Oftalmološke ordinacije, Očne klinike Šid

Registruj se
Prijavi se
Oftalmološke ordinacije, Očne klinike Šid
optika-vuksan-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE OPTIKA VUKSAN Pregled očiju i redovnu kontrolu dioptrije, kao i kontrolu opšteg zdravstvenog stanja, potrebno je obaviti bar jednom godišnje.
Ovo je potrebno obaviti čak i za osobe koje, na prvi pogled, nemaju primetnih problema sa vidom, a posebno ako osoba duže vreme u toku dana provodi ispred ekrana računara, ili na bilo koji način ima učešća u saobraćaju.
Optika “Vuksan” poseduje svu potrebnu i neophodnu opremu za kvalitetan optometrijski pregled očiju i testiranje vida, pa se dioptrija može utvrditi za veoma kratko vreme.
Naime, ukupan proces je gotov za svega nekoliko minuta.
Nakon precizno utvrđene dioptrije i obaveznog razgovora o Vašim potrebama, željama i mogućnostima, možemo pristupiti izboru očnog pomagala (naočara ili kontaktnih sočiva).
Kada odredimo tip kontaktnih ili sočiva za korekciju vida, kao i korekcionih okvira, pristupićemo izradi naočara.
Sve ove radnje, u najvećem broju slučajeva, a u zavisnosti od vrste i tipa sočiva (standardna ili sočiva sa posebnim specifičnostima koja zahtevaju specijalnu izradu), mogu da budu završene u roku od samo nekoliko časova ili najkasnije za nekoliko dana.
Oftamološke ordinacije se bave kako dijagnostikom, tako i lečenjem očnih bolesti. Oftamologija se bavi funkcijom, poremećajima i bolestima očiju, suznog aparata, očnih mišića i kapaka. Danas su privatne oftamološke ordinacije uglavnom opremljene najsavremenijom aparaturom. Kompijuterizovana provera dioptrije je jedan od najvećih napredaka u oftamologiji. Svako oftalmološko oboljenje može da počne sa padom vidne oštrine i vrlo je bitno zaključiti da li se radi o gubitku vida sa bolom ili bez bola. Oftamolozi preporučuju pacijentima da bilo kakvu promenu u vidnoj oštrini, a pogotovo ona koja je nastala naglo, odmah prijave oftalmološkoj ordinaciji. Oftamološke ordinacije koje su stručne, iskusne i ostvaruju dobar odnos i saradnju sa pacijentima, ulivaju poverenje kod ljudi. Broj izvedenih intervencija predstavlja bogato iskustvo lekara, a broj zadovoljnih pacijenata je najbolja preporuka za ordinaciju. Očne bolice ili oftalmološke klinike poseduju kapacitete koji su neophodni i za bolničko i operativno lečenje bolesti oka. Među najtežim operacijama u oftalmologiji smatraju se operacije na zadnjem segmentu oka, koje se na klinikama zvode dugi niz godina. Takođe, izvode se operacije katarakte savremenom metodom ultrazvuka (fakoemulzifikacija), kao i kombinovane operacije glaukoma i katarakte ili kombinovane operacije na prednjem i zadnjem segmentu oka (takozvana Fako vitrektomija). Pod terminom očni lekar može se podrazumevati oftalmolog. Oftalmolog je očni lekar koji je specijalizovan u oblasti medicinske i hirurške nege očiju i sistema vida, kao i u sprečavanju i lečenju bolesti oka i povreda. Zapravo, to je lekаr sа diplomom medicinskog fakulteta koji je obavio specijalizaciju u jednoj od kliničkih ustanova. On je specijаlizovаn zа lečenje očiju i operаcije nа očimа. Ukratko se može reći da je oftalmolog specijalizovan za ispitivanje, lečenje i negu očiju. Oftаlmolozi mogu dijаgnostikovаti i na više načina lečiti sve probleme sа očimа, uključujući propisivаnje lekovа, propisivаnje sredsava za korigovanje vida kаo što su nаočаre i kontаkta sočiva ili vršenje operаcije.
Back to Top