Pedijatrijske ordinacije Bežanijska Kosa

Registruj se
Prijavi se
Pedijatrijske ordinacije Bežanijska Kosa
pedijatrijska-ordinacija-komnenovic-pedijatrijske-ordinacije

Pedijatrijska ordinacija Komnenović

Beograd, Bežanijska Kosa, Danila Lekića 25 064 3747722 |
011 2152902 |
Pedijatrija.
Sistematski pregledi zdrave dece sa savetima za ishranu.
Pregledi bolesne dece.
Prim Dr med Jasminka Komnenović diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu.
Specijalizaciju pedijatrije završila je 1993 godine.
Bavi se ambulantnom pedijatrijom a u okviru savetovališta prevencijom i problemima vezanim za ishranu odojčadi i male dece.
U okviru privatno konsultantske prakse bavi se ishranom dece i odraslih baziranoj na prevenciji i tretmanu bolesti.
poliklinika-dr-hadzagic-pedijatrijske-ordinacije

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 011 2270564 |
063 361732 |
cena: Cenovnik
Pedijatrija.
Pregledi specijaliste pedijatra u ordinaciji i u kući bolesnika, Klinički pregledi pedijatra u ordinaciji i u kući bolesnika, Otkrivanje i praćenje srčanih mana kod dece pomoću kolordopler ultrazvuka, 24h "holter monitoring" EKG-a, 24h "holter monitoring" arterijskog krvnog pritiska, vektorkardiografski pregledi, primena injekcione, infuzione i inhalacione terapije u ordinaciji i u kući bolesnika
Pedijatrijske ordinacije su ordinacije u kojima rade lekari specijalisti pedijatrije, ili kako ih popularno nazivamo dečiji lekari. Prem definiciji - Pedijatrija je grana medicine koja je definisana objektom svog interesa - detetom, od rođenja do kraja adolescencije. To je, prema tome, medicina razvojnnog doba. U vezi sa granicama pedijatrije poslednjih godina se vremenski raspon ljudskog života u kojem deluje pedijatrija proširio, unazad u prenatalnom dobu do samog začeća i unapred do vremena posle dosezanja zrelosti. Pedijatrijske ordinacije su lekarske ordinacije namenjene lečenju dece. Deca kao pacijenti, veoma su specifični, jer u zavisnosti od uzrasta deca mogu ili ne mogu da kažu koje tegobe osećaju. Zato pedijatri moraju pažljivo motriti na simptome kako bi pravilno utvrsili dijagnozu. Nakon utvrđivanja dijagnoze kod deteta, pristupa se lečenju, odnosno terapiji koji prepisuje pedijatar. Decu je nekad teže lečiti upravo zbog njihovog straha od injekcija, vakcina, ili zato što ne žele da sarađuju. Zato je lekarima u pedijatrijskim ordinacijama nekad posao otežan, jer mali pacijet ne da da mu se previje rana, neće da popije sirup ili ne dozvoljava da mu pedijatar pogleda grlo. U svakom slučaju, lekari i sestre se trude da deci boravak u pedijatrijskoj ordinaciji bude što zanimljiviji kako bi se smanjio njihov strah. Zato u pedijatrijskim ordinacijama ima puno igračaka, šarenih slika i na zidovima i sve je obojeno veselim bojama. Savet svim roditeljima je da nikad ne plaše svoju decu doktorom, jer će sebi učiniti veoma lošu uslugu. Dovoljno je što se deca prirodno plaše injekcija i vakcina ili im je neprijatno kad im doktor gleda grlo sa špatulom, ne treba im ulivati još dodatni strah od ustanove u koju sigurno treba bar ponekad da idu svaki put kada su bolesni. Zato je dobro imati svoju izabranu pedijatrijsku ordinaciju i svog pedijatra, jer dete se onda upoznaje sa lekarom i svaki put kad dođe u pedijatrijsku ordinaciju ono dolazi u već poznatu sredinu i vidi poznata lica.
Back to Top