Pedijatrijske ordinacije Zvezdara

Registruj se
Prijavi se
Pedijatrijske ordinacije Zvezdara
poliklinika-medilek-tim-pedijatrijske-ordinacije

Poliklinika Medilek tim

Beograd, Zvezdara, Koste Trifkovića 1 011 2862372 |
062 222688 |
Pedijatrija.
Briga o najmlađima ima za cilj prevenciju putem vakcinacije i redovnih sistematskih pregleda dece svih uzrasta.
Sistematski pregledi predstavljaju osnov u redovnom praćenju zdravlja deteta i razlikuju se u zavisnosti od uzrasta.
Sistematski pregled podrazumeva merenje telesne težine, telesne visine, pregled svih čula, srca, pluća, kostiju, mišića i omogućava da se na vreme otkriju bolesti i poremećaji.
U slučaju da je dete bolesno, pored pregleda pedijatra moguće je uraditi i osnovne laboratorijske analize i za kratko vreme postaviti dijagnozu bolesti i započeti lečenje.
Medilek tim pedijatara čine lekari specijalisti, eksperti iz svih oblasti, dečje pulmologije, dečje gastroenterologije, dečje hirurgije, dečje neurologije, dečje endokrinologije, dečje hematologije, dečje fizijatrije, dečje radiologije, logopedije i dr
Pedijatrijske ordinacije su ordinacije u kojima rade lekari specijalisti pedijatrije, ili kako ih popularno nazivamo dečiji lekari. Prem definiciji - Pedijatrija je grana medicine koja je definisana objektom svog interesa - detetom, od rođenja do kraja adolescencije. To je, prema tome, medicina razvojnnog doba. U vezi sa granicama pedijatrije poslednjih godina se vremenski raspon ljudskog života u kojem deluje pedijatrija proširio, unazad u prenatalnom dobu do samog začeća i unapred do vremena posle dosezanja zrelosti. Pedijatrijske ordinacije su lekarske ordinacije namenjene lečenju dece. Deca kao pacijenti, veoma su specifični, jer u zavisnosti od uzrasta deca mogu ili ne mogu da kažu koje tegobe osećaju. Zato pedijatri moraju pažljivo motriti na simptome kako bi pravilno utvrsili dijagnozu. Nakon utvrđivanja dijagnoze kod deteta, pristupa se lečenju, odnosno terapiji koji prepisuje pedijatar. Decu je nekad teže lečiti upravo zbog njihovog straha od injekcija, vakcina, ili zato što ne žele da sarađuju. Zato je lekarima u pedijatrijskim ordinacijama nekad posao otežan, jer mali pacijet ne da da mu se previje rana, neće da popije sirup ili ne dozvoljava da mu pedijatar pogleda grlo. U svakom slučaju, lekari i sestre se trude da deci boravak u pedijatrijskoj ordinaciji bude što zanimljiviji kako bi se smanjio njihov strah. Zato u pedijatrijskim ordinacijama ima puno igračaka, šarenih slika i na zidovima i sve je obojeno veselim bojama. Savet svim roditeljima je da nikad ne plaše svoju decu doktorom, jer će sebi učiniti veoma lošu uslugu. Dovoljno je što se deca prirodno plaše injekcija i vakcina ili im je neprijatno kad im doktor gleda grlo sa špatulom, ne treba im ulivati još dodatni strah od ustanove u koju sigurno treba bar ponekad da idu svaki put kada su bolesni. Zato je dobro imati svoju izabranu pedijatrijsku ordinaciju i svog pedijatra, jer dete se onda upoznaje sa lekarom i svaki put kad dođe u pedijatrijsku ordinaciju ono dolazi u već poznatu sredinu i vidi poznata lica.
Back to Top