Privatne jaslice Kruševac

Registruj se
Prijavi se
Privatne jaslice Kruševac
vrtic-sparki-privatne-jaslice
PRIVATNE JASLICE BEOGRAD VRTIĆ SPARKI Kutak za najmlađe opremljen je sa posebnom pažnjom, tako da će Vaši mališani sigurno uživati.
vrtic-petlic-privatne-jaslice

Vrtić Petlić

Kruševac, Knez Mihajlova 22 062 463074
PRIVATNE JASLICE BEOGRAD VRTIĆ PETLIĆ Vrtić ima kapacitet za dve jaslene grupe.
Prva grupa obuhvata uzrast od 10 meseci do druge godine.
Druga grupa obuhvata uzrast od druge do treće godine.
U skladu sa evropskim propisima, obe grupe će imati, najviše, petoro dece.
Uzrast dece od treće godine , obuhvaćen je jednom grupom od, najviše, petnaestoro dece.
vrtic-uspavanka-privatne-jaslice
PRIVATNE JASLICE - VRTIĆ USPAVANKA U ovom periodu deca su posebno osetljiva, s toga sa njima pristupamo pažljivo i polako ih uvodimo u program rada.
LOKACIJE
Privatne jaslice su namenjene čuvanju beba do treće godine. U zavisnosti od uređenja i organizacije privatne jaslice imaju ograničenje koliko beba mora najmanje da ima meseci da bi bila primljena u jaslice. U privatnim jaslicama se o bebama brinu medicinske sestre i vaspitači koji su školovani za brigu o bebama. Bebe se hrane, presvlače, spavaju a kad su budne sa njima se igra i pevaju im se pesmice. Sve je više žena koje nakon jednogodišnjeg porodiljskog bolovanja moraju da se vrate na posao, a neke čak i ranije. Zbog toga je usvojen Zakon koji daje mogućnost da se i deca od šest meseci upišu u jasle. I pedijatri smatraju da nije pametno odvajati bebu od majke u pomenutom uzrastu (od šest meseci do godinu dana), jer je još fiziološki vezana za nju, ne ide na nošu, i nezrela je za kolektiv u svakom pogledu. Mnoge bebe sisaju u tom periodu, a tada se uvodi i adaptirano mleko i nemlečna hrana, zbog čega treba pratiti reakcije bebinog organizma na namirnice i eventualnu pojavu alergije. Ali već od navršenih godinu dana beba je spremna za kolektiv i za zdravo funkcionisanje u njemu. Da bi bebe mogle da borave u jaslicama, neophodno je da postoji adekvatna oprema u samom prostoru, a zatim i edukovane kuvarice koje će da pripremaju obroke za njih. To su deca koja još jedu usitnjenu hranu, kašice... i sve to treba da bude kvalitetno. Deca jaslenog uzrasta su posebno osetljiva na infekcije, bolešljiva... Da biste detetu obezbedili što kvalitetnije odrastanje u jaslama, najbolje je da nadjete Jasle koje pokrivaju sve vaše standarde.
Back to Top