Oftalmološke ordinacije, Očne klinike Beograd

Registruj se
Prijavi se
Oftalmološke ordinacije, Očne klinike Beograd
Treba Vam očni lekar u Beogradu?
Bilo da Vam je potreban oftalmološki pregled za utvrđivanje dioptrije, širenje zenica ili pak tražite očnu bolnicu radi operacije staračke katarakte, glaukoma ili drugih očnih oboljenja, oftalmološke ordinacije Beograd i očne klinike Beograd predstavljene su Vam na ovoj stranici.
Najčešće bolesti oka koje se javljaju su katarakta, keratokonus, strabizam, suvo oko, glaukom, konjuktivitis, dijabetička retinopatija.
Savrmena oftalmologija konstantno napreduje i uvode se nove motode u terpiji i lečenju bolesti oka.
Beogradske oftalmološke klinike i ordinacije prate najnovija dostignuća u ovoj grani medicine.
Ukoliko osećate neke tegobe, zakažite pregled kod oftalmologa u nekoj od očnih klinika ili oftalmoloških ordinacija, i što pre krenite sa lečenjem bolesti oka da ne bi došlo do komplikacija.
Redovno proveravajte svoju dioptriju kako ne biste zbog neadekvatnih naočara imali glavobolje.
Ukoliko ne nosite naočare a osećate da Vam se oči zamaraju i suze i boli Vas glava posle dužeg čitanja ili gledanja u monitor, vreme da odete na pregled kod očnog lekara kako biste butvrdili da li imate dioptriju.
Oftalmološke ordinacije i očne bolnice su pred Vama, kontaktirajte ih i zakažite pregled.
OFTAMOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD LENSOPTIC Zahvaljujući dugogodišnjem radu, stečenom iskustvu i stalnoj edukaciji zaposlenih u mogućnosti smo da odgovorimo na sve zahteve i potrebe kako domaćih tako i stranih klijenata.
Očnu kuću LENSOPTIC čine dve specijalizovane optičke prodavnice i savremena oftalmološka ordinacija.
Prodavnice i ordinacija su ekskluzivno uređene i opremljene najsavremenijim oftalmološkim aparatima kao i automatizovanim mašinama (kompjuterizovano određivanje dioptrije, sofisticirana ugradnja stakala, kompjuterizovano vidno polje, lensmetrija,...).
specijalna-oftamoloska-bolnica-stankov-oftalmologija-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Proverite vid vašeg deteta.
Ako pažljivo posmatraju svoje dete, roditelji mogu primetiti da nešto nije u redu, ali samo ako znaju na šta treba da obrate posebnu pažnju.
Kako uočiti smetnje, Pažljivim posmatanjem roditelji kod svog deteta mogu primetiti sledeće.
Normalno građeno oko i refrakcione greške.
Dalekovidost, kratkovidost i astigmatizam: Razrokost se uspešno leči, Za sve pokrete i položaje našeg oka odgovorni su dva kosa i četiri prava mišića odnosno njihova saradnja.
Oni su koordinisani centrom u kori mozga.
gamma-medicina-medicinska-ocna-protetika-oftalmoloske-ordinacije

GAMMA MEDICINA - Medicinska očna protetika

Beograd, Savski venac, Birčaninova 40 011 3613575
MEDICINSKA OČNA PROTETIKA je visoko specijalizovana medicinska ustanova za oblast okuloplastične i rekonstruktivne hirurgije (okuloplastika), medicinsku očnu protetiku i maksilo-facijalnu protetiku.
MB GAMMA TRADE – GAMMA MEDICINA - MEDICINSKA OČNA PROTETIKA predstavlja jedinu specijalističku medicinsku ustanovu na prostoru ex SFRJ, gde tim doktora specijalista protetičara, tehničara okularista i akademskih slikara, koristeći najsavremenije tehnologije na bazi akrilatnih polimera, pruža celokupan tretman izrade i ugradnje očnih proteza za svakog pacijenta individualno.U okviru delatnosti maksilofacijalne protetike izradjujmo epiteze (orbitalne proteze) orbitalne i periorbitalne regije na bazi silikona za humanu upotrebu, kao i epiteze nosa i epiteze uva u protetskoj rehabilitaciji urodjenih i stečenih malformacija.
oftalmoloska-ordinacija-lepsi-pogled-prelic-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE - LEPŠI POGLED PRELIĆ U specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji Lepši pogled Prelić preglede obavlja specijalista oftalmologije sa dugogodišnjim iskustvom dr jasmina prelić.
Po potrebi se mogu zakazati i kućne posete, kao i ciljani oftalmološki pregledi za firme.
mam-optika-oftalmoloske-ordinacije
OFTAMOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD MAM OPTIKA Kao segment za sebe, specijalistička oftalmoloska ordinacija pruža kompletnu dijagnostiku, lečenje i prevenciju svih bolesti oka, uz potporu najsavremenije aparature.
To znači da naša oftalmološka ordinacija, osim kompjuterizovane provere dioptrije, nudi i kompletan oftalmološki pregled, a i nastaviti dalje lečenje.
Dalje korigovanje refrakcije vrši se i za naočare, i za sočiva koja kompletno imamo u ponudi.
Stručnost i uslužnost koju pruža naša oftalmoloska ordinacija, biće garancija oštrine Vašeg vida.
oftalmoloska-ordinacija-dr-snezana-maric-oftalmoloske-ordinacije

Oftalmološka ordinacija Dr Snežana Marić

Beograd, Banovo brdo, Požeška 138a 011 3540881
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
OFTALMOLOŠKI PREGLED.
U sklopu optičarke radnje Lentilux već 10 godina se nalazi i specijalistička oftalmološka ordinacija Dr Snežana Marić.
Ordinacija je opremljena savremenom aparaturom neophodnom za određivanje dioptrije za naočare i kontaktna sočiva, kao i za obavljanje kompletnog oftalmološkog pregleda.
Pregled možete obaviti brzo, precizno i bez zakazivanja svakog radnog dana između 11 i 19 časova.
Specijalistička oftalmološka ordinacija Dr Snežana Marić osnovana je u Beogradu 2006.godine.
Dr Snežana Marić je Medicinski fakultet završila u Beogradu 1997 godine a specijalizaciju iz Oftalmologije završila na VMA gde je radila do osnivanja ordinacije.
Vama je na usluzi svaki radni dan od 11 do 19 časova.
DIJAGNOSTIKA, LEČENJE i PRAĆENJE BOLESTI OKA: biomikroskopski pregled, merenje očnog pritiska (aplanaciona tonometrija), pregled očnog dna, testovi za suvo oko (Schirmer test, BUT), kolorni vid (Ischihara test), vađenje stranog tela.
ODREĐIVANJE DIOPTRIJE i PROPISIVANJE NAOČARA: prve naočare, pregled u cikloplegiji, kompjuterizovano utvrđivanje dioptrije, kontrola i korekcija već postojeće dioptrije, bifokalne, multifokalne naočare.
oftalmoloska-ordinacija-fokus-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE - OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA FOKUS - Kompletan specijalistički oftalmološki pregled - Pregled vida - Preglede i određivanje dioptrije za kontaktna sočiva - Kompjutersko određivanje dioptrije - Pregled očnog dna - Dnevna kriva - Merenje IOP (očnog pritiska) - Kompjuterizovani pregled Vidnog polja
ocna-kuca-vizija-oftalmoloske-ordinacije

Očna kuća Vizija

Beograd, Vračar, Beogradska 53 011 3234235
cena: Cenovnik
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
U okviru specijalističke oftalmološke ordinacije, našim pacijentima pružamo sledeće usluge: Dijagnostika, lečenje i praćenje bolesti oka, Topografija rožnjače - dijagnostička procena prednje površine rožnjače, program za fitovanje kontaktnih sočiva, program za analizu zenice, kornealna aberometrija; Gonioskopija - pregled komornog ugla; Tonometrija - merenje očnog pritiska (aplanaciona tonometrija); Pahimetrija - merenje debljine rožnjače; Oftalmoskopija (pregled očnog dna) - visoka miopija, šećerna bolest, visok krvni pritisak; Ekspresija i tuširanje kapaka prilikom lečenja blefaritisa; Određivanje kvantiteta i kvaliteta suznog filma; Konsultativni oftalmološki pregledi i saradnja sa drugim ustanovama u dijagnostički ili terapijski složenijim slučajevima; Usluge mikrobiološke laboratorije; Fotodokumentacija promena na prednjem segmentu oka.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-oftalmoloske-ordinacije

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 011 3091000
OFTAMOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Korekcija vida i lečenje bolesti oka osiguravaju zdravlje jednog od najvažnijih ljudskih čula, koje obezbeđuje najveći deo informacija iz okoline, i na poseban način doprinosi kvalitetu života. Na krvnim sudovima i strukturama očnog dna mogu se uočiti prve promene koje ukazuju na razvoj ili postojanje drugih organskih oboljenja, pa je očni pregled, takođe, deo protokola ispitivanja internističkog ili neurološkog pacijenta. Iz tog razloga, oftalmolog je član lekarskog tima uključen u lečenje i praćenje pacijenata sa komplikacijama hroničnih bolesti (šećerna bolest, hipertenzija) i pacijenata sa sistemskim bolestima (reumatska oboljenja, Sjogrenov sindrom). Zahvaljujući savremenoj dijagnostičkoj opremi, Bel Medic-ov tim oftalmologa može da Vam ponudi, uz standardni pregled, i praćenje glaukoma i malu hirurgiju kapaka. Očni lekari Bel Medic-a dostupni su 24 sata dnevno, i nedeljom i praznikom.
bolnica-sveti-vid-oftalmoloske-ordinacije

Bolnica Sveti Vid

Beograd, Stari Grad, Dobračina 27 011 3283737
OFTALMOLOGIJA.
Specijalna bolnica SVETI VID formirana je 1997 godine.
Njenim nastankom nastupa nova era domaće oftalmologije.
Ideja je bila da se osavremeni domaća oftalmologija i na najbolji i najbrži način prevaziđe decenijumska praznina koja je vladala u domaćim oftalmološkim krugovima.
Pružajući mogućnost novih, svrsishodnih rešenja, a ne “hirurgiju radi hirurgije“, Sveti Vid je postao institucija i ime koje je sinonim za visokokvalitetnu savremenu oftalmologiju.
Umesto da se za kvalitetom traga u inostranstvu, savremena kvalitetna oftalmologija zaživela je u srcu Beograda.
Specijalna bolnica SVETI VID, od osnivanja pa nadalje, uvodi u našu zemlju najnoviju vrhunsku tehnologiju i vodeće hirurške i dijagnostičke metode za rešavanje problema na oku.
Na ovaj način se domaćoj oftalmologiji nameću novi, savremeni stavovi i standardi u lečenju očnih oboljenja, sa većim efektom po očuvanje vidne funkcije i time postavljaju smernice razvoju domaće oftalmologije.
Ovde, u malom ostrvcu Evrope u srcu Beograda, postoji nada i za reke mladih završenih oftalmologa da se upoznaju sa mogućnostima očne hirurgije danas, a što nije samo slika iz stranog udžbenika, kako bi izbacili teret nasleđenih, zastarelih shvatanja.
U više vrhunski opremljenih ordinacija dočekaće vas ljubazno osoblje i pomoći u nalaženju rešenja problema.
Sveobuhvatni oftalmološki pregled podrazumeva uvid u sve strukture oka, i prednjeg i zadnjeg segmenta, i sagledavanje problematike u celini.
Kabineti specifične namene: Kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku – za otkrivanje promena dubljih struktura oka, u staklastom telu, mrežnjači, i orbiti (krvarenja, ablacije mrežnjače, tumorske promene), posebno u stanjima neprozirnih medija kao što je katarakta, ili krvarenje u prednjoj komori što remeti uvid u zadnje strukture.
Kabinet za pahimetriju i kompjuterizovanu kornealnu topografiju (wave – front imaging).
Ovo je savremen dijagnostički pristup definisanju problema na rožnjači: definisanje debljine rožnjače, definisanje refraktivnih mana i anomalija rožnjače, rano otkrivanje keratokonusa i drugih degeneracija rožnjače, promena nastalih usled nošenja kontaktnog sočiva.
Takođe je neophodan pregled pred refraktivnu proceduru.
Kabinet za rano otkrivanje glaukoma, sa detekcijom prvih asimptomatskih promena na nivou sloja nervnih vlakana.
Kabinet za kompjuterizovano vidno polje, sa posebnim testovima za ispitivanje funkcije očnog živca ili makule – žute mrlje.
Dečja oftalmologija.
milos-klinika-specijalna-bolnica-za-oftalmologiju-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA KLINIKA.
Oftalmologija ambulanta, Katarakta, Lasersko skidanje dioptrije, Rožnjača, Glaukom, Retina, Strabizam.
LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE: LASIK - lasersko skidanje dioptrije - Mikrokeratom; LASIK - Lasersko skidanje dioptrije - Femto laser; PRK - Fotorefraktivna keratektomija; Keratektomija; Kornealna topografija.
ocna-bolnica-profesional-dr-suvajac-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA BOLNICA.
Lasersko skidanje dioptrije, Dioptrija i princip laserskog skidanja dioptrije, LASIK metoda laserskog skidanja dioptrije, Tehnologija laserskog skidanja dioptrije, Operacije katarakte, Senilna degeneracija žute mrlje, Ablacija mrežnjače i vitreoretinalna hirurgija, Dijabetesna retinopatija, Glaukom
oculus-specijalna-bolnica-za-oftalmologiju-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA BOLNICA.
Naš ekspertski tim oftalmologa, najsavremenije dijagnostike metode i vrhunske hirurške mogućnosti dopuštaju nam da pratimo najsavremenije aspekte moderne medicine.
Profesionalizam, stručnost i empatija kao odgovor na potrebe pacijenta i stalni napredak i kreativnost u procesu lečenja i nege.
Liderstvo u struci, ostvarivanje pozicije referentnog oftalmološkog centra na dobrobit pacijenata i zajednice.
opticki-centar-oculus-oftalmoloske-ordinacije

Optički centar Oculus

Novi Beograd, Palmira Toljatija 5 011 2605407
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE.
OFTALMOLOŠKI PREGLEDI.
U skladu sa našim opredeljenjem da pružamo vrhunske medicinske usluge u oftalmologiji sledimo svetske standarde u opremi potrebnoj za dijagnostiku i hirurgiju.
Naš tim oftalmologa pokriva sve subspecijalnosti u oftalmologiji.
U savremeno opremljenim optičkim centrima možete uraditi sledeće preglede: Pregled za određivanje naočara, Pregled za kontaktna sočiva, Specijalistički pregled, Subspecijalistički pregled.
Korekcija vida, Okuloplastična hirurgija, Hirurgija rožnjače, katarakte, retine, strabizma; Lečenje glaukoma; Suzni putevi.
ocna-ordinacija-neva-oftalmoloske-ordinacije

Očna ordinacija Neva

Beograd, Savski venac, Deligradska 20 011 2641592
Očna ordinacija.
Dijagnostika i lečenje očnih bolesti, savremene metode dijagnostike očnih bolesti.
Sve laserske intervencije u oku, laserske intervencije u oku diodnim laserom: lečenje dijabetičnih i drugih retinopatija, lečenje degenerativnih promena na mrežnjači, ruptura mrežnjače i sektorastih ablacija mrežnjače, lečenje intraokularnih tumora, lasertrabekuloplastika.
YAG laser intervencije: lečenje glaukoma zatvorenog komornog ugla (Iridektomija), skidanje sekundarne katarakte i dr Ambulantne operacije, sve male operacije na kapcima i vežnjači oka uključujući i estetske.
Kontaktna sočiva, određivanje kontaktnih sočiva svih vrsta (mekih, gas propustljivih, torusnih).
Očna ordinacija NEVA osnovana je 2000 godine, sa sedištem u Beogradu.
Vlasnik i osnivač je Prof Dr Sci Med Ljubiša Krstić, specijalista za očne bolesti.
Osnovna delatnost je udruženje zdravstvenih usluga oftamološkog smera.
U cilju obavljanja navedenih delatnosti, ordinacija raspolaže kompletnom oftalmološkom opremom.

LaserFocus - Centar za mikrohirurgiju oka

Beograd, Vračar, Cara Nikolaja Drugog 25 011 3446626
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA. Skidanje dioptrije. Lasersko skidanje dioptrije je pouzdan put za trajno ispravljanje vida. Razvijen je veći broj laserskih metoda, od kojih se po uspešnosti izdvajaju LASIK i PRK. Ove metode ispravljaju kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam i tako Vas mogu konačno osloboditi nošenja naočara i sočiva. Korekcija vida pomoću lasera se primenjuje još od 80-ih godina u svetu i do sada su laserske metode toliko uznapredovale da su veoma popularne zbog svoje velike bezbednosti, uspešnosti i jednostavnosti. Lasersko skidanje dioptrije jeste jednostavna procedura, potpuno je bezbolna i trajno snižava ili potpuno eliminiše početnu dioptriju. Krajnji ishod jeste povratak jasnog vida. Uspeh operacije zavisi od stručnosti i iskustva oftalmologa.
ocna-ordinacija-ilic-oftalmoloske-ordinacije

Očna ordinacija Ilić

Beograd, Filmski grad, Ratka Mitrovića 183 011 2310506
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Redovan oftalmološki pregled počinje razgovorom sa pacijentom, zapisivanjem podataka o oboljenju oka i drugim oboljenjima i redovnoj terapiji koju pacijent uzima.
Redovni oftalmološki pregled podrazumeva anamnezu o oboljenju oka, nakon čega sledi: Ispitivanje dioptrije, vidne oštrine na daljinu i blizinu, Provera postojećih naočara i određivanje novih ukoliko su potrebne, Pregled prednjeg dela oka, Pregled očnog dna, Merenje očnog pritiska, Određivanje treapije ukoliko je potrebno.
Zavisno od nalaza rade se dopunske dijagnostičke metode (pahimetrija, ispitivanje vidnog polja, HRT, ultrazvuk, OCT, fluoresceinska angiografija, Rtg, CT, MRI).
zenit-specijalna-bolnica-za-mikrohirurgiju-oka-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOGIJA.
KATARAKTA, ABLACIJA MREŽNJAČE i VITRORETINALNA HIRURGIJA, LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE, GLAUKOM, REFRAKCIONE ANOMALIJE (MANE), SLABOVIDOST i RAZROKOST, UGRADNJA INTRAOKULARNIH SOČIVA, DIJEBETIČNA RETINOPATIJA, SENILNA DEGENERACIJA ŽUTE MRLJE (MAKULE), TRANSPLATACIJA ROŽNJAČE
oftalmoloska-ordinacija-pro-lens-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA PRO LENS.
Specijalistička ordinacija iz oftalmologije PROLENS.
Kompjutersko određivanje dioptrije - KOMPJUTERIZOVANI KERATOREFRAKTOMETAR najnovije generacije, subjektivna provera vida na daljinu i blizinu, prepisivanje naočara.
Određivanje i prepisivanje kvalitetnih mekih kontaktnih sočiva najpoznatijih svetskih proizvođača (dnevnih, mesečnih, tromesečnih i godišnjih; sferičnih i asferičnih, toričnih i multifokalnih.
Određivanje i prepisivanje najnovijih silikon- hidrogel kontaktnih sočiva najpoznatijih svetskih proizvođača.
Određivanje i prepisivanje gaspermeabilnih kontaktnih sočiva, Kontaktna sočiva u boji (bez dioptrije i sa dioptrijom).
Stručna obuka nosilaca kontaktnih sočiva prilikom rukovanja sa kontaktnim sočivom.
Kontrolni pregledi pacijenata koji nose kontaktna sočiva.
Lečenje komplikacija nastalih neadekvatnim nošenjem kontaktnih sočiva
oftalmoloska-ordinacija-stefanovic-oftalmoloske-ordinacije

Oftalmološka ordinacija Stefanović

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 54 011 6140097
Naša oftalmološka ordinacija obavlja sledece preglede i operacije: Kompletan oftalmološki pregled, Ultrazvučni pregled oka i orbite, Ehobiometrija, Pregled očnog dna (dijabetička retinopatija, visoka kratkovidost, arterijska hipertenzija), Laser (Laserfotokoagulacija) retine, Katarakta, Ablacije retine, vitrektomija, Povrede oka, rekonstruktivna hirurgija Određivanje dioptrije.
Prof Dr Ivan Stefanović.
Nakon završenog Medicinskog Fakulteta u Beogradu, od 1991 radi na Klinici za očne bolesti, Kliničkog Centra Srbije u Beogradu. Specijalizirao 1993, magistrirao 1992, a doktorirao 1999, godine.
Subspecijalističko usavršavanje iz oblasti vitreoretinalne hirurgije (fellowship) obavio 1995 i 1996 godine kod Prof Dr Relje Živojnovića u Antverpenu (Belgija).
Bio predsednik Udruženja oftalmologa Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Generalni sekretar SLD i pomoćnik direktora Klinike za očne bolesti.
Od 2008 godine na mestu direktora Klinike za očne bolesti, Kliničkog Centra Srbije.
Profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu i na Defektološkom fakultetu u Beogradu.
Uradio veliki broj operacija katarakte (preko 2000), povreda, ablacije retine (preko 1000) i vitrektomija (preko 500), pogotovu neke od najtežih slučajeva.
Autor ili koautor u preko 100 stručno naučnih radova od kojih je preko 20 u najznačajnijim bazama radova, kao i 5 monografija.
oftalmoloska-ordinacija-kovacevic-oftalmoloske-ordinacije
Oftalmološka ordinacija KOVAČEVIĆ osnovana je 1998 godine u Beogradu.cPreglede obavlja tim profesora i lekara sa Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije, koji su subspecijalisti za određene oftalmološke bolesti: zapaljenja oka (uveitise), bolesti retine i žute mrlje (vitreoretinalne bolesti, ablacije retine, degeneracije žute mrlje), kataraktu, povišen očni pritisak (glaukom), razrokost (strabizam).
oftalmoloska-ordinacija-uvea-centar-oftalmoloske-ordinacije

Oftalmološka ordinacija UVEA Centar

Beograd, Vračar, Kneza od Semberije 14 011 2438054
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Kompletan oftalmološki pregled.
Ispitivanje oštrine vida i određivanje dioptrije.
Merenje očnog pritiska, pregled prednjeg segmenta oka, pregled očnog dna.
Testovi na suvo oko, ispiranje suznih puteva.
ocna-protetika-milosevic-oftalmoloske-ordinacije

Očna protetika Milošević

Beograd, Savski venac, Vojvode Milenka 50 011 3621728
Očna protetika "Milošević" posluje sa iskustvom dugim 30 godina.
Okularista Miloš Milošević, poseduje ogromno iskustvo u oblasti očne protetike.
Dugogodišnji rad u medicinskim klinikama u Ljubljani, Rijeci, Splitu i Skoplju najbolje potvrđuje rejting ovog renomiranog stručnjaka.
Radimo sve vrste očnih proteza od AKRILATA.
ocna-ordinacija-laseroptic-misita-oftalmoloske-ordinacije
Oftalmološka ordinacija LASEROPTIC MISITA je osnovana 1995 godine i jedna je od prvih oftalmoloških ordinacija u Beogradu i Srbiji.
Predstavlja visoko specijalizovanu zdravstvenu ustanovu za dijagnostiku i lečenje obolenja mrežnjače-retine.
Nosilac stručnog rada je dr Vasilije Misita, profesor Univerziteta, poznati vitroretinalni hirurg.
Od samog početka rada ordinacije predstavlja centar za lečenje dijabetičke retinopatije.
ocna-ordinacija-mitrovic-oftalmoloske-ordinacije
Očna ordinacija Mitrović je porodična ordinacija osnovana 1997.
Osnivač ordinacije je dr Jevra Mitrović.
Ordinaciju čini tim oftalmologa: prof dr Miodrag Mitrović, dr mr sci Mirjana Mitrović, dr Predrag Mitrović.
U ordinaciji se može obaviti opšti oftalmološki pregled i posebna snimanja oka sa kontrastom: Fluoresceinska angiografija i Indocijanin grin angiografija.
Vršimo preglede osoba svih uzrasta, uključujući i decu.
Naša delatnost su: određivanje dioptrije i korekcija vida, bolesti kapaka, vežnjače i rožnjače, glaukom; katarakta; bolesti očnog dna: mrežnjača, očni živac, visoka kratkovidost, tumori, dijabetesna retinopatija i druge bolesti krvnih sudova; nasledne i degenerativne bolesti; urođeni poremećaji; fluoresceinska angiografija i indocijanin grin angiografija su dijagnostičke metode snimanja oka sa kontrastom koje se koriste kod svih bolesti na očnom dnu.
opsta-bolnica-una-oftalmoloske-ordinacije

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Oftamologija je grana medicine koja se bavi anatomijom, funkcijom i bolestima oka.
Osoba koja je stručna da se bavi ovom naukom je očni lekar koji se naziva oftamolog.
To je specijalista medicinske i hirurške nege i zbrinjavanja očnih problema.
Iz razloga što oftamolog obavlja i operacije na očima, on je istovremeno i hirurški i medicinski stručnjak.
Ofatmologija obuhvata teorijska, praktična i istraživačka znanja i rad.
Očni lekari su specijalno obučeni da pruže pun spektar zaštite očiju, od propisivanja naočara i kontaktnih sočiva do izvođenja složenih i delikatnih operacija oka.
Mnogi oftamolozi su takođe uključeni u naučno istraživanje uzroraka i lekova za bolesti oka.
U bolnici UNA možete izvršiti: Operacije strabizma odnosno razrokosti, Hirurgiju očnih kapaka, Hirurgiju očne duplje
poliklinika-profmedika-simeunovic-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Oftalmologija za decu i odrasle.
Merenje očnog pritiska, Pregled i dijagnostika oboljenja očnog dna, Određivanje dioptrije.
Dijagnostika i lečenje bolesti kapaka, veznjače, roznjače, katarakte, glaukoma, refrakcionih anomalija oka (naočarima i sočivima), bolesti očnog dna, strabizam (razrokost) dece i odraslih.
egzakta-medika-oftalmoloske-ordinacije

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544
OFTAMOLOŠKE ORDINACIJE - EGZAKTA MEDIKA Oko je ogledalo duše, kaže pesnik, oko je prozor u organizam, znaju ne samo očni lekari već i mnogi drugi specijalisti koji traže konsultaciju oftalmologa.
poliklinika-milmedic-oftalmoloske-ordinacije

Poliklinika Milmedic

Beograd, Autokomanda, Zvečanska 4 011 2644100
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
STANJA OKA, Keratokonus, Katarakta, Glaukom, Staračka degeneracijamakule, Ablacija retine, Ruptura makule.
Lasersko skidanje dioptrije, Operacija katarakte.
Laser kapsulotomija, Laser iridotomije, Selektivna lasertrabekulektomija, Laserfotokoagulacija.
Oftalmologija dijagnostika.
IOL Master - nekontaktni, najsofisticiraniji i najprecizniji način da se utvrdi jačina intraokularnog sočiva (IOL), implanta za operacije katarakte.
IOL Master omogućava brza i tačna merenja dužine oka i zakrivljenosti površine rožnjače, neophodne za operaciju katarakte.
CVP – kompjuterizovano vidno polje - Dijagnostička procedura nezamenljiva kod otkrivanja i praćenja bolesti kao što su glaukom ili neuroloških poremećaja.
Radi se o neinvanzivnoj metodi, kratkog vremenskog trajanja, a koja daje pregršt informacija o stanju vida.
ALLEGRO OCULYZER – Veoma moderna trodimenzionalna tomografija prednjeg segmenta oka, a naročito rožnjače (keratometrija, pahimetrija, topografija itd.).
Metoda je nezamenljiva u dobijanju podataka neophodnih u refraktivnoj hirurgiji (EXCIMER LASER).
Takođe, moguće je pratiti i progresiju promena vezanih za sočivo, na primer u slučajevima katarakte.
Karakteristike prednje očne komore i komornog ugla u sklopu dijagnostifikovanja glaukoma su takođe standardni nalaz.
OCT KOPERNICUS – Optička koherentna tomografija, savremena dijagnostočka metoda koja je do velikog značaja za dijagnostiku zadnjeg pola oka, naročito predela žute mrlje.
Retinalna oboljenja, pogotovu ona lokalizovana u makularnom predelu, najbolje se vizuelizuju na ovaj način.
specijalisticka-oftalmoloska-ordinacija-bogdanovic-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE - SPECIJALISTIČKA OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA BOGDANOVIĆ Oftalmološka ordinacija Bogdanović pruža kompletnu dijagnostiku i preglede iz svih oblasti oftalmologije za decu i odrasle.
Posebno smo specijalizovani za rad sa najmlađim pacijentima, uz upotrebu najsavremenije opreme koja je prilagođena deci u potpunosti.
Ono po čemu se naša ordinacija izdvaja je i mogućnost obavljanja kompletnog pregleda u kućnim uslovima.
west-medic-oftalmoloske-ordinacije-271134

West Medic

Beograd, Senjak, Bulevar Vojvode Putnika 30-34 065 2535291
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE - WEST MEDIC Usluge iz oblasti oftalmologije Beograd.

VANNA CARE poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 188 011 6130000
Oftalmologija. Specijalistički pregled oftalmologa, Određivanje oštrine vida, Pregled prednjeg segmenta oka na biomikroskopu, Pregled očnog dna, Merenje očnog pritiska, Određivanje vidnog polja, Uklanjanje stranog tela iz oka, Lečenje infekcija oka, Lečenje upale suznog kanala, Ispiranje oka, Pregled za naočare i sočiva

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 011 2270564 |
063 361732 |
Oftalmologija. Pregledi specijaliste oftalmologa. Pregled očnog dna. Određivanje vizusa. Ambulatorne intervencije

Oko i Oko

Beograd, Vračar, Njegoševa 46 011 3836820 |
011 3836821 |
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE

MEDIOPTIK Exclusive

Beograd, Vračar, Bulevar kralja Aleksandra 87/9 011 2403992
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA - MEDIOPTIK EXCLUSIVE

Očni lekar Dr Perić - Optika Gemini

Beograd, Banovo brdo, Požeška 79 011 3547931
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.

EUROMEDIK Bolnica Dom zdravlja Poliklinika

Beograd, Savski venac, Višegradska 20 011 3650660 |
011 3650700 |
Oftalmologija je nauka o o očima i bavi se prevencijom, dijagnostikom i lečenjem očnih stanja i bolesti. Najčešće bolesti oka i pomoćnih organa oka u našoj populaciji su kratkovidost i dalekovidost, upale vežnjače (konjunktivitisi) virusnog, bakterijskog ili alergijskog porekla, upale očnih kapaka (blepharitisi), katarakta – zamućenje očnog sočiva, glaukom, povrede oka, bolesti mrežnjače (retinopatije), bolesti mišića pokretača oka, bolesti očnog živca itd. Tegobe zbog kojih bi trebalo da se javi na oftalmološki pregled obuhvataju pad vida na jednom ili oba oka, bol u oku, crvenilo oka ili kapaka, povrede oka, uočene promene na oku i očnim kapcima, suvoća oka itd.
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA. Očni pregled. Pregled kod oftalmologa, očnog lekara je jedan od pregleda koji je potrebno raditi redovno, minimum jednom godišnje. Promene se mogu otkriti u najranijim stadijumima a tada su mogućnosti lečenja najveće. Šta sve obuhvata očni pregled? Celokupan očni pregled uključuje niz pregleda za procenu vida i otkrivanje eventualnih očnih bolesti. Pregled sam po sebi nije bolan, iako se koriste jaka svetla i neobični instrumenti tokom pregleda. Pregledom se ispituje vidna oštrina, refrakcija oka (prelamanje svetlosti u oku), pregledaju se svi delovi oka, mišići koji pokreću oči, kapci, zenice, očno dno, meri se vidno polje i pritisak u očima. Ovim pregledima može se otkriti glaukom, ali i sistemske bolesti koje samo ostavljaju posledice na oko -povišen krvni pritisak i dijabetes (šećerna bolest), kao i mnoge druge. Očni pregled je potrebno da rade i deca u trećoj godini i pred polazak u školu, a kasnije kao i odrasli jednom godišnje.

ABM Clinic

Beograd, Stari Grad, Terazije 29 011 3239620
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
OFTALMOLOGIJA. Specijalisti ofalmologije Opšte bolnice IMPULS se bave prevencijom, dijagnostikom i lečenjem očnih stanja i bolesti - kratkovidost i dalekovidost, upale vežnjače (konjunktivitisi - virusnog, bakterijskog ili alergijskog porekla), upale očnih kapaka (blepharitisi), katarakta – zamućenje očnog sočiva, glaukom, povrede oka, bolesti mrežnjače (retinopatije), bolesti mišića pokretača oka, bolesti očnog živca. Oftamološki pregled je potrebno obaviti u okviru praćenja hroničnih i sistemskih bolesti koje ne potiču primarno od oka, ali mogu dovesti do oštećenja vidne funkcije kao što su arterijska hipertenzija, šećerna bolest, bolesti štitaste žlezde, sistemski lupus, reumatoidni artritis, sarkoidoza. Oftalmološki pregled obuhvata pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka, pregled očnog dna, krvnih sudova, očnog pritiska, vidne oštrine.
Oftamološke ordinacije se bave kako dijagnostikom, tako i lečenjem očnih bolesti. Oftamologija se bavi funkcijom, poremećajima i bolestima očiju, suznog aparata, očnih mišića i kapaka. Danas su privatne oftamološke ordinacije uglavnom opremljene najsavremenijom aparaturom. Kompijuterizovana provera dioptrije je jedan od najvećih napredaka u oftamologiji. Svako oftalmološko oboljenje može da počne sa padom vidne oštrine i vrlo je bitno zaključiti da li se radi o gubitku vida sa bolom ili bez bola. Oftamolozi preporučuju pacijentima da bilo kakvu promenu u vidnoj oštrini, a pogotovo ona koja je nastala naglo, odmah prijave oftalmološkoj ordinaciji. Oftamološke ordinacije koje su stručne, iskusne i ostvaruju dobar odnos i saradnju sa pacijentima, ulivaju poverenje kod ljudi. Broj izvedenih intervencija predstavlja bogato iskustvo lekara, a broj zadovoljnih pacijenata je najbolja preporuka za ordinaciju. Očne bolice ili oftalmološke klinike poseduju kapacitete koji su neophodni i za bolničko i operativno lečenje bolesti oka. Među najtežim operacijama u oftalmologiji smatraju se operacije na zadnjem segmentu oka, koje se na klinikama zvode dugi niz godina. Takođe, izvode se operacije katarakte savremenom metodom ultrazvuka (fakoemulzifikacija), kao i kombinovane operacije glaukoma i katarakte ili kombinovane operacije na prednjem i zadnjem segmentu oka (takozvana Fako vitrektomija). Pod terminom očni lekar može se podrazumevati oftalmolog. Oftalmolog je očni lekar koji je specijalizovan u oblasti medicinske i hirurške nege očiju i sistema vida, kao i u sprečavanju i lečenju bolesti oka i povreda. Zapravo, to je lekаr sа diplomom medicinskog fakulteta koji je obavio specijalizaciju u jednoj od kliničkih ustanova. On je specijаlizovаn zа lečenje očiju i operаcije nа očimа. Ukratko se može reći da je oftalmolog specijalizovan za ispitivanje, lečenje i negu očiju. Oftаlmolozi mogu dijаgnostikovаti i na više načina lečiti sve probleme sа očimа, uključujući propisivаnje lekovа, propisivаnje sredsava za korigovanje vida kаo što su nаočаre i kontаkta sočiva ili vršenje operаcije.
Back to Top