Staracki domovi, Domovi za stare Valjevo

Registruj se
Prijavi se
Staracki domovi, Domovi za stare Valjevo
dom-za-negu-starih-lica-kuca-dobra-despotovic-domovi-za-stare
STARAČKI DOMOVI KUĆA DOBRA DESPOTOVIĆ Dom za smestaj penzionera i starih lica /Kuca Dobra Despotovic/ počeo je s a radom na osnovu rešenja Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike br.022/02///0082/2006/19 od 12.07.2007.godine.
U 2016 blagovremeno je podnet zahtev za dobijanje licence čije se rešenje očekuje u narednom periodu. Dom se nalazi na udaljenosti od centra Valjeva 9km.
Na glavnoj je saobracajnici Valjevo/Beograd, odnosno/na sedmom km od Va ka BG/u, skretanje levo ka Ub/u.
Ima dobre saobracajne veze, nalazi se u naseljenom mestu Popucke.
Asfaltni put do Doma.
Dom je lociran na privatnom posedu dr Zivorada Despotovica, osnivaca, direktora i vlasnika Doma.
Oko dvorista i objekta Doma je lepa panorama, pogled se prostire u daljinu gde su blaga uzvisenja obrasla drvecem i livade.
Prilaz objektu pristupacan je za nesmetan dolazak vozila, pristupacan je i nepokretnim korisnicima koji su u kolicima. Aktivnosti u ovoj ustanovi socijalne zastite su usmerene ka zadovoljavanju sveukupnih potreba korisnika koji mogu biti nepokretni, polupokretni ili pokretni.
Primamo i lica obolela od demencije.
Smestaj se realizuje u jednokrevetnim, dvokrevetnim i visekrevetnim sobama(ne vise od 4 lezaja u sobi), sa kupatilima.
Korisnicima je na raspolaganju TV program, telefonska veza, internet, biblioteka, stampa. Usluge pruza tim strucnih radnika i saradnika/// lekar, socijalni radnik, medicinske sestre, negovateljice i pomocni radnici. Programom rada ustanove predvidjeno je da se realizuju/// 1.Aktivnosti na zadovoljavanju osnovnih zivotnih potreba i osuguranja bezbednog i prijatnog okruzenja , koje obuhvataju smestaj, ishranu, higijenu, zdravstvenu negu i rehabilitaciju.
Usluge smestaja obezbedjuju se 24 sata dnevno, tokom cele godine. 2.Aktivnosti usmerene ka razvijanju i ocuvanju potencijala korisnika realizuju se u skladu sa svrhom smestaja, karakteristikama korisnicke grupe, svakog korisnika posebno i obuhvataju pojedinacne i grupne pristupe koji obezbedjuju/// 1.
podrsku u izgradnji i odrzavanju pozitivnih odnosa sa drugim licima u okruzenju, kroz svakodnevne razgovore sa socijalnim radnikom i kroz aktivnosti koje ce korisniku pomoci brze prilagodjavanje zivotu u ustanovi kao i lepsi i ugodniji boravak, 2.podrsku u odrzavanju kontakata sa prirodnom porodicomi drugim licima znacajnim za korisnika, 3.organizovanje slobodnog vremena u skladu sa potrebama i interesovanjima korisnika, kroz sadrzaje radno okupacionih aktivnosti.
Osmisljavaju se tematske radionice dva puta nedeljno po dva sata.
Korisnicima se omogucuje da razvijaju i svoje hobije(pletenje, crtanje, citanje i drugo). Drustveni zivot korisnika Doma je raznovrstan, u skladu sa individualnim potrebama korisnika.
Proslavljaju se rodjendani, znacajni datumi, obelezavaju se drzavni i verski praznici..
LOKACIJE
Back to Top