Oftalmološke ordinacije, Očne klinike Vračar

Registruj se
Prijavi se
Oftalmološke ordinacije, Očne klinike Vračar
specijalna-oftamoloska-bolnica-stankov-oftalmologija-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Proverite vid vašeg deteta.
Ako pažljivo posmatraju svoje dete, roditelji mogu primetiti da nešto nije u redu, ali samo ako znaju na šta treba da obrate posebnu pažnju.
Kako uočiti smetnje, Pažljivim posmatanjem roditelji kod svog deteta mogu primetiti sledeće.
Normalno građeno oko i refrakcione greške.
Dalekovidost, kratkovidost i astigmatizam: Razrokost se uspešno leči, Za sve pokrete i položaje našeg oka odgovorni su dva kosa i četiri prava mišića odnosno njihova saradnja.
Oni su koordinisani centrom u kori mozga.
medioptik-exclusive-oftalmoloske-ordinacije

MEDIOPTIK Exclusive

Beograd, Vračar, Bulevar kralja Aleksandra 87/9 011 2403992 |
011 2401643 |
cena: Cenovnik
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA - MEDIOPTIK EXCLUSIVE Očna kuća MEDIOPTIK exclusive je osnovana 1991 godine u Beogradu, kao prva privatna oftalmološka ordinacija, sa dugogodišnjim iskustvom.
U ponudi je specijalistički oftalmološki pregled i obuku za sve vrste kontaktnih sočiva, prodaju dioptrijskih naočara, kontaktnih sočiva i rastvora za čuvanje i održavanje.
SVE ZA VAŠE OČI.
Ono što izdvaja MEDIOPTIK exclusive od drugih je veoma prijatno i uvek raspoloženo osoblje koje će u najkraćem mogućem roku obaviti sve potrebne preglede i dati vam rezultate.
ocna-kuca-vizija-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
U okviru specijalističke oftalmološke ordinacije, našim pacijentima pružamo sledeće usluge: Dijagnostika, lečenje i praćenje bolesti oka, Topografija rožnjače - dijagnostička procena prednje površine rožnjače, program za fitovanje kontaktnih sočiva, program za analizu zenice, kornealna aberometrija; Gonioskopija - pregled komornog ugla; Tonometrija - merenje očnog pritiska (aplanaciona tonometrija); Pahimetrija - merenje debljine rožnjače; Oftalmoskopija (pregled očnog dna) - visoka miopija, šećerna bolest, visok krvni pritisak; Ekspresija i tuširanje kapaka prilikom lečenja blefaritisa; Određivanje kvantiteta i kvaliteta suznog filma; Konsultativni oftalmološki pregledi i saradnja sa drugim ustanovama u dijagnostički ili terapijski složenijim slučajevima; Usluge mikrobiološke laboratorije; Fotodokumentacija promena na prednjem segmentu oka.
milos-klinika-specijalna-bolnica-za-oftalmologiju-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA KLINIKA.
Oftalmologija ambulanta, Katarakta, Lasersko skidanje dioptrije, Rožnjača, Glaukom, Retina, Strabizam.
LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE: LASIK - lasersko skidanje dioptrije - Mikrokeratom; LASIK - Lasersko skidanje dioptrije - Femto laser; PRK - Fotorefraktivna keratektomija; Keratektomija; Kornealna topografija.
opticki-centar-oculus-oftalmoloske-ordinacije

Optički centar Oculus

Beograd, Vračar, Kralja Milana 20 011 3622111 |
063 645838 |
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE.
OFTALMOLOŠKI PREGLEDI.
U skladu sa našim opredeljenjem da pružamo vrhunske medicinske usluge u oftalmologiji sledimo svetske standarde u opremi potrebnoj za dijagnostiku i hirurgiju.
Naš tim oftalmologa pokriva sve subspecijalnosti u oftalmologiji.
U savremeno opremljenim optičkim centrima možete uraditi sledeće preglede: Pregled za određivanje naočara, Pregled za kontaktna sočiva, Specijalistički pregled, Subspecijalistički pregled.
Korekcija vida, Okuloplastična hirurgija, Hirurgija rožnjače, katarakte, retine, strabizma; Lečenje glaukoma; Suzni putevi.
laserfocus-centar-za-mikrohirurgiju-oka-oftalmoloske-ordinacije

LaserFocus - Centar za mikrohirurgiju oka

Beograd, Vračar, Cara Nikolaja Drugog 25 011 3446626
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Skidanje dioptrije.
Lasersko skidanje dioptrije je pouzdan put za trajno ispravljanje vida.
Razvijen je veći broj laserskih metoda, od kojih se po uspešnosti izdvajaju LASIK i PRK.
Ove metode ispravljaju kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam i tako Vas mogu konačno osloboditi nošenja naočara i sočiva.
Korekcija vida pomoću lasera se primenjuje još od 80-ih godina u svetu i do sada su laserske metode toliko uznapredovale da su veoma popularne zbog svoje velike bezbednosti, uspešnosti i jednostavnosti.
Lasersko skidanje dioptrije jeste jednostavna procedura, potpuno je bezbolna i trajno snižava ili potpuno eliminiše početnu dioptriju.
Krajnji ishod jeste povratak jasnog vida.
Uspeh operacije zavisi od stručnosti i iskustva oftalmologa.
zenit-specijalna-bolnica-za-mikrohirurgiju-oka-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOGIJA.
KATARAKTA, ABLACIJA MREŽNJAČE i VITRORETINALNA HIRURGIJA, LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE, GLAUKOM, REFRAKCIONE ANOMALIJE (MANE), SLABOVIDOST i RAZROKOST, UGRADNJA INTRAOKULARNIH SOČIVA, DIJEBETIČNA RETINOPATIJA, SENILNA DEGENERACIJA ŽUTE MRLJE (MAKULE), TRANSPLATACIJA ROŽNJAČE
oftalmoloska-ordinacija-kovacevic-oftalmoloske-ordinacije
Oftalmološka ordinacija KOVAČEVIĆ osnovana je 1998 godine u Beogradu.cPreglede obavlja tim profesora i lekara sa Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije, koji su subspecijalisti za određene oftalmološke bolesti: zapaljenja oka (uveitise), bolesti retine i žute mrlje (vitreoretinalne bolesti, ablacije retine, degeneracije žute mrlje), kataraktu, povišen očni pritisak (glaukom), razrokost (strabizam).
oftalmoloska-ordinacija-uvea-centar-oftalmoloske-ordinacije

Oftalmološka ordinacija UVEA Centar

Beograd, Vračar, Kneza od Semberije 14 011 2438054 |
062 261113 |
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Kompletan oftalmološki pregled.
Ispitivanje oštrine vida i određivanje dioptrije.
Merenje očnog pritiska, pregled prednjeg segmenta oka, pregled očnog dna.
Testovi na suvo oko, ispiranje suznih puteva.
poliklinika-medikom-oftalmoloske-ordinacije
OFTALMOLOŠKA ORDINACIJA.
Očni pregled.
Pregled kod oftalmologa, očnog lekara je jedan od pregleda koji je potrebno raditi redovno, minimum jednom godišnje.
Promene se mogu otkriti u najranijim stadijumima a tada su mogućnosti lečenja najveće.
Šta sve obuhvata očni pregled?
Celokupan očni pregled uključuje niz pregleda za procenu vida i otkrivanje eventualnih očnih bolesti.
Pregled sam po sebi nije bolan, iako se koriste jaka svetla i neobični instrumenti tokom pregleda.
Pregledom se ispituje vidna oštrina, refrakcija oka (prelamanje svetlosti u oku), pregledaju se svi delovi oka, mišići koji pokreću oči, kapci, zenice, očno dno, meri se vidno polje i pritisak u očima.
Ovim pregledima može se otkriti glaukom, ali i sistemske bolesti koje samo ostavljaju posledice na oko -povišen krvni pritisak i dijabetes (šećerna bolest), kao i mnoge druge.
Očni pregled je potrebno da rade i deca u trećoj godini i pred polazak u školu, a kasnije kao i odrasli jednom godišnje.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-oftalmoloske-ordinacije
Oftalmologija je nauka o o očima i bavi se prevencijom, dijagnostikom i lečenjem očnih stanja i bolesti.
Najčešće bolesti oka i pomoćnih organa oka u našoj populaciji su kratkovidost i dalekovidost, upale vežnjače (konjunktivitisi) virusnog, bakterijskog ili alergijskog porekla, upale očnih kapaka (blepharitisi), katarakta – zamućenje očnog sočiva, glaukom, povrede oka, bolesti mrežnjače (retinopatije), bolesti mišića pokretača oka, bolesti očnog živca itd.
Tegobe zbog kojih bi trebalo da se javi na oftalmološki pregled obuhvataju pad vida na jednom ili oba oka, bol u oku, crvenilo oka ili kapaka, povrede oka, uočene promene na oku i očnim kapcima, suvoća oka itd.
Pored toga pregled bi trebalo da obave i pacijenti u okviru praćenja hroničnih i sistemskih bolesti koje ne potiču primarno od oka, ali mogu dovesti do oštećenja vidne funkcije kakve su arterijska hipertenzija, šećerna bolest, bolesti štitaste žlezde, sistemski lupus, reumatoidni artritis, sarkoidoza itd.
Oftalmolog vidi prve promene brojnih bolesti i stanja i zato tesno sarađuje sa mnogim specijalistima.
Oftalmolozi savetuju i redovne preglede i provere oka za decu i odrasle bez obzira da li imaju tegobe ili ne.
Takodje, oftalmološki pregled čini deo sistematskog pregleda za vozače i za zaposlenje.
Oftalmološki pregled počinje razgovorom sa pacijentom gde on izlaže svoje tegobe sa vidom (ukoliko ih ima), a lekar postavlja ciljana pitanja kako bi dobio što više informacija od značaja.
Zatim se prelazi na tzv.
fizikalni pregled tokom koga oftalmolog po utvrđenom redosledu i uz pomoć oftalmoloških instrumenata i aparata pregleda oko i pomoćne organe.
To obuhvata određivanje vidne oštrine i eventualno prepisivanje naočara, pregled prednjeg segmenta oka (kapaka, vežnjače, rožnjače, dužice, zenice, sočiva i očnih komora), merenje očnog pritiska i pregled zadnjeg segmenta oka (očnog dna).
Ukoliko situacija to nalaže lekar može pacijenta radi postavljanja prave dijagnoze poslati na dodatna ispitivanja kao što su ultrazvuk oka, KVP, HRT, OCT, GDx, FA, FFA)
oko-i-oko-oftalmoloske-ordinacije

Oko i Oko

Beograd, Vračar, Njegoševa 46 011 3836820 |
011 3836821 |
OFTALMOLOŠKE ORDINACIJE OKO I OKO Okoioko Oftalmologija predstavlja specijalističku ordinaciju u kojoj je dobrobit pacijenta glavni prioritet.
Omogućava dijagnostiku i stručno lečenje niza očnih bolesti, proveru vida i precizno odredjivanje potrebne korektivne dioptrije.
Najsavremenija aparatura dopunjuje stručnost osoblja i omogućava sveobuhvatni očni pregled, praćenje i terapiju.
Oftamološke ordinacije se bave kako dijagnostikom, tako i lečenjem očnih bolesti. Oftamologija se bavi funkcijom, poremećajima i bolestima očiju, suznog aparata, očnih mišića i kapaka. Danas su privatne oftamološke ordinacije uglavnom opremljene najsavremenijom aparaturom. Kompijuterizovana provera dioptrije je jedan od najvećih napredaka u oftamologiji. Svako oftalmološko oboljenje može da počne sa padom vidne oštrine i vrlo je bitno zaključiti da li se radi o gubitku vida sa bolom ili bez bola. Oftamolozi preporučuju pacijentima da bilo kakvu promenu u vidnoj oštrini, a pogotovo ona koja je nastala naglo, odmah prijave oftalmološkoj ordinaciji. Oftamološke ordinacije koje su stručne, iskusne i ostvaruju dobar odnos i saradnju sa pacijentima, ulivaju poverenje kod ljudi. Broj izvedenih intervencija predstavlja bogato iskustvo lekara, a broj zadovoljnih pacijenata je najbolja preporuka za ordinaciju. Očne bolice ili oftalmološke klinike poseduju kapacitete koji su neophodni i za bolničko i operativno lečenje bolesti oka. Među najtežim operacijama u oftalmologiji smatraju se operacije na zadnjem segmentu oka, koje se na klinikama zvode dugi niz godina. Takođe, izvode se operacije katarakte savremenom metodom ultrazvuka (fakoemulzifikacija), kao i kombinovane operacije glaukoma i katarakte ili kombinovane operacije na prednjem i zadnjem segmentu oka (takozvana Fako vitrektomija). Pod terminom očni lekar može se podrazumevati oftalmolog. Oftalmolog je očni lekar koji je specijalizovan u oblasti medicinske i hirurške nege očiju i sistema vida, kao i u sprečavanju i lečenju bolesti oka i povreda. Zapravo, to je lekаr sа diplomom medicinskog fakulteta koji je obavio specijalizaciju u jednoj od kliničkih ustanova. On je specijаlizovаn zа lečenje očiju i operаcije nа očimа. Ukratko se može reći da je oftalmolog specijalizovan za ispitivanje, lečenje i negu očiju. Oftаlmolozi mogu dijаgnostikovаti i na više načina lečiti sve probleme sа očimа, uključujući propisivаnje lekovа, propisivаnje sredsava za korigovanje vida kаo što su nаočаre i kontаkta sočiva ili vršenje operаcije.
Back to Top