Pedijatrijske ordinacije Novi Sad

Registruj se
Prijavi se
Pedijatrijske ordinacije Novi Sad
klinika-perinatal-pedijatrijske-ordinacije

Klinika Perinatal

Novi Sad, Ilije Ognjenovića 10 021 520032
PEDIJATRIJA.
Praćenju rasta i razvoja, Imunizaciju (vakcinacijama), Ultrazvučnim pregledima kukova odojčadi, Sistematskim pregledima dece svih uzrasta, Savetovalištu za ishranu (pedijatar svakom detetu daje Personalni jelovnik, Razvojnom savetovalištu.
Rooditeljstvo je umetnost koja se živi svakim danom.
Svaki dan donosi nove sitnice koje vas ispunjavaju, čine kompletnim i sretnim.
Dolazak bebe osim najlepšeg osećanja koje čovek može da oseti: biti roditelj, donosi i mnoštvo briga i strepnji.
Klinika PERINATAL će vam savetima i pregledima pedijatra pomoći da se adekvatno brinete o zdravlju svoje dece.
dom-zdravlja-dr-cvjetkovic-pedijatrijska-ordinacija
PEDIJATRIJA.
Opšta pedijatrija.
Alergologija i pulmologija.
Gastroenterologija i savetovalište o ishrani.
Ultrazvučni pregledi dece.
Opšti pedijatar - psihoterapeut transakciona analiza
pedijatrijska-ordinacija-velisavljev-pedijatrijske-ordinacije
PEDIJATRIJSKA ORDINACIJA.
Pedijatrijski pregled i lečenje bolesne dece.
Obavljamo pregled deteta tokom kojeg se vrši pregled, dijagnostika i lečenje najčešćih oboljenja u dečijem dobu, a takodje po potrebi dete se šalje na dalje ispitivanje to jest upućuje se subspeciajlisti za odredjene grane pedijatrije, radi dodatne dijagnostike i adekvatnog tretmana.
Pedijatrijski pregled i savetovalište za zdravu decu.
Praćenje telesnog, motornog i psihičkog razvoja odojčeta i deteta iz meseca u mesec.
Rešavaju se problemi u vezi sa ishranom, obavlja se kompletan pedijatrijski pregled, merenje telesne težine, telesne dužine i obima glave, prati se kalendar vakcinacije i meseci kada je potrebno uraditi neki od laboratorijskih testova.
Inhalacija.
Inhalacija predstavlja najefikasniji vid lečenja respiratornih oboljenja kod dece.
Koristimo je u terapiji bronhiolitisa, obstruktivnog bronhitisa, bronhijalne astme i laringitisa.
Vakcinacija.
Obavljamo uslugu vakcinacije dece protiv žutice, hepatitisa B, difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečiej paralize, hemofiliusa tipa B, malih boginja, rubeole, zaušaka, streptokoka pneumonije i varičele (ovčijih boginja).
Alergološko testiranje.
Alergološko testiranje obavljamo u slučaju da postoji sumnja da je dete alergično na neki inhalacioni ili nutritivni alergen.
Za ovo testiranje korstimo Prick metodu, a rezultat je gotov za dvadeset minuta.
Testiranje je bezbolno, nanosi se kap otopine alergena.
specijalisticka-lekarska-ordinacija-praksis-pedijatrijske-ordinacije
PEDIJATRIJSKE ORDINACIJE U našoj ustanovi rade, doktori i konsultanti iz oblasti pedijatrije, te Vam u svakom času stoje na raspolaganju.
Pedijatrijske ordinacije su ordinacije u kojima rade lekari specijalisti pedijatrije, ili kako ih popularno nazivamo dečiji lekari. Prem definiciji - Pedijatrija je grana medicine koja je definisana objektom svog interesa - detetom, od rođenja do kraja adolescencije. To je, prema tome, medicina razvojnnog doba. U vezi sa granicama pedijatrije poslednjih godina se vremenski raspon ljudskog života u kojem deluje pedijatrija proširio, unazad u prenatalnom dobu do samog začeća i unapred do vremena posle dosezanja zrelosti. Pedijatrijske ordinacije su lekarske ordinacije namenjene lečenju dece. Deca kao pacijenti, veoma su specifični, jer u zavisnosti od uzrasta deca mogu ili ne mogu da kažu koje tegobe osećaju. Zato pedijatri moraju pažljivo motriti na simptome kako bi pravilno utvrsili dijagnozu. Nakon utvrđivanja dijagnoze kod deteta, pristupa se lečenju, odnosno terapiji koji prepisuje pedijatar. Decu je nekad teže lečiti upravo zbog njihovog straha od injekcija, vakcina, ili zato što ne žele da sarađuju. Zato je lekarima u pedijatrijskim ordinacijama nekad posao otežan, jer mali pacijet ne da da mu se previje rana, neće da popije sirup ili ne dozvoljava da mu pedijatar pogleda grlo. U svakom slučaju, lekari i sestre se trude da deci boravak u pedijatrijskoj ordinaciji bude što zanimljiviji kako bi se smanjio njihov strah. Zato u pedijatrijskim ordinacijama ima puno igračaka, šarenih slika i na zidovima i sve je obojeno veselim bojama. Savet svim roditeljima je da nikad ne plaše svoju decu doktorom, jer će sebi učiniti veoma lošu uslugu. Dovoljno je što se deca prirodno plaše injekcija i vakcina ili im je neprijatno kad im doktor gleda grlo sa špatulom, ne treba im ulivati još dodatni strah od ustanove u koju sigurno treba bar ponekad da idu svaki put kada su bolesni. Zato je dobro imati svoju izabranu pedijatrijsku ordinaciju i svog pedijatra, jer dete se onda upoznaje sa lekarom i svaki put kad dođe u pedijatrijsku ordinaciju ono dolazi u već poznatu sredinu i vidi poznata lica.
Back to Top