Oftalmološke ordinacije, Očne klinike Stari Grad

Registruj se
Prijavi se
Oftalmološke ordinacije, Očne klinike Stari Grad
ocna-kuca-lensoptic-oftalmoloske-ordinacije
OFTAMOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD LENSOPTIC Zahvaljujući dugogodišnjem radu, stečenom iskustvu i stalnoj edukaciji zaposlenih u mogućnosti smo da odgovorimo na sve zahteve i potrebe kako domaćih tako i stranih klijenata.
Očnu kuću LENSOPTIC čine dve specijalizovane optičke prodavnice i savremena oftalmološka ordinacija.
Prodavnice i ordinacija su ekskluzivno uređene i opremljene najsavremenijim oftalmološkim aparatima kao i automatizovanim mašinama (kompjuterizovano određivanje dioptrije, sofisticirana ugradnja stakala, kompjuterizovano vidno polje, lensmetrija,...).
specijalna-oftamoloska-bolnica-stankov-oftalmologija-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Proverite vid vašeg deteta.
Ako pažljivo posmatraju svoje dete, roditelji mogu primetiti da nešto nije u redu, ali samo ako znaju na šta treba da obrate posebnu pažnju.
Kako uočiti smetnje, Pažljivim posmatanjem roditelji kod svog deteta mogu primetiti sledeće.
Normalno građeno oko i refrakcione greške.
Dalekovidost, kratkovidost i astigmatizam: Razrokost se uspešno leči, Za sve pokrete i položaje našeg oka odgovorni su dva kosa i četiri prava mišića odnosno njihova saradnja.
Oni su koordinisani centrom u kori mozga.
abm-clinic-oftalmoloske-ordinacije

ABM Clinic

Beograd, Stari Grad, Terazije 29 011 3239620
cena: Cenovnik
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE ABM CLINIC Pored vrhunske dijagnostike, stručnosti medicinskog kadra i najmodernijih aparata za preglede oka, nudimo Vam i visoko profesionalnu uslugu naših inženjera za ugradnju najnaprednije optičke tehnologije u Vaše naočare, bilo dioptrijske ili sunčane.
Kompjutersko određivanje dioptrije sa modernim kerato- refraktometrima.
bolnica-sveti-vid-oftalmoloske-ordinacije

Bolnica Sveti Vid

Beograd, Stari Grad, Dobračina 27 011 3283737 |
011 3283738 |
OFTALMOLOGIJA.
Specijalna bolnica SVETI VID formirana je 1997 godine.
Njenim nastankom nastupa nova era domaće oftalmologije.
Ideja je bila da se osavremeni domaća oftalmologija i na najbolji i najbrži način prevaziđe decenijumska praznina koja je vladala u domaćim oftalmološkim krugovima.
Pružajući mogućnost novih, svrsishodnih rešenja, a ne “hirurgiju radi hirurgije“, Sveti Vid je postao institucija i ime koje je sinonim za visokokvalitetnu savremenu oftalmologiju.
Umesto da se za kvalitetom traga u inostranstvu, savremena kvalitetna oftalmologija zaživela je u srcu Beograda.
Specijalna bolnica SVETI VID, od osnivanja pa nadalje, uvodi u našu zemlju najnoviju vrhunsku tehnologiju i vodeće hirurške i dijagnostičke metode za rešavanje problema na oku.
Na ovaj način se domaćoj oftalmologiji nameću novi, savremeni stavovi i standardi u lečenju očnih oboljenja, sa većim efektom po očuvanje vidne funkcije i time postavljaju smernice razvoju domaće oftalmologije.
Ovde, u malom ostrvcu Evrope u srcu Beograda, postoji nada i za reke mladih završenih oftalmologa da se upoznaju sa mogućnostima očne hirurgije danas, a što nije samo slika iz stranog udžbenika, kako bi izbacili teret nasleđenih, zastarelih shvatanja.
U više vrhunski opremljenih ordinacija dočekaće vas ljubazno osoblje i pomoći u nalaženju rešenja problema.
Sveobuhvatni oftalmološki pregled podrazumeva uvid u sve strukture oka, i prednjeg i zadnjeg segmenta, i sagledavanje problematike u celini.
Kabineti specifične namene: Kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku – za otkrivanje promena dubljih struktura oka, u staklastom telu, mrežnjači, i orbiti (krvarenja, ablacije mrežnjače, tumorske promene), posebno u stanjima neprozirnih medija kao što je katarakta, ili krvarenje u prednjoj komori što remeti uvid u zadnje strukture.
Kabinet za pahimetriju i kompjuterizovanu kornealnu topografiju (wave – front imaging).
Ovo je savremen dijagnostički pristup definisanju problema na rožnjači: definisanje debljine rožnjače, definisanje refraktivnih mana i anomalija rožnjače, rano otkrivanje keratokonusa i drugih degeneracija rožnjače, promena nastalih usled nošenja kontaktnog sočiva.
Takođe je neophodan pregled pred refraktivnu proceduru.
Kabinet za rano otkrivanje glaukoma, sa detekcijom prvih asimptomatskih promena na nivou sloja nervnih vlakana.
Kabinet za kompjuterizovano vidno polje, sa posebnim testovima za ispitivanje funkcije očnog živca ili makule – žute mrlje.
Dečja oftalmologija.
opticki-centar-oculus-oftalmoloske-ordinacije

Optički centar Oculus

Beograd, Stari Grad, Knez Mihailova 6 011 2630741 |
063 1090614 |
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE.
OFTALMOLOŠKI PREGLEDI.
U skladu sa našim opredeljenjem da pružamo vrhunske medicinske usluge u oftalmologiji sledimo svetske standarde u opremi potrebnoj za dijagnostiku i hirurgiju.
Naš tim oftalmologa pokriva sve subspecijalnosti u oftalmologiji.
U savremeno opremljenim optičkim centrima možete uraditi sledeće preglede: Pregled za određivanje naočara, Pregled za kontaktna sočiva, Specijalistički pregled, Subspecijalistički pregled.
Korekcija vida, Okuloplastična hirurgija, Hirurgija rožnjače, katarakte, retine, strabizma; Lečenje glaukoma; Suzni putevi.
ocna-ordinacija-laseroptic-misita-oftalmoloske-ordinacije
Oftalmološka ordinacija LASEROPTIC MISITA je osnovana 1995 godine i jedna je od prvih oftalmoloških ordinacija u Beogradu i Srbiji.
Predstavlja visoko specijalizovanu zdravstvenu ustanovu za dijagnostiku i lečenje obolenja mrežnjače-retine.
Nosilac stručnog rada je dr Vasilije Misita, profesor Univerziteta, poznati vitroretinalni hirurg.
Od samog početka rada ordinacije predstavlja centar za lečenje dijabetičke retinopatije.
Oftamološke ordinacije se bave kako dijagnostikom, tako i lečenjem očnih bolesti. Oftamologija se bavi funkcijom, poremećajima i bolestima očiju, suznog aparata, očnih mišića i kapaka. Danas su privatne oftamološke ordinacije uglavnom opremljene najsavremenijom aparaturom. Kompijuterizovana provera dioptrije je jedan od najvećih napredaka u oftamologiji. Svako oftalmološko oboljenje može da počne sa padom vidne oštrine i vrlo je bitno zaključiti da li se radi o gubitku vida sa bolom ili bez bola. Oftamolozi preporučuju pacijentima da bilo kakvu promenu u vidnoj oštrini, a pogotovo ona koja je nastala naglo, odmah prijave oftalmološkoj ordinaciji. Oftamološke ordinacije koje su stručne, iskusne i ostvaruju dobar odnos i saradnju sa pacijentima, ulivaju poverenje kod ljudi. Broj izvedenih intervencija predstavlja bogato iskustvo lekara, a broj zadovoljnih pacijenata je najbolja preporuka za ordinaciju. Očne bolice ili oftalmološke klinike poseduju kapacitete koji su neophodni i za bolničko i operativno lečenje bolesti oka. Među najtežim operacijama u oftalmologiji smatraju se operacije na zadnjem segmentu oka, koje se na klinikama zvode dugi niz godina. Takođe, izvode se operacije katarakte savremenom metodom ultrazvuka (fakoemulzifikacija), kao i kombinovane operacije glaukoma i katarakte ili kombinovane operacije na prednjem i zadnjem segmentu oka (takozvana Fako vitrektomija). Pod terminom očni lekar može se podrazumevati oftalmolog. Oftalmolog je očni lekar koji je specijalizovan u oblasti medicinske i hirurške nege očiju i sistema vida, kao i u sprečavanju i lečenju bolesti oka i povreda. Zapravo, to je lekаr sа diplomom medicinskog fakulteta koji je obavio specijalizaciju u jednoj od kliničkih ustanova. On je specijаlizovаn zа lečenje očiju i operаcije nа očimа. Ukratko se može reći da je oftalmolog specijalizovan za ispitivanje, lečenje i negu očiju. Oftаlmolozi mogu dijаgnostikovаti i na više načina lečiti sve probleme sа očimа, uključujući propisivаnje lekovа, propisivаnje sredsava za korigovanje vida kаo što su nаočаre i kontаkta sočiva ili vršenje operаcije.
Back to Top