikalna terapija i korektivne vežbe, rehabilitacija nakon ovreda.
Organizovani redovni sistematski pregledi dece u vrtiću (organizovani dolazak pedijatra sa dugogodišnjim iskustvom u kolektiv, a prema potrebi i dogovoru, obavljanje redovnih sistematskih pregleda dece u vrtiću).
Sistematski pregledi po kalendaru, u četvrtoj godini i sistematski pregled pred upis u školu.
Sistematski i kontrolni pregled radi upisa u vrtić, boravak u kolektivu, zimovanje, letovanje.
Sistematski pregled i vakcinaciju za upis u prvi razred osnovne škole (laboratorijske analize, logoped, pregled lekara za uho grlo i nos, pregled očnog lekara, fizijatra, pedijatra sa savetovalištem o ishrani).
Savetovalište za prevenciju i lečenje gojaznosti kod dece, savetovalište o ishrani.
poliklinika-antamedica-pedijatrijske-ordinacije
PEDIJATRIJA.
Programi podsticaja razvoja deteta.
Antamedica nudi sledeće programe podsticaja razvoja deteta: Program podsticaja razvoja fine motorike, grafomotorike, razvoja pažnje, percepcije, kognitivnih veština, razvoja samopomoći.
Program pripreme za školu, Pomoć u učenju.
Reedukacija psihomotorike, Brain Gym.
Program podsticaja razvoja fine motorike.
POVIŠENA TEMPERATURA KOD DECE.
KAŠALJ KOD DECE.
Kašalj je jedan od najčešćih simptoma sa kojim se lekar susreće u radu sa decom.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-pedijatrijske-ordinacije
PEDIJATRIJA.
Pedijatrijski pregledi se obavljaju u Euromedik domovima zdravlja na tri lokacije: Gandijeva 122g, Cvijićeva 42, Kosovska 12.
Pedijatrija je oblast medicine koja se bavi lečenjem dece od rođenja pa sve do njihovog punoletstva.
U Domu zdravlja Euromedik možete pronaći iskusne doktore i bivše načelnike bolnicai domova zdravlja koji će Vam pomoći u kvalitetnom lečenju Vaše dece.
Pregled predškolske dece za upis u školu
poliklinika-medix-pedijatrijske-ordinacije

Poliklinika Medix

Beograd, Vračar, Novopazarska 30 011 3085805 |
011 2442267 |
PEDIJATRIJSKA ORDINACIJA.
Specijalistički pregledi za decu u ordinaciji i na terenu.
Opšti pedijatriski pregledi (od rođenja, do završetka školovanja).
Praćenje rasta i razvoja deteta.
Savet o nezi deteta, Savet o ishrani deteta, Pregled deteta pre polaska u vrtić i školu, Sistematski pregled deteta, Vakcinacija.
Pedijatrijske ordinacije su ordinacije u kojima rade lekari specijalisti pedijatrije, ili kako ih popularno nazivamo dečiji lekari. Prem definiciji - Pedijatrija je grana medicine koja je definisana objektom svog interesa - detetom, od rođenja do kraja adolescencije. To je, prema tome, medicina razvojnnog doba. U vezi sa granicama pedijatrije poslednjih godina se vremenski raspon ljudskog života u kojem deluje pedijatrija proširio, unazad u prenatalnom dobu do samog začeća i unapred do vremena posle dosezanja zrelosti. Pedijatrijske ordinacije su lekarske ordinacije namenjene lečenju dece. Deca kao pacijenti, veoma su specifični, jer u zavisnosti od uzrasta deca mogu ili ne mogu da kažu koje tegobe osećaju. Zato pedijatri moraju pažljivo motriti na simptome kako bi pravilno utvrsili dijagnozu. Nakon utvrđivanja dijagnoze kod deteta, pristupa se lečenju, odnosno terapiji koji prepisuje pedijatar. Decu je nekad teže lečiti upravo zbog njihovog straha od injekcija, vakcina, ili zato što ne žele da sarađuju. Zato je lekarima u pedijatrijskim ordinacijama nekad posao otežan, jer mali pacijet ne da da mu se previje rana, neće da popije sirup ili ne dozvoljava da mu pedijatar pogleda grlo. U svakom slučaju, lekari i sestre se trude da deci boravak u pedijatrijskoj ordinaciji bude što zanimljiviji kako bi se smanjio njihov strah. Zato u pedijatrijskim ordinacijama ima puno igračaka, šarenih slika i na zidovima i sve je obojeno veselim bojama. Savet svim roditeljima je da nikad ne plaše svoju decu doktorom, jer će sebi učiniti veoma lošu uslugu. Dovoljno je što se deca prirodno plaše injekcija i vakcina ili im je neprijatno kad im doktor gleda grlo sa špatulom, ne treba im ulivati još dodatni strah od ustanove u koju sigurno treba bar ponekad da idu svaki put kada su bolesni. Zato je dobro imati svoju izabranu pedijatrijsku ordinaciju i svog pedijatra, jer dete se onda upoznaje sa lekarom i svaki put kad dođe u pedijatrijsku ordinaciju ono dolazi u već poznatu sredinu i vidi poznata lica.
Back to Top