Pedijatrijske ordinacije Stari Grad

Registruj se
Prijavi se
Pedijatrijske ordinacije Stari Grad
poliklinika-centar-plus-pedijatrijske-ordinacije

Poliklinika Centar Plus

Beograd, Stari Grad, Terazije 16 011 2688331 |
011 2687780 |
PEDIJATRIJA.
PREGLEDI ZA NOVOROĐENČAD.
Obzirom na rani izlazak iz porodilišta, roditelji su često u nedoumici u vezi sa stanjem novog člana porodice.
U ordinaciji CENTAR PLUS su Vam na raspolaganju preventivni pregled i saveti u vezi sa dojenjem, napredovanjem u težini, i zdravstvenim stanjem bebe uopšte.
PREGLEDI ZA ODOJČAD i PREDŠKOLSKU DECU.
U našoj ordinaciji se trudimo da dolazak lekaru ne bude stres, te smo i ambijent prilagodili našim malim pacijentima, jer za ocenjivanje pravog stanja deteta u ovom uzrastu osim mnogo znanja i strpljenja potrebno je prevazići i nesaradnju deteta i razumljivu odbojnost prema pregledu izazvanu ranijim lošim iskustvima i bolnim intervencijama.
Otoskopski pregled ušiju kod nas ulazi u okvir svakog osnovnog pregleda.
PREGLEDI ZA ŠKOLSKU DECU.
U ovom periodu predpubertetskog i pubertetskog ubrzanog rasta,uprkos relativnom zdravlju ove populacije, kriju se zamke za razvoj začetaka bolesti kasnije dobi.
Preventivni pregledi, prećenje rasta i razvoja, telesne težine, polnog sazrevanja, stanja kičmenog stuba, stila života i navika u ishrani, bitan su faktor unapređenja zdravlja.
Pedijatrijske ordinacije su ordinacije u kojima rade lekari specijalisti pedijatrije, ili kako ih popularno nazivamo dečiji lekari. Prem definiciji - Pedijatrija je grana medicine koja je definisana objektom svog interesa - detetom, od rođenja do kraja adolescencije. To je, prema tome, medicina razvojnnog doba. U vezi sa granicama pedijatrije poslednjih godina se vremenski raspon ljudskog života u kojem deluje pedijatrija proširio, unazad u prenatalnom dobu do samog začeća i unapred do vremena posle dosezanja zrelosti. Pedijatrijske ordinacije su lekarske ordinacije namenjene lečenju dece. Deca kao pacijenti, veoma su specifični, jer u zavisnosti od uzrasta deca mogu ili ne mogu da kažu koje tegobe osećaju. Zato pedijatri moraju pažljivo motriti na simptome kako bi pravilno utvrsili dijagnozu. Nakon utvrđivanja dijagnoze kod deteta, pristupa se lečenju, odnosno terapiji koji prepisuje pedijatar. Decu je nekad teže lečiti upravo zbog njihovog straha od injekcija, vakcina, ili zato što ne žele da sarađuju. Zato je lekarima u pedijatrijskim ordinacijama nekad posao otežan, jer mali pacijet ne da da mu se previje rana, neće da popije sirup ili ne dozvoljava da mu pedijatar pogleda grlo. U svakom slučaju, lekari i sestre se trude da deci boravak u pedijatrijskoj ordinaciji bude što zanimljiviji kako bi se smanjio njihov strah. Zato u pedijatrijskim ordinacijama ima puno igračaka, šarenih slika i na zidovima i sve je obojeno veselim bojama. Savet svim roditeljima je da nikad ne plaše svoju decu doktorom, jer će sebi učiniti veoma lošu uslugu. Dovoljno je što se deca prirodno plaše injekcija i vakcina ili im je neprijatno kad im doktor gleda grlo sa špatulom, ne treba im ulivati još dodatni strah od ustanove u koju sigurno treba bar ponekad da idu svaki put kada su bolesni. Zato je dobro imati svoju izabranu pedijatrijsku ordinaciju i svog pedijatra, jer dete se onda upoznaje sa lekarom i svaki put kad dođe u pedijatrijsku ordinaciju ono dolazi u već poznatu sredinu i vidi poznata lica.
Back to Top